,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 14 °C

Gazze Mezalimi Gölgesinde Ramazan ve Seçimler!

Veysi DEMİR

7 Ekim’den bu yana Gazze’yi adeta ‘açık kabristan’a çeviren israil Terör Örgütü (İTÖ) işlediği alçakça katliamlar ve soykırıma rağmen emperyalist ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından açıktan destek vermeye devam ediliyor. İslam ülkeleri liderleri, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ise Gazze’ye bir bardak su ulaştırmaktan aciz bir haldeler.

Dünyanın vicdanlı halkları ise her platformda zulme karşı durmaya ve ses yükseltmeye devam ediyorlar. En son 2 hafta önce 2003’de israil buldozerleri altında can veren Rachel Corrie gibi ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell adlı subay da, siyonist rejimin Washington Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdi. Bushnell’in, sosyal medyadan canlı yayın açarak, “Birçok gizli belge gördüm. ABD’nin soykırıma verdiği inanılmaz desteği gördüm. Bu suça ortak olmayacağım…” diyerek kendini yakması başta ABD toplumu olmak üzere batı toplumlarında bir kırılmaya neden oldu.

Bunun ve seçimlerin yaklaşmasının etkisiyle olacak ki, büyük şeytan ABD’nin başı, baş terörist Biden, göz boyama ve imaj düzeltme amacıyla havadan yardım tiyatrosuna başladı. Şimdi de “Gazze sahiline yeni liman kurup yardımların deniz yoluyla gelmesini sağlayacağız” diye yeni bir oyun ve entrika peşindeler. Ulan utanmazlar! Gazze halkını öldüren siz! O bombaları İTÖ’ye veren siz! Halkı açlığa mahkûm eden siz! Şimdi de utanmadan yardım için liman kurulmasından bahsediyorsunuz! Aylardır Refah sınır kapısında yardım TIR’larını bekletiyorsunuz bir de yardımdan bahsediyorsunuz? Sanki Gazze ve çevresinde mevcut liman yokmuş gibi aklımızla alay ediyorlar. Hastanelere uygulanan kuşatma ve baskınlar sonucu 27 bebek açlıktan öldü ve siz hâlâ algı peşindesiniz! Liman projesi oyunu hakkında HAMAS liderlerinden Usame Hamdan, “Bu liman projesi şüphelidir ve tüm Amerikan yardımları, fikirleri ve girişimleri zehirli çikolatadır ve bunlara karşı dikkatli olmalıyız.” dedi. 

ABD ve İTÖ 7 Ekim’den beri her hafta yeni bir oyalama fikri ortaya atıp dünya halklarının amiyane tabirle gazını almaya ve tepkisizleştirmeye çalışıyorlar. En son Ramazan ayından önce ateşkes olacağı ile ilgili gündem oluşturdular. Ancak dolaylı yürütülen ateşkes görüşmelerinde işgalcilerin hiçbir somut adım atmadığını Heniyye, bizzat açıkladı. Her zaman ki gibi yapılanın ABD’nin oyalama ve halkları uyutma projesinden başka bir şey olmadığı ortaya çıktı. Tabi ABD ve şurekâsı batı kamuoyuna bunu, “Biz elimizden geleni yaptık HAMAS barışa yanaşmadı” diye sunacaklar. Şeytan şeytanlığından vaz geçer mi? İşte Ramazan ayı geldi ve katliamlar aynen devam ediyor ve dünya maalesef seyrediyor.

Pazar günü kılınan ilk teravih ve ilk sahurla Ramazan ayına kavuştuk. Lakin Gazze’de yaşanan kıyım ve vahşet karşısında Ramazan ayına kavuşacağımızı son gün yapılan alışverişleri görmezsek fark etmeyecektik. Evet, Gazze’den dolayı ne seçim havası var ne de Ramazan havası var. Sadece yaptığımız iyi niyet açıklamaları ve ‘ramazanın hayırlar ve kurtuluşa’ vesile olması duasıdır. Şunu unutuyoruz ki, bir de fiilî dua ile sorumlu olan bizleriz.

Seçimlere gelirsek! Gerçekten en azından memleketimiz için söyleyeyim muhtar adayları olmazsa ve adayların propaganda araçlarının sesi olmazsa seçim sürecini anlamayacağız. Gazze’de yaşanan vahşet varken başka şeye odaklanamıyoruz. Bütün bunlara rağmen seçime odaklanan birileri var. Geçen yıl olduğu gibi CHP ve onun “Kürt versiyonu”nun tek motivasyonları olan HÜDA PAR’a saldırmaya başladılar ve bununla tabanlarını konsolide etmeye çalışıyorlar. Emperyalizmin Türkiye şubesi CHP, ağababalarından aldığı talimatla Gazze’yi her şeyin önünde tutan HÜDA PAR’a yine bildik yalan ve algı oyunlarıyla saldırıyor. Tek dertleri Gazze’ye sahip çıkan HÜDA PAR’dır. HÜDA PAR’ın özellikle de Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı’nın performansı ve yaptığı atılımlar DEM Parti’nin kimyasını ve ayarlarını bozmuşa benziyor. Ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler. Ön seçimde halkın tercih ettiği adayları es geçerek bildiklerini okumaya devam etmeleri ile tabanlarında oluşan tepkiyi HÜDA PAR’a saldırmakla örteceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar.

Selam ve dua ile…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55