,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Yeşilova'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Yeşilova'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Muş Selam-Der merkeze bağlı Yeşilova Beldesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temasıyla Kutlu Doğum Etkinliği gerçekleştirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Muş Selam-Der merkeze bağlı Yeşilova beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Muş Selam-Der merkeze bağlı Yeşilova Beldesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temasıyla Kutlu Doğum Etkinliği gerçekleştirdi. Yeşilova Beldesi İlkokulunun bahçesinde düzenlenen etkinlik saat 13.30’da başladı.

HÜDA PAR Muş İl Başkanı M.Şirin Çağlayan ve belde halkının katılımıyla gerçekleşen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Belde İmamı Mustafa Yılmaz’ın selamlama konuşmasıyla devam eden etkinlik daha sonra mevlit ve Grup Vahdetin seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Konuşmasında kurtuluşun Hz Muhammed’in yeryüzündeki ayak izlerini takip etmekle olacağını belirten Mustafa Yılmaz, “Göklere giden yolu bulmak için Hz Muhammed’in yeryüzündeki ayak izlerini takip etmek zorundayız. Sadece Muhammed ümmetinden olmakla bu iş olmuyor. Sadece Müslüman bir memlekette dünyaya gelmek ve sadece isimlerimizin Ahmet, Mehmet olması yetmiyor. Hak ve hakikat ancak Muhammed’in peşinden gidilerek bulunur. Hz Muhammedin yolundan başka tüm yollar batıldır, tüm yolar boştur.” dedi.

Daha sonra okunan Mevlid-i Şerif’in ardından programa konuşmacı olarak katılan Molla Nizamettin Yaçin, bütün Peygamberlerin hak ve adalet Peygamberleri olduğunu söyleyerek, “Hz Muhammet hak ve adalet Peygamberidir, bütün Peygamberler hak ve adalet peygamberleridir. Bütün Peygamberler birer nur ve ışıktır, onlar karanlıkları delip hakkı gösteren önderlerdir. İşte biz onların izinde, onların yolunda, onların söylediklerine sarılarak hareket ettiğimiz. Evimizde, memleketimizde, köyümüzde ve ülkemizde huzur bulacağız. Allah’ın gönderdiği Peygamberlere ilk karşı çıkan, davalarını yalanlayanlar refah seviyesi yüksek olan insanlardır.” ifadelerini kullandı.

Günümüz Müslümanlarının Peygambere Mekke cahiliye toplumdan daha fazla muhtaç olduğunu ifade eden Yaçin, “İnsanlar zulüm ve haksızlık içerisinde inim inim inlerken servet sahibi zengin insanlar fakir ve mustazafları çiğnerken, hak hukuk tanımaz insanlar kendi güçlerine dayanarak insanları ezerken ve kibir ile gururlarından dolayı öz evlatlarını, kız çocuklarını diri diri gömerken her tarafta feryat figanlar yükselirken Allah onlara bir kurtarıcı gönderiyor. Onlar o zaman bu kurtarıcıya muhtaç oldukları gibi bizler şu an o kurtarıcıya daha çok muhtacız.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ortaokul öğrencisi Hatice Alakuş “40 yaşındasın Ya Resulallah” adlı bir şiir seslendirdi. Daha sonra seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile program son buldu. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55