,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Bingöl'de Mevlid Kandili programı

Bingöl'de Mevlid Kandili programı
Bingöl'de de İl Müftülüğü tarafından Hz. Muhammed (sav)'in dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümü münasebetiyle Mevlid Kandili programı Merkez Ulu Camii'nde düzenlendi.

Tüm İslam âleminde olduğu gibi Bingöl'de de Hz. Muhammed (sav)'in dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümü münasebetiyle Mevlit Kandili programı yapıldı.

Tüm İslam topluluklarında olduğu gibi Bingöl'de de İl Müftülüğü tarafından Hz. Muhammed (sav)'in dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümü münasebetiyle Mevlid Kandili programı Merkez Ulu Camii'nde düzenlendi.

Ulu Camii'ndeki program, yatsı namazını müteakip Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Programda, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunması sırasında, Hz Peygamber'e olan sevgiden dolayı bazı vatandaşların duygulanıp zikre düştüğü görüldü.

Programda konuşan İl Müftüsü Mecit Can, Mevlid Kandili'nin önemine değinerek, Hz. Peygamberin kutlu veladetini idrak etmenin sevinci içinde olduklarını söyledi.

"Hz. Peygamber insanlık ve bizler için güzel bir örnektir"

Müftü Can, "Şu an tutum ve davranışlarımızla, Hz. Peygambere ne kadar layık olabildik? Bu soruyu beraberce muhasebe etmemiz, kendi kendimizi sorgulamamız lazım. Hz. Peygamber, Allah'ın izniyle ve takdiriyle onun takdir buyurmasıyla, insanlık için, bizler için güzel bir örnektir. Allah resulünün yolunu ne kadar takip edebilsek, onu kendi hayatımızın tümünde ne kadar örnek alırsak o kadar mutlu olacağımızı dünyada ve ahirette saadete ereceğimizi bilmemiz gerekir." dedi.

"Mümin için Allah resulüne uymak hayatının ve ahiretinin de olmazsa olmazıdır"

"Muhakkak ki Allah resulünde sizin için çok güzel bir örneklik vardır" ayetini hatırlatan Can, şunları söyledi: "Allah'ı ve ahiret gününü garantiye almak isteyenler için. Allah'ın rızasına ve ahiret günü ve Allah'ın rahmetine mazhar olma hedefini güdenler için, Allah'ı çokça zikir edenler için Allah resulünde çok güzel örnekler vardır. Bir mümin için Allah resulüne uymak ve tabi olmak hiç şüphesiz ki hayatının da ahiretinin de olmazsa olmazıdır." ifadelerini kullandı.

Program, yapılan ikramın ardından, Ulu Cami İmam Hatibi Mücahit Çelik tarafından yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55