,
  • BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Dünyanın en büyük bilim şenliği Bursa'da düzenlenecek

Dünyanın en büyük bilim şenliği Bursa'da düzenlenecek
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan "THY Bursa Bilim Şenliği" Dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor.

3 bin 500 kişinin aynı anda yapacağı Bilimsel Atölye Çalışmaları ile 'Dünya rekoru' kırmaya hazırlanan Bursa Bilim Şenliğine 10 binden fazla rezervasyon yapıldı.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan "THY Bursa Bilim Şenliği" Dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor.

Daha önceden 2 bin 900 kişiyle Avusturya'ya ait olan rekor, 3 bin 500 kişinin aynı anda yapacağı Bilimsel Atölye Çalışması ile Türkiye'ye kazandırılacak.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, bilim şenliği için 10 binden fazla rezervasyonun yapıldığını aktardı.

Atölye çalışmalarına, Çin, Fransa, Hollanda, Moldova, İngiltere, Kanada, İtalya ve Polonya'dan gelecek ekiplerin katılacağını söyleyen Bakan, 'Enerji verimliliği' ana temasıyla düzenlenecek şenlikte, bu yıl 100 binin üzerinde atölye çalışması gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bakan, "Bursa'da bilimi 7'den 70'e herkese sevdirmek, çocuklara eğlenerek öğrenme imkânı sağlayacak bir platform sağlamak amacıyla 6 yıl önce 10 bin ziyaretçi hedefiyle yola çıkıp, ilk yılında 50 bin ziyaretçiye ulaşan Bursa Bilim Şenliği, aradan geçen 6 yılda dünyanın en büyük bilim şenliklerinden biri haline geldi. Guinness'e başvurumuzu yaptık ve kabul edildi. Şenlikte aynı anda 3 bin 500 kişinin yapacağı atölye çalışması ile bu rekoru kıracağız. Rekor şu an da 2 bin 900 kişi ile Avustralya’ya ait." ifadelerini kullandı.

Şenlik kapsamında düzenlenen ödüllü proje yarışması hakkında da bilgi veren Bakan, geçen yıl kategori sınırlaması olmayan yarışmaya bin 366 proje başvurusunun yapıldığını, bu yıl ise kapsamı dar tutup sadece 'enerji verimliliği' alanında yarışma düzenlemelerine rağmen bin 120 başvuru yapıldığını vurguladı.

Şenlik kapsamında uygun olarak bu yıl açılış, kapanış ve ödül töreni konuşmalarının robotlar tarafından yapılacağını dile getiren Bakan, şenlik boyunca görevli personelin haricinde 38 üniversite arasında seçilen 123 kişinin de gönüllü olarak şenlikte görev yapacağını kaydetti.

BEKBA Genel Sekreteri ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu da BEBKA olarak katma değeri yüksek ekonomiye geçiş sürecinde olan bölgede inovasyan ve tasarım konusunun güçlendirilmesine katkı sağlamayı önemsediklerini vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55