,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Enerji Sektörünün en önemli buluşması başladı

Enerji Sektörünün en önemli buluşması başladı
Sektörel Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel ve Sektörel Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Glenn Ensor’un ev sahipliğinde; 23. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı bugün kapılarını sektörün bütün paydaşlarına açtı.

Sektörel Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel ve Sektörel Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Glenn Ensor’un ev sahipliğinde; TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katıldığı 23. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı bugün kapılarını sektörün bütün paydaşlarına açtı.

Açılışta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, “Değişimlerde kaybolmayalım. Bunları yöneten, değişimlerin merkezinde olan bir sektör olalım” dedi. Dünya’da yenilenebilir teknolojilerin artık olgun teknolojiler olarak görüldüğünü belirtti. Dönmez, ‘Yenilenebilirleri Türkiye için bir dönüşüm şansı olarak görüyoruz. Sektör jargonu ile “müteahhit” yatırımcıdan “sanayici-müteahhit” bir yapıya geçmeyi planlıyoruz. Bu bizim için de sektör için de gelecek nesillerimiz için de çok önemli’ dedi. Enerji dönüşümlerinde en önemli sorunlardan birinin de, yasal mevzuat olduğunu belirten Dönmez, ‘Mahkeme kararları enerji politikalarının bir kısmı. Biz enerji bürokrasisi olarak dünyayı gelişmeleri takip ediyoruz, ama mahkemeler de dünyadaki gelişmeleri bizler kadar takip ediyor mu? Kanunlar, yönetmelikler teknoloji değişince değişmek zorundadır ve enerji sektöründe bu değişim çok hızlı oluyor. Dünyanın en başarılı uzmanları bile 6 aylık öngörülerinde bile hatalı çıkabiliyorlar. Belki de kanunlar sadece prensipleri belirleyerek ikincil mevzuata ve kurumlara daha çok alan bırakmalı, aksi halde hem sektör hem bürokrasi çok zaman kaybedebiliyor’ dedi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Sayın Ziya Altunyaldız, değişimin mütemadiyen olacağı gerçeğini vurgulayarak “Çevre politikaları, emisyonların azaltılması bir yandan kaya gazının yıkıcı değişimi diğer yandan sektörde önemli parametre değişimlerine yol açıtı. Bu değişimi iyi yönetenler kazanacak. Biz de değişimi iyi yönetmenin ve stratejinin yapma gayretindeyiz. Enerji sektörümüzün bu değişimi büyük ölçüde yönettiğini söyleyebiliriz. Bu dönüşümde maliyetlerin düşürmenin yanında yerli ve yenilenebilir kayaklarla projeleri yapma konusunda büyük bir başarı elde ettik. Elektrik enerjisinde yüzde 49’a gelen bir gelişme var. Hepinizin malumu üzere ülkemizin enerji talebinin her yıl 55 milyar dolar gibi bir faturası var. Sanayide büyümek istiyoruz. Büyüme oranlarımızla bilinen rakamları aşmak, yüksek teknolojilerle, markalı üretimi ve katma değer sağlayarak küresel ekonomide önemli bir yere getirmek istiyoruz. Bunun için enerjiye, paradigma değişimine kaliteli insan kaynağına ve iyi anlaşamaya ve kamu-özel sektör iş birliğine ihtiyacımız var. Gelişimde sanayinin altyapısını kuran teknolojisini üreten katma değerini arttıran bir mekanizma değişikliğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

200'e Yakın Firma Katılıyor

Enerji sektörünün Avrasya'daki en önemli buluşması ICCI - Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı 03-05 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak. PennWell International ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda bu yıl "ICCI Powered by POWER-GEN" mottosuyla düzenlenen fuarda, sektöre yön veren 200'e yakın firma enerji sektörüne ilişki; Elektrik ve Buhar Üretimi, Elektrik İletim Sistemleri, Çevre Teknolojileri ve Rüzgar, Jeotermal, Hidroelektrik gibi çeşitli yenilenebilir enerji sistemleri konularında yeniliklerini sergiliyor. Katılımcı firmalar; Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerden profesyonel ziyaretçilerle bir araya gelip yeni iş bağlantıları ve anlaşmaları için fırsat yakalayacaklar. Fuar ayrıca, Yunanistan, Ürdün ve Kosova'dan gelecek önemli satın almacılara da ev sahipliği yapıyor

ABB, Nordex ve Garanti Koza Enerji'nin Özel Sponsor; Siterm'in Altın Sponsor ve TEKSAN Jenaratör'ün Teknoloji Sponsoru olarak yer aldığı ICCI 2017; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) desteği ile sektörün tüm bileşenlerini bir araya getiriyor.

Konferanslar, Enerji Sektörünün Geleceğine Işık Tutacak

Fuar, konferans ve ikili iş görüşmelerini tek çatı altında buluşturan ICCI 2017, enerji sektörünün önemli bir değişimin eşiğinde olduğu günümüzde yenilikler hakkında bilgi sağlayan bir platform olma misyonuna da sahip. 23 yıldır enerji sektöründeki gelişmelere ışık tutan ICCI Konferansları, bu yıl da önemli konu ve konuklarla sektörün geleceğine ışık tutuyor.

4 salonda düzenlenen eş zamanlı oturumlarda Enerji Sektöründe Yeni Teknoloji ve Uygulamalar, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Yerli Enerji Kaynakları, Enerji Altyapı Sistemleri, Kömür Teknolojileri, Nükleer Enerji gibi önemli konular ele alınıyor. Ayrıca, Enerji Depolama ve Yeni Teknoloji Depolama Sistemleri, Enerji Endüstrisinde Dijitalizasyon, Gaz Ticareti Merkezi, Yenilenebilir Enerji Sektöründe Yerli Ekipman Üretimi, 5.000 MW ve YEKA’ların Türkiye Rüzgar Sektörüne Etkileri, Lisanssız GES’lerde Çatı Uygulamaları ve Önündeki Engeller gibi yepyeni konular da konferansın bu yıl öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor.

Konferans bu yıl çok değerli uluslararası konuşmacıları da ağırlıyor. Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi İlişkileri Bakanlığı Enerji Sektörü Bakan Yardımcısı Admir Softic, ''Bosna Hersek - Rüzgar Santrallerinde/Hidroelektrik Santrallerinde Yatırım Fırsatları'' konusunda bilgi paylaşıyor. ''İran Yenilenebilir Enerji Kurumu, Rüzgar ve Dalga Enerjisi Bölümü Direktörü'' Mohammed Satkin, ''Ortadoğu'nun Rüzgar Enerjisi Gelişiminin Yüksek Potansiyelini Ortaya Çıkarmak'' konulu konuşmasıyla yer alıyor. Pakistan Ulusal Elektrik Enerjisi Düzenleme Kurumu (NEPRA) Başkanı Tariq Saddozai ''Türkiye & Pakistan Arasındaki Enerji İlişkileri: Pakistan'ın Enerji Sektöründeki Yatırım İmkanları (Üretim & İletim)'' konusunda önemli bilgiler aktaracak.

3 - 4 - 5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi' nde düzenlenecek olan ICCI 2017 - 23. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ise bakanlık, kurum ve sivil toplum örgütleri yetkililerini, enerji sektöründe yatırımcı, tedarikçi, ekipman ve hizmet sağlayıcılar ile bir araya getirerek ulusal ve uluslararası ziyaretçiler ve alım heyetleri ile buluşturacak.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55