,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

DBP kültür merkezlerinde Yahudilik-Zerdüştlük skandalı

DBP kültür merkezlerinde Yahudilik-Zerdüştlük skandalı
Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi Başkan vekili Kaymakam Mustafa Kılıç, DBP'li belediyenin kültür merkezlerinde ele geçirilen Marksizm, Yahudilik ve Zerdüştlüğe ait kitaplar ve dökümanların içeriğinin örgütsel ve gayri ahlakî olduğunu söyledi.

foto-galeri.jpg

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesine KHK kararıyla atanan Kaymakam Mustafa Kılıç, DBP'li belediyenin kültür merkezlerinde ele geçirilen ve çocuklara ders olarak da verilen Marksizm, Yahudilik ve Zerdüştlüğe ait kitapları basınla paylaştı.

Kanun Hükmünde Kararname ile Kayapınar Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Mustafa Kılıç, DBP'li belediyenin kültür merkezlerinde ele geçirilen ve çoğunluğunda PKK propagandası da yapılan Marksizm, Yahudilik ve Zerdüştlüğe ait kitapları basınla paylaştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Kılıç, ele geçirilen dokümanların içeriğinin örgütsel ve gayri ahlakî olduğunu söyledi.

"Çocuklara öyle bir psikolojik eğitim vermişler ki, içler acısı!"

Bölgenin kültürü, ahlakı ve değer yapılarıyla alakası olmayan materyallerle çocuklara eğitim verildiğine dikkat çeken Kılıç, "Zerdüştlük, Marksizm, Leninizm, dağdakilerin yaşamı, PKK’nın örgütsel dokümanlarının tamamına yakını burada var. Çocuklarımıza bu kitaplar üzerinden eğitim veriyorlar. Bu kültür evlerindeki eğitim evlerinde ders alan çocuklarımızın yaş aralığı bellidir. 8 yaşından 15 yaşına kadar olan çocuklarımız var. Tam da psikolojik eğitimlerin tesir ettiği zamandır. Çocuklara öyle bir psikolojik eğitim vermişler ki içler acısı bir durum!" dedi.

"Eğitim evlerini dağa adam kazandırma evleri gibi kullanmışlar"

Burada çalıştığı tespit edilen öğretmenlerin ideolojik dersler verdiğini söyleyen  Kılıç, "20 öğretmen vardı. 20’si de onların kendilerince 'değer ailesi' dedikleri, dağda akrabası olan veyahut da güvenlik görevlilerimiz tarafından etkisiz hale getirilenlerin akrabaları ve yakınlarıdır. Özellikle bu eğitim evlerini, ikna evleri ve dağa adam kazandırma evleri gibi kullanmışlar. Bunları tespit ettik ve ortaya koyduk. Böyle ele geçirdiğimiz yüzlerce kitap elimizde bulunuyor." şeklinde konuştu.

"Yahudilik ve Zerdüştlüğü öğretmişler"

Söz konusu kültür merkezlerinde çocuklara empoze edilen fikirlerin altını çizen Kılıç, "Çocuklarımıza cinsel içerikli kitaplarla eğitim veriyorlar. Marksizm'e. Leninizm'e yönelik eğitimler vermişler. Yahudiliği, Hristiyanlığı anlatmışlar. Bu toprakların inancı olan İslam inancıyla, bizim kendi kültürümüz ile alakalı zerre kadar eğitim yok. Zarokistan denen bir yer vardır. Burada 120 öğrencimiz eğitim görüyor. Orada görev yapan öğretmenlerin tamamı da aynı şekilde yine bu yapıya mensup insanlar. Onların da işlerine son verdik. Dedik ki burayı Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına tabi tutacağız. Çocuklar kendi milli plan ve programı çerçevesinde eğitim alacaklar. Kayyum, Kürtçeye karşı değil, Kürtçe kurslarımız var. Biz çocuklarımızı bu yapının elinden kurtaralım. Vatanına, milletine bağlı, değerlerine göre hareket eden insanlar olarak yetiştirelim istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Örgütle bağlantısı olan 390 kişinin daha tespit edilerek işlerine son verildiğini belirten Kılıç, "Bunların tamamına yakını istisnasız dağdaki insanların yakınlarıdır. Belediyenin her birimine sızmışlar. Her biriminde kritik yerlere 20-30 tane adamlarını koyarak faaliyet göstermişler. Bugünden itibaren iş akdini fes ettiğimiz kişiler, açığa aldığımız kişiler 590 kişi olacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55