,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C

Evi yanan ailenin dramı yürek burkuyor

Evi yanan ailenin dramı yürek burkuyor
Mardin Kızıltepe ilçesi Yüceli (Xursa Navê) Mahallesi’nde ikamet eden İsmail Örnek’e ait evde elektrik kontağından çıkan yangında ev kullanılmaz hale gelirken, evdeki tüm eşyalar küle döndü.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde elektrik kontağından çıkan yangında, evleri küle dönen ve ortalıkta kalan Örnek ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Kızıltepe ilçesi Yüceli (Xursa Navê) Mahallesi’nde ikamet eden İsmail Örnek’e (53) ait evde elektrik kontağından çıkan yangında ev kullanılmaz hale gelirken, evdeki tüm eşyalar küle döndü. Yetkilere ve hayırseverlere seslenen evin reisi Örnek, kendilerine uzanacak bir yardım elini beklediklerini söyledi.

Biri engelli olmak üzere 3 kız çocuklarıyla ortalıkta kalan Örnek ailesinin tek tesellisi, yangın esnasında kimsenin evde olmaması

“Ne yatacak bir yerimiz, ne de kullanabileceğimiz bir eşyamız var”

Kendisinin engelli kızını rehabilitasyon merkezine götürdüğünü, eşinin de bahçeye çalışmaya gittiğin esnada evlerinde elektrik kontağından yangın çıktığını söyleyen İsmail Örnek, yangın çıktığı esnada 2 kızının ise balkonda uyuduğunu söyledi.

 Örnek, “biz evden ayrılalı 10 dakika geçmişti evimizden dumanlar yükseliyor diye telefon geldi. Sadece buzdolabının fişi tek takılıydı. Büyük ihtimal yangın oradan çıkmış. Komşular söndürmek için çabaladılar ama söndüremediler. İtfaiyeye haber verdiler, itfaiye ve komşuların yardımıyla yangın söndürüldü. Jandarma da gelip tutanak tuttu. Zaten her şey gözler önünde, hiçbir şeyimiz kalmadı. Buzdolabı, televizyon, klima, yatak yorgan ne varsa hepsi yandı. Zaten kaldığımız yer tek bu odaydı, burasını mutfak olarak da kullanıyorduk. Ne ev eşyası ne de mutfak eşyası, hiçbir şey kalmadı. Ne yatacak bir yerimiz ne de kullanabileceğimiz bir eşyamız var. Şu an komşularda kalıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” dedi.

“Bir anda elektrik voltajı yükselince başımıza bu felaket geldi”

Elektrik trafosunda sorun olduğu için yangının çıktığını ileri süren Örnek, “birçok evde elektronik eşyalara dokunulduğunda elektrik çarpıyor. DEDAŞ yetkilileri üzerinde dursa ve ekipler gelip kontrol etse zaten sorun anlaşılır. Trafondan kaynaklı elektrik dalgalanması olmuş bir anda elektrik voltajı yükselince başımıza bu felaket geldi. Bizim başımıza geldi, Allah kimsenin başına getirmesin. DEDAŞ’tan tek isteğimiz başkalarının evi de yanmadan en kısa zamanda bu sorunu gidermesidir.” diyerek çağrıda bulundu.

“İnşallah yetkililer sesimizi duyar ve bize yardım elini uzatırlar”

Eşi Müzeyyen Örnek (46) ise “zaten her şey ortada görünüyor hiçbir şeyimiz kalmadı, hepsi yandı. Şu an komşularda kalıyoruz. Çok mağdur olduk. Allah kimsenin evini yakmasın gerçekten çok zor bir durum. Tek tesellimiz çok şükür yangın esnasında çocuklarımızın içeride olmamasıdır. Çünkü ne ben ne de babaları evde vardı. Allah korusun o esnada çocuklarımız evde olsaydı ne yapacaktık? Allah’a çok şükür o esnada çocuklar balkonda uyuyorlardı, içeride değildi. Ev de bizim değil, bir hayırseverindir. Bizden kira almıyordu. Ev sahibi de mağdur oldu çünkü ev yangından dolayı çöktü biz de ortalıkta kaldık. Biri engelli olmak üzere 3 kızımız var, öğrencidirler. Nereye gideceğiz, ne yapacağız bilmiyoruz. İnşallah yetkililer sesimizi duyar ve bize yardım elini uzatırlar.” diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55