,
  • BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Diyabet Okulu’na Davet!

Diyabet Okulu’na Davet!
Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde, diyabet hastası ve diyabetli yakınlarına yönelik olarak düzenlenen eğitim programının başvuruları başladı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde, diyabet hastası ve diyabetli yakınlarına yönelik olarak düzenlenen eğitim programının başvuruları başladı…

Türkiye Diyabet Programı kapsamında Batman Bölge Devlet Hastanesi tarafından “Diyabetle Sağlıklı Yaşam” hedefiyle yürütülen “Diyabet Okulu”na başvurular başladı. Diyabetli ve diyabetli yakınlarımıza yönelik hasta uyumu, hastalıkla ilgili bilincinin arttırılması için uygun eğitimin verilmesinin hedeflendiği eğitim programı sonunda, eğitime katılan katılımcılara “Diyabet Diploması” verileceği belirtildi.

Tahminen 18.09.2017 tarihinde eğitimlere başlanması planlanan Diyabet Okulunda eğitimlerin yaklaşık 3 ay boyunca haftanın bir günü olmak üzere verilmesi planlandığı belirtilerek, konu ile ilgili ayrıntılı bilgi ve kayıt için vatandaşların Bölge Devlet Hastanesi Diyabet Birimi’ne müracaat etmeleri gerekiyor.

diyabet-okulu.jpg

DİYABET OKULU’nun amacı şöyle açıklandı:

Kronik hastalıklar içerisinde diyabet, her yaş grubu için tehdit oluşturan bir klinik tablolarak öne çıkmaktadır. Özellikle hızlı sosyal ve kültürel değişimler, nüfusun yaşlanması, kentleşme oranındaki artış, fiziksel aktivitelerde azalma, sağlıksız yaşamtarzı ve davranış biçimleri gibi nedenlerden ortaya çıkan diyabetli birey sayısı her geçen gün artmaktadır. Uluslar arası Diyabet Federasyonu’nun verilerine göre; 2013 Yılında dünyada 382 milyon birey diyabetli iken bu sayının 2035 yılında 592 milyona ulaşacağı tahmin edilmektedir. Ayrıca diyabetli bireylerin % 46’sının hastalığının farkında olmadığı, ek olarak 316 milyon kişinin ise diyabet için yüksek risk altında olduğu belirtilmektedir.

-Bu eğitimlerin sonunda, bireyler diyabetin önemi, tedavisi ve korunma yöntemleri hakkında bilgi kazanacaklardır. Diyabetli bireyler, tıp 2 diyabet, Tıp 1 diyabet ve diğer çeşitleri olarak isimlendirilen hastalığın oluşum mekanizmasını tanımlayacak ve bu hastalığın vücutta oluşturduğu değişiklikleri açıklayabilecektir

Diyabetli bireyler kan şekeri kontrolünü sağlayacak temel sağlıklı beslenme ilkeleri konusunda bilgi kazanacak ve geliştirmeleri gereken beslenme alışkanlıklarını tanımlayabilme becerisini sağlayacaklardır. Diyabetlilerin, diyabetlerinin kontrolü ve tedavisinde bireysel özellik ve alışkanlıklarına uygun fiziksel aktivite ve egzersiz yapmalarının önemini ve temel ilkelerini kavramalarıdır.

Bu eğitim sonunda, diyabetli bireyler, tedavilerinde kullandıkları ilaçların etki mekanizmasını, kullanım şeklini, kullanılması uygun olan ve olmayan durumları, yan etki ve komplikasyonlarını tanım İnsüline yeni başlanan/ insülin kullanan diyabetli bireyler, insülin tedavisi ve uygulamaları konusunda bilgi ve beceri kazanacaktır, evde kan şekeri ölçmenin önemini kavrayarak kendi kendine kan şekeri ölçümü yapma ve değerlendirme becerisi kazanacaktır ve hastalıklarının kontrolünde ilaçla tedavinin önemini kavrayacaklardır.

Bu eğitimin sonunda, diyabetli bireyler günlük yaşamda karşılaşabileceği durumlarla baş etme becerisi kazanacak, Diyabette bireysel bakım ve sosyal yaşam konularında temel bilgi, tutum ve becerileri kazanacak, elde ettikleri becerileri diyabet tedavileri boyunca uygulayacaklardır.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55