,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Deprem bölgesine 26 yardım tırı gönderen Batman Umut Kervanı: Yardımlar sürmeli

Deprem bölgesine 26 yardım tırı gönderen Batman Umut Kervanı: Yardımlar sürmeli
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaptıkları yardım faaliyetleriyle ilgili basına açıklama yapan Batman Umut Kervanı, şimdiye kadar depremzedelere 26 yardım tırı gönderdiklerini belirterek yardımların sürdürülmesi çağrısı yaptı.

Depremin ilk gününden itibaren yoğun bir şekilde yardım faaliyetlerini sürdüren Batman Umut Kervanı, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda deprem boyunca sürdürdükleri faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Depremin ilk saatlerinden itibaren sahada olduklarını belirten Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Salih Güzel, ilk önce Batman’da depremden etkilenen halkın yardımına koştuklarını, daha sonra depremin ilk gününde Adıyaman'a bir yardım tırını yola çıkardıklarını söyledi.

Şimdiye kadar deprem bölgesine 26 tır yardım gönderdiklerini vurgulayan Güzel, depremzedelere desteğin sürdürülebilmesi için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

"Batman halkının yardım konusundaki duyarlılığı takdire şayandır"

Umut Kervanı olarak 2005 yılından beri yılın 12 ayı insani yardım faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Güzel, "Deprem ve afet gibi olağan üstü zamanlarda çalışmalarımız daha bir hız kazanmaktadır. 6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olup, birçok ilde etkili olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerle bölge olarak, ülke olarak büyük acılar yaşadık. Rabbim bu acıları ve felaketleri bir daha bizlere yaşatmasın. Yaşanan afet yüz yılın felaketi olarak tanımlandı. İnsanımızın kardeşlik yardımlaşma konusunda yekvücut oldu. Batman halkının yardım konusundaki duyarlılığı, yardım severliği ve kadirşinaslığı takdire şayandır." dedi.

"20'si tır olmak üzere 26 insani yardım aracını depremin yaşandığı bölgeye gönderdik"

salih-guzel-003.jpg

Şimdiye kadar deprem bölgesine 26 yardım aracı gönderdiklerini söyleyen Güzel, "Bizlere yapılan ayni ve nakdi yardımlarla şu ana kadar 20'si tır olmak üzere 26 insani yardım aracını depremin yaşandığı bölgeye gönderdik. Bu araçlarımız 6 tır ile 3 küçük araç Adıyaman'a, gönderilirken sırasıyla 3 tır ve 3 küçük araç Malatya'ya, 3 araç Kahramanmaraş, 3 araç Gaziantep, 3 araç Suriye, Hatay ve İskenderun'a gönderildi." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesinden Batman'a gelen insanlara yönelik çalışmalarından da bahseden Güzel, şöyle devam etti: "Batman’a deprem bölgesinden gelen depremzedelerin bin 54’ü müracaatla 4 bin 996 kişinin ev eşyasından giyim ve gıdasına kadar kendilerine insani yardımda bulunulmuş. Depremzede kardeşlerimize ücretsiz olarak evlerini tahsis etmek isteyen 27 hayırsevere aracılık yaparak, depremzede kardeşlerimizin evlere yerleşmesine aracı olduk."

"Çalışmamız halen devam etmektedir"

Deprem bölgesindeki çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Güzel, "Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerindeki çalışmalarımızı AFAD Koordinasyonunda gerçekleştirdik. Bu şekildeki çalışmamız halen devam etmektedir. Adıyaman'da insani yardım faaliyetlerimizle birlikte 24 saat sıcak yemek ikramlarımızla günlük 25 bin kişilik sıcak yemek, haftada 25 kişilik üye ve gönüllümüzle destek veriyoruz.  Malatya’da merkezde Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde ve Doğanşehir’in Erkenek beldesinde 3 ayrı noktada günlük 8 bin kişilik sıcak yemek, haftada 50 üye ve gönüllümüz ile destek veriyoruz. Kahramanmaraş’taki Umut Kervanı Koordinasyon Merkezine haftalık 25 kişi ile insan kaynakları desteği sağlıyoruz." dedi.

"Yardımların devamlılığı önem kazanmaktadır"

Yardım çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Güzel, "Yaşanan afet yüz yılın afeti olarak tanımlandı. Yardımların devamlılığı önem kazanmakta, bunda en önemli olan temel beslenme gıda yardımlarının sürmesi ve hijyen ihtiyaç ve koşullarının gerekliliğidir. Yakın vadede Ramazan Bayramının sonuna kadar, orta vadede 6 ay, daha uzun vadede ise 2023 yılının sonuna kadar deprem bölgelerinde kurduğumuz aş evi ve sosyal ihtiyaç merkezleri ile depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek sureti ile onlara karşı, insani sorumluluklarımızı yerine getirmeye ve yaralarını sarmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Halkımızın zekât, fitre sadakası, her türlü yardım ve bağışlarına talibiz"

Hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Güzel, son olarak şunları söyledi: "Elbette ki Deprem bölgesindeki bu yardım çalışmalarımızda, hayırseverlerimizin, varlıklı iş adamlarımızın yapacakları bağışlarla orantılı olarak gerçekleşecektir. Bu anlamda deprem bölgesindeki yaralarımızı birlikte sarabilmek adına başta varlıklı iş adamlarımız ve tüccarlarımız olmak üzere tüm halkımızın zekât, fitre sadakası, her türlü yardım ve bağışlarına talibiz."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55