,
  • BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C

Engelli oğullarının karne sevinci

Engelli oğullarının karne sevinci
Gaziantep'te kas yetmezliği hastalığına yakalanan ortaokul öğrencisinin karne sevincine ailesi ortak oldu.

Gaziantep'te bir çift, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kas yetmezliği hastalığına yakalanan ortaokul öğrencisi oğullarının karne sevincine ortak oldu.

Gaziantep'te kas yetmezliği hastası 6'ncı sınıf öğrencisi Mert Ekinci (12), annesi Sakine ve babası Hasan Ekinci'nin yardımıyla okula gidip gelebiliyor.

Küçük yaşta geçirdiği bir rahatsızlığın ardından kas hastalığıyla mücadele eden Mert Ekinci'nin okuma azmi ile fedakâr anne ve babasının büyük gayreti görenleri bir taraftan üzerken, bir taraftan da gururlandırıyor.

7 yıldır her gün çocuğuyla birlikte okula gelen ve oğlunu günde 6 saat boyunca sınıfında bekleyen Sakine Ekinci, oğlunun karne sevincine ortak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Okul çağına geldiği günden itibaren okuma arzusunu ısrarla annesine söyleyen Mert'in bu isteğine olumlu cevap verdiğini belirten Ekinci, her gün oğlunu kucağında taşıyarak okula götürüp getirdiğini dile getirdi.

Ekinci, "Mert çok azimlidir. Okula gelmediği günler çok üzülür. Okula gitmek için çok ısrar ediyor. Yoksa ben kendisi için evde eğitimi düşünüyordum. Fakat 'Anne arkadaşlarımdan ayrılmak istemiyorum.' dedi. Okula gidip gelmek istediğini söyledi. Sağ olsun arkadaşları kendisine yardım ediyor." dedi.

Oğlunu her gün tekerlekli sandalyeyle okula getirip götüren, sınıfa kadar da kucağında taşıyan Ekinci, yetkililerden akülü sandalye talebinde bulunarak şunları söyledi:

"Matematikte biraz sıkıntı yaşıyor. Fakat diğer derslerinde çok başarılıdır. Oğlum için akülü bir tekerlekli sandalye isterim. Kaldırımların engellilere yönelik uyarlanması gerekiyor. Sadece okulla bu iş bitmiyor. Her yerde önümüze engeller çıkıyor. Oturduğum binada engelli rampası yok. Bu şekilde de çok zorluk çekiyoruz. Okulda rampa yoktu, daha sonra yaptılar. Mert'i sabah okula bırakıyorum. Çıkış saatine kadar yanında kalıyorum. Okuldaki ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Bir nevi onunla birlikte eğitim görüyoruz."

Oğlunun birçok ameliyat geçirmesine rağmen ayağa kalkamadığını belirten Hasan Ekinci, "Bizim yaşadığımız sıkıntıları az çok herkes bilir. Engelli rampaları olmayan alanlarda çok sıkıntı çekiyoruz. Fakat Allah'a şükürler olsun hayat devam ediyor. Her gün Mert'i ben ve eşim okula götürüp getiriyoruz. Daha önce okul konusunda biraz sıkıntı çektik. Ama şu an durumumuz iyi. Mert'in dersleri çok iyi. Biz de evde kendisini çalıştırıyoruz. Sağ olsun, o da bize yardımcı oluyor. Mert'in ayağa kalkmasını istiyoruz. Daha önce 4-5 defa ameliyat oldu. Fakat yine de ayağa kalkamadı. Şu an sürekli ilaç kullanıyor. İlaçlarla ayağa kaldırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Annesi, babası, öğretmenleri ve arkadaşlarını çok sevdiğini ifade eden Mert ise rahat bir eğitim alabilmesi için okuluna asansör yapılması ve ebeveynine daha çok zahmet vermemek için de akülü tekerlekli sandalye talebinde bulundu.

Engelli çocukların evde tutulmalarının yanlış olduğunu belirten Ekinci, "Ben küçükken bir hastalığın pençesine yakalandım. Ondan sonra böyle engelli oldum. Annemle beraber okula gitmeye karar verdim. Daha sonra da okula başladım. Okulda arkadaşlarımı çok sevdim. Çevremdeki insanlarla iyi ilişkiler kurdum. Özellikle arkadaşlarımla çok güzel ilişkiler kurdum. Ana okulunu başka okulda okudum. Daha sonra bu okula geldim. İlkokul birden beri bu okulda okuyorum." dedi.

Büyüyünce diş doktoru olmak istediğini söyleyen Ekinci, sözlerini şöyle tamamladı: "İnsanlara faydalı olmak istiyorum. Hayırlı bir evlat olmak ve ailemi içinde bulunduğu bu zor durumdan kurtarmak istiyorum. Ağabeyimin de iyi okullarda okumasını isterim. Derslerim iyi. Bir tek biraz matematikte takılıyorum. Matematik bayağı bir zor. O yüzden matematiği pek fazla anlayamıyorum. Ama diğer derslerimde başarılıyım. Eğitim gördüğüm okulda bir asansörün olmasını istiyorum. Çünkü annem okulda asansör olmadığı için çok zorluk çekiyor. Ben de annem için üzülüyorum. Annem eziyet çekmesin istiyorum. O yüzden de okulumuza bir asansörün yapılmasını istiyorum. Sınıfa kadar her gün beni annem çıkartıyor. Küçük bir akülü tekerlekli sandalye de istiyorum."

Öte yandan, Mert Ekinci 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemini derslerindeki başarısından dolayı teşekkür belgesi alarak tamamladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55