,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

'Batı, Suriye'de anlaşmak istemiyor'

'Batı, Suriye'de anlaşmak istemiyor'
Ukrayna, Suriye ve ABD’nin zora düştüğü durumlarda istisnasız tüm Batı medyasının anında yoğunlaştığı bir ‘bahane’ yaratıldığını belirten Chiesa, “Kime karşı? Elbette Rusya’ya karşı” dedi.

“Tüm suç Rusya’ya atılıyor. Suriye’de savaşı kimin başlattığını hatırlatayım. (ABD Başkanı Barack) Obama’nın 2011’deki ‘presidential order’ını (başkanlık emiri) hatırlıyor musunuz? Suriye hükümetini, ‘ABD çıkarlarına tehdit’ olarak göstermişti.

‘ESAD, KENDİ EVİNDE DÜZENİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR’ IŞİD

terörizmini kim yarattı, Suriyeli askerlerin başını kesen ve kalplerini yiyen ‘ılımlılar’ dahil teröristlere kim destek verdi? Bugün Halep’i kim ‘kuşatıyor’? Rus ordusunun desteğini alan (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad’ın olduğunu söylüyorlar. Ama Esad, ülkenin meşru devlet başkanı, teröristlere karşı savaşıyor ve kendi evinde düzen sağlamaya çalışıyor.” Batı medyasının iddialarının gerçekle çeliştiğini ifade eden Chiesa, “Gerçek şu ki teröristler Halep’i rehin aldı ve onlara İsrail, ABD, Katar ve Türk uzmanlar yardım ediyor. Neden? Halep’in düşmesi durumunda savaşı kaybedeceklerini bildikleri için. Bu yüzden teröristlere, şehri kuşatma altında tutmaya yardımcı olmak onların işine geliyor. Sivillerin hayatı pahasına” diye konuştu.

‘YABANCI ASKERLERİN BAŞ

KESENLERİN YANINDA NE İŞİ VARDI?’

Suudi Arabistan’ın ABD’den aldığı onlarca milyar dolarlık modern silahın bir kısmını İngiliz ve İsrail uçaklarını kullanarak Suriye’ye gönderdiğini aktaran Chiesa, şunları söyledi:

“Rus uçaklarının bu yakınlarda Halep yakınlarında, Katar, ABD ve Türk askerleriyle birlikte en az 30 İsrail subayının bulunduğu bir kampı bombaladığı haberi geçmişti. Yine Halep yakınlarında ABD’nin hava saldırısında 70’ten fazla Suriyeli asker öldü ve 100 asker daha yaralandı.

‘ANLAŞMAYI KİM BOZMAK İSTEDİ?’ 
Yabancı askerlerin Halep yakınlarında, cephenin karşı tarafında, İslamcı baş kesenlerin yanında ne işi vardı? Lavrov ve Kerry yeni yeni ateşkes anlaşmasını imzalamıştı. Neden hava saldırıları düzenlendi? Obama bölgedeki askeri birlikleri yönetiyor mu? Anlaşma insani koridorların oluşturulmasını da öngörüyordu. 
Ama imzalandıktan birkaç saat sonra BM’nin insani konvoyu bombalanarak yok edildi. Anlaşmayı kim bozmak istedi? Batı ittifakı ülkelerinin anlaşma istemediği açık.” Batı medyası korosunun yine de savaşın uzamasına ilgi duymayan ve meşru hükümetin iznini alarak Suriye semalarında hareket etme hakkına sahip tek yabancı güç olan Rusya’yı suçladığını belirten Chiesa, “Sonuç itibariyle bir paradoks görüyoruz. Sanık sandalyesinde, IŞİD teröristleriyle savaşan ve onları vuran tek ülke olan Rusya yer alıyor. İşte terörist dostu Batı ve müttefiklerinin gerçeklerden bihaber insanlara dayattığı utanç verici ‘gerçek’” yorumunda bulundu.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55