,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

Başdanışman Topçu KKTC'li STK temsilcileriyle buluştu

Başdanışman Topçu KKTC'li STK temsilcileriyle buluştu
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelene siyasetçiler ve STK temsilcileri ile bir araya geldi. 15 Temmuz darbe kalkışması sebebi ile geçmiş olsun” dileklerini ileten KKTC’li heyet kardeşlik mesajı verdi.

Görüşmeye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Tarım Bakanı Kenan Akın, Dipkarpaz Eski Belediye Başkanı Arif Özbayrak, KKTC Ulusal Birlik Partisi Parti Meclis Üyesi Ata Satur, Rauf Raif DENKTAŞ ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği As Başkanı Ali Taşkın, KKTC Esnaf ve Sanatkârlar Merkez Birliği Genel Başkanı Kemal Altuncuoğlu, Kıbrıs Varoluş Hareketi Genel Başkanı Kansu Aksu, ADA TV KKTC Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Nazmi Pınar, KKTC Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Talip Sancar, KKTC Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Mesut Ayar, KKTC Karadeniz Kültür Derneği'nden Halit Soytürk, KKTC Midyatlılar Derneği'nden Faysal Dağdelen ve KKTC Hataylılar Kültür Derneği'nden Mehmet İpek katıldı.

Kuran, Devlet, Bayrak ve Namus Nöbeti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu "Kıbrıs ve Kıbrıs Türk Toplumu TürkiyeCumhuriyeti Devleti ve milletinin göz bebeğidir. Kıbrıslı Kardeşlerimizin ana vatanlarına sahip çıkması evlatların; babasına, anasına, ailesine sahip çıkması kadar olağandır. Medeniyet coğrafyamızın genelinde, ülkemizin sokaklarında, meydanlarında genç, yaşlı, kadın, erkek, Kürt, Türkmen, Arap, Alevi, Sünni, ay yıldızlı Albayrak altında Ankara'ya, Vatanına, Devletine ve geleceğine sahip çıkıyor.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin %52'si millet iradesi ile seçilmiş Cumhurbaşkanının, Başkomutanının emrini, ricasını yerine getiriyor. Kuran, devlet, vatan, bayrak, namus nöbetine devam ediyor." dedi.

Devlet ve Millet El Ele

Yalçın Topçu "Kadim devlet geleneğine sahip olan devletimiz gerekli refleksini harekete geçirip, kılcal damarlarımıza kadar sızan paralel ihanet çetesi elemanlarını kamunun her alanından, hukuk içerisinden, demokratik hukuk devletinin örnek uygulamaları ile temizliyor. Devletin ve milletin el ele duruşu FETÖ, BTÖ, DAİŞ ve bunların arkasında olan güçleri şaşkınlığa ve bozguna uğratmış, dostlarımıza ise yeni bir umut ve güven vermiştir. Türk Milleti, Kürdü, Türkmeni, Arabı, Alevisi ve Sünnisiyle, Çanakkale, Sakarya'dan sonra 15 Temmuzda Yeni Türkiye'nin destanını yazmıştır." diye konuştu.

KKTC'de de FETÖ Yapılanması Araştırılsın

Rauf Raif Denktaş ve düşüncelerini yaşatma Derneği As Başkanı Ali Taşkın "Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı içinde FETÖ soruşturması başlaması gerekli. KKTC'deki STK'ların ve dershanelerin incelenme altına alınması önemli." dedi.

Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Nazmi Pınar KKTC'de FETÖ yapılanması ile ilgili Türkiye'deki basınının gösterdiği irade gibi KKTC basınının da aynı hassasiyetle davranması gerektiğini ve FETÖ yapılanması hakkında bilgi ve belgelerin kamuoyuna ifşa edilmesi gerektiğini söyledi.

KKTC Ulusal Birlik Partisi Parti Meclis Üyesi Ata Satur "KKTC'de FETÖ ve PKK örgütlerinin temizlenmesi için Anavatan Türkiye'nin gerekli girişimlerde bulunmasını devlet büyüklerimizden rica ediyorum dedi."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55