,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

“Bugün helal gıdayı önemsemezsek yarın haramlar nefsimize hoş gelir”

“Bugün helal gıdayı önemsemezsek yarın haramlar nefsimize hoş gelir”
İstanbul’da düzenlenen “5.Temel Helal Gıda Eğitimi” programında konuşan GİMDES Teknik Kurulu üyesi Timuçin Günesen, “Bugün helal gıdayı önemsemezsek yarın haramlar nefsimize hoş gelir.” dedi.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneğinin (GİMDES) yılda bir defa organize ettiği ve yenidünya düzeninde Müslümanların bilinçlenmesinin hedeflendiği Temel Helal Gıda Eğitiminin 5’incisi İstanbul’da gerçekleştirildi.

Program, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde saat 10.15’te başladı. Sunuculuğunu Mehmet Volkan Özkan’ın yaptığı program, GİMDES gönüllüleri adına GİMDES Denetçisi, Dicle Üniversitesi Helal Gıda ve Sağlıklı Yaşam Kulübü Başkanı Muhammed Zeki Aygur’un selamlama konuşması ile başladı.

Programa, GİMDES Başkanı Dr. H. Kami Büyüközer, GİMDES Başkan Yardımcısı Dr. Halim Aydın, GİMDES Baş denetçilerinden Ali Kaygısız, Timuçin Günesen, Mustafa Meral, konuşmacı olarak katıldı.

“Toplum refahının yükselmesi beraberinde nefsi zaafları da getirdi”

Selamlama konuşmasını yapan Muhammed Zeki Aygur, toplum refahının yükselmesi, beraberinde nefsi zaafları da getirdiğini dile getirerek,  “Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki herkes kendi nefsini ve kendi rahatını düşünüyor ama göreceksiniz ahirette hesap defterleri açıldığı zaman rahatına düşkün olanlar değil dünyada rahatından vazgeçenler sevineceklerdir. Bu dünyadaki yük ne kadar fazla olursa öteki dünyada verilecek mükâfat ta o ölçüde fazla olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“İslam'ın her alanda sözü ve hükmü vardır”

Müslüman gencin ‘ben alim olacağım' diye bir zorunluluğu olmadığını hatırlatarak, “Bir gencin kendi alanında kendini yetiştirmesi zorunluluğu vardır. Bunu da unutmamak gerekir ki İslam'ın her alanda sözü ve hükmü vardır. Benim bölümün İslam'la ne alakası vardır düşüncesine kapılmamamız gerekiyor. Çünkü İnsanın maslahatına, faydasına olan her bölüm muhakkak İslam'ın onunla ilgili sözü vardır.  Bu bize bir ilke ve düstur olsun ki daha hayırlı ve daha idealist olalım.” dedi.

Selamlama konuşmalarının ardından GİMDES Baş denetçilerinden Teknik Kurulu üyesi Gıda Mühendisi Ali Kaygısız, GİMDES' in sertifikalanma sisteminden bahsederek GİMDES'i diğer kurumlardan ayıran temel özellikleri dinleyicilere aktardı.

“Bugün helal gıdayı önemsemezsek yarın haramlar nefsimize hoş gelir”

GİMDES Teknik Kurulu üyesi ve Kimyager Timuçin Günesen, kozmetik ürünlerdeki kritik noktaları anlatarak,  katkı maddelerinin sorgulanması gerektiğini, her katkı maddesinin de ambalaja yazılmadığını deklare etti. Günesen, "Bugün helal gıdayı önemsemezsek yarın haramlar nefsimize hoş gelir.” dedi.

GİMDES’i tanıtan Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, helal gıdanın önemine değindi.

GİMDES Başkan Yardımcısı Dr. Halim Aydın da GDO’lu tohum ve gıdalardan bahsetti.

GİMDES Fıkıh Kurulu Üyesi Mustafa Meral, konuşmasında İslami kesim meselesi ile ilgili bir sunum yaparak, network satış sistemleri hakkında önemli bilgiler sundu.

Yaklaşık 3 saat süren program, saat 13.15 'te sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55