,
  • BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Batman’da başarılı donuk omuz ameliyatı

Batman’da başarılı donuk omuz ameliyatı
Sağ omuzunda ağrı ve hareket kısıtlılığı şikayetleri için başvuran 51 yaşındaki hasta Şerife Önel, Batman Bölge Devlet Hastanesinde tedavi olarak sağlığına kavuştu.

Yaklaşık bir yıldır sağ omuzunda ağrı ve hareket kısıtlılığı şikayetleri ile Batman, Diyarbakır ve İstanbul’ da özel ve devlet hastaneleri olmak üzere birçok hastaneye tedavi olmak için başvuran 51 yaşındaki hasta Şerife Önel, Batman Bölge Devlet Hastanesinde tedavi olarak sağlığına kavuştu.

Kapalı Cerrahi İle Gevşetme

Başarılı ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Tunay Erden;  “Hastamız, Batman Bölge Devlet Hastanesi polikliniğine başvurduğunda elini ağzına ve sırtına götüremiyor, kolunu kaldıramıyordu. Hareket kısıtlılığı yaşıyordu. Hastaya sağ donuk omuz (adesiv kapsülit) tanısı konulmuş, ilaç ve fizik tedavi hizmeti verilmiş, ancak hastanın ilaç ve fizik tedavi ve rehabilitasyona rağmen şikayetlerinde bir gerileme olmamış ve vücut hareketleri daha da kısıtlanmıştır. Kendi saçını tarayamaz, çocuklarına sarılamaz ve sağ el ile yemek yiyemez hale gelmişti. Hastanın muayene sonrası radyolojik tetkikleri incelendi ve tanısı doğrulandı. Hastaya üçüncü basamak hastanelerde ve büyük merkezlerde uygulanan artroskopik release (kapalı gevşetme) ameliyatı önerdik. Hastanın kabulü üzerine ameliyata aldık. Ameliyat sonrası ikinci gün hastamız saçlarını tarayabilir ve elini sırtına götürebilir düzeye geldi. Çocuklarına sarılma anı ise görülmeye değerdi. Birinci haftanın sonunda ise omuz hareketleri eski halini aldı. Bölge Devlet Hastanesi adına bir ilki gerçekleştirdik. Hastamızın operasyonunu başarı ile gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu konuda bize cerrahi eğitimi veren Bezmialem Vakıf Üniversitesi öğretim üyelerinden kıymetli hocam Kerem Bilsel’ e şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Çocuklarıma Sarılabiliyorum

Şerife Önel ameliyatına ilişkin şunu söyledi: “Birçok hastaneye gittim fakat hareket ettiremediğim omzuma bir çözüm bulunamadı. Çocuklarıma sarılamıyor, onlara hizmet edemiyordum. Çareyi Batman Bölge Devlet Hastanesinde buldum. Doktoruma şükran borçluyum. Başarılı ameliyatıyla şuan omzumu ve kolumu çok rahat kullanabiliyorum. Çocuklarıma sarılabiliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55