,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C

Yazarımız Koyuncu’ya Batman’da büyük ilgi

Yazarımız Koyuncu’ya Batman’da büyük ilgi
Hafta Sonunu Batman’da geçiren Yazarımız Tülay Demircan Koyuncu Batman’da gazeteci, yazar ve okurlarıyla buluştu.

Almanya’nın Başkenti Berlin’de ikamet eden HÜR24 Yazarlarından Tülay Demircan Koyuncu hafta sonunu Batman’da geçirdi.

Batman’da yoğun bir ilgi ve sevgi seli ile ağırlanan yazarımız Tülay Demircan Koyuncu, dolu dolu bir program geçirdi.

İlk kez geldiği Batman’da STK’ların kadın kollarını gezen ve çalışmaları hakkında bilgi alan Koyuncu, daha sonra Umut Kervanı Platformu üyesi Batman Umut Der Gıda Bankası’nı ziyaret etti. Umut Der Genel Sekreteri ve Platform Genel Koordinatörü Nurullah Günaydın’dan yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgi alan Koyuncu, yapılan yardımlara ve çok sistemli bir şekilde faaliyetlerin yürütülmesine hayran kaldığını belirtti. Kendisinin de yardım faaliyetleri yaptığını hatırlatan Koyuncu, Batman’da bu kadar güzel bir çalışma yapılmasına sevindiğini belirterek, tekrar Batman’a gelmesinin elzem olduğunu kaydetti.   

Günaydın’da çalışmaları hakkında bilgi vererek, Avrupa Yetim Der’in Türkiye Temsilcisi olduğunu ve Yurt dışında da yardım yaptıklarını ancak söz zamanlarda yaşanana olaylardan dolayı sıkıntıları olduğu bölge ilçelerine yardım çalışması yaptıklarını söyledi. Günaydın son olarak, Platform üyesi İstanbul’da faaliyette bulunan Umut Kervanı Vakfı’nın gönderdiği yardımları paketlediklerini ve yakında çatışma olan bölgelere götüreceklerini söyledi.

Ziyarette hazır bulunan HÜR24 Yazarı Veysi Demir’de Umut Der’i Koyuncu’ya tanıtarak, Umut Der’in Batman’da yaptıkları yardımlarla herkesin güvenini kazandığını ve Batman’da ‘marka’ olduğunu ifade etti.

Cumartesi günü Radyo Yüksel’e konuk olan Koyuncu, ilk kez geldiği Batman’ı çok sevdiğini yabancılık çekmediğini belirtti. Koyuncu, “Batman’a ilk kez gelmeme rağmen hiç yabancılık çekmedim ve hiçbir endişede duymadım. Batman’ı ve insanının çok sevdim. Batman’ın bu kadar gelişmiş olduğunu bilmiyordum” dedi.

7 Mayıs Cumartesi günü Batman Tarafsız Gazetesi’ni ziyaret eden Koyuncu, Batman’daki gazeteci ve yazarlar ve okurları ile buluşup hasbihal etti. Koyuncu, aslen Rizeli olduğunu, Kasımpaşa’da büyüdüğünü ve 30 yıldır Berlin’de yaşadığını ifade etti.

Batman’a gelmediği halde yazılarına gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirten Koyuncu, “Ben Batman’a ilk kez geliyorum. Yardım çalışmaları için Somali ve Kenya’ya bomba altında gittim. Batman’a gelirken hiçbir endişe duymadım. Doğu insanının misafirperver olduğunu biliyordum. Siverek’e ikinci gelişim oldu, oradan da Batman’a geldim. Batman’a gelmekten ve Batmanlıları tanımaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Almanya’da kendileri ile Almanlar arasında da karşılıklı önyargılar olduğunu anlatan Koyuncu, “Siverek ve Batman’a gelmem çok kişiyi şaşırttı. İnsanlarımız karşılıklı önyargıyı terk etmeli. Bunun yolu da diyalog ve gidip-gelmekle olur. Aynı inanç ve kültür sahibiyiz. Burada kendimi evimde hissettim, hiç yabancılık çekmedim. Batman’a bir daha geleceğim inşallah.” şeklinde konuştu.   

Batman’ın gerek STK ve yardım dernekleri faaliyetlerine hayran kaldığını dile getiren Koyuncu, Batman’ın bu kadar geliştiğini, marka ürün ve mağazaların bu kadar yoğun olduğuna şaşırdığını da sözlerine ekledi.

Batman Tarafsız Gazetesi Sahibi ve Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık’ta söz alarak, “Batman’a gelmesinden dolayı Batman halkı ve gazetemiz adına Tülay Hanım’a teşekkür ediyorum. Yazılarından tanıdığımız Tülay hanımı aramızda görmekten ve tanımaktan mutlu olduk” diye konuştu.

Batman Tarafsız yapılan program Uyanık’ın, gazetelerine katkılarından dolayı Koyuncu’ya plaket vermesi ve yazılarının çıktığı gazeteleri hediye etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Hafta sonunda Hasankeyf’i de gezen Koyuncu, buraya hayran kaldığını ifade etti. Koyuncu, daha sonra uçakla İstanbul’a döndü.

yazarimiz-koyuncu’ya-batman’da-buyuk-ilgi.jpg

yazarimiz-koyuncu’ya-batman’da-buyuk-ilgi-001.jpg

yazarimiz-koyuncu’ya-batman’da-buyuk-ilgi-002.jpg

yazarimiz-koyuncu’ya-batman’da-buyuk-ilgi-003.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55