,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Bakan Eroğlu Diyarbakır’da 5 tesisin temelini attı

Bakan Eroğlu Diyarbakır’da 5 tesisin temelini attı
​Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Diyarbakır’da toplam yatırım bedeli 167 milyon lirayı bulan 5 adet tesisin temelini attı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Diyarbakır’da toplam yatırım bedeli 167 milyon lirayı bulan 5 adet tesisin temel atma törenine katıldı.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen temel atma törenine, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır milletvekilleri ve il protokolü katıldı.

Temel atma töreninde 167 milyon lirayı bulan 5 adet tesisin temeli toplu halde butonlara basılarak atıldı. Temel atma merasiminde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Diyarbakır’ı "terörle değil, peygamberler diyarı" olarak bildiklerini belirtti.

Diyarbakır’ı Türkiye'ye ve dünyaya güzellikleriyle tanıtacaklarını ifade eden Eroğlu, Diyarbakır’ın marka şehir olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın selamlarını getirdiğini dile getiren Eroğlu, “Biz Diyarbakır’ı terörle değil, peygamberler diyarı olarak biliyoruz. Bunu hatırlamayanlara da hatırlatmak istiyoruz. Diyarbakır’ımızı Türkiye'ye ve dünyaya güzellikleriyle tanıtacağız ve hatırlatacağız. PKK buranın kalkınmasını engellemek için neler etti neler, şantiyelerimize saldırdı, işçilerimize saldırdı. Biz bu barajları, bu şantiyeleri yapacağız. Bundan herkes emin olsun. Etrafımızda çok düşmanımız var, Rabbim bizleri başta FETÖ, PKK, PYD ve DAEŞ olmak üzere bütün terör örgütlerinin şerrinden korusun. Bizler birlik ve kardeşlik içinde yaşayacağız. Terör örgütlerine geçit yok, hainlere geçit yok. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz sürecek.” dedi.

Diyarbakır’a en çok hizmet yapan bakanlık olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Eroğlu, “Diyarbakır’ı büyükşehir belediyemizle, kaymakamlarımızla, genel müdürlerimizle beraber hep birlikte çiçek gibi yapacağız. Hevsel Bahçelerinin bir eksiği varsa eğer onu da gidereceğiz. Geçen gelişimde söz vermiştim. Buradaki barajların sulamalarını yapacağız diye işte onun için buradayım. Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) çerçevesinde zor olmasına rağmen muazzam tesisler yaparak hayata geçirdik. Buradaki sulamalara hız veriyoruz. Halkın kalkınması için gereken ne varsa yapacağız. Diyarbakır muhteşem bir şehir olacak, marka bir şehir olacak.” ifadelerini kullandı.

“Diyarbakır’a gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu” diyen Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Diyarbakırlı hemşerilerime 10 yatırımın müjdesini veriyorum. Baraj sulaması, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma,  orman köylülerine kredi verilmesi, Eğil Peygamberler Tabiat Parkı altyapı tesisleri ve çevre düzenleme çalışmaları,  Dicle Üniversitesine Yaban Hayatı Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi yapımı ile Bağlar Kırkkoyun köyüne otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumunun yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 315 milyon lirayı buluyor. Diyarbakır bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi.”

Diyarbakır’a daha önce de müjdelerle geldiğini hatırlatan Eroğlu, “14 Şubat 2014 ve 13 Şubat 2016 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Diyarbakır’a toplam 2,5 milyar TL’lik 41 müjde vermiştim. Bugün ki 315 milyon lira yatırım bedeline sahip 10 müjde ile son 4 yılda Diyarbakırlılara toplam 2,8 milyar TL’lik 51 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız.” şeklinde konuştu.

Eroğlu konuşmasının ardından protokol üyeleri ile butonlara basarak 5 tesisin toplu olarak temelini attı. Törende ayrıca 15 aileye gelir getirici tür ve 10 aileye Orköy sertifikası verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55