,
  • BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Yazar Aydın: "Yemen’in kurtuluşu ümmetin vahdet ve uhuvvetine bağlı"

Yazar Aydın: "Yemen’in kurtuluşu ümmetin vahdet ve uhuvvetine bağlı"
İslam ümmetinin tarihlerinin en zor dönemini yaşadığını belirten Tarihçi Yazar Sadullah Aydın, Müslümanlara çağrıda bulunarak mazlum Yemen halkının yardım çığlığına koşulması gerektiğini söyledi.

Yemen’in kurtuluşunun ümmetin vahdet ve uhuvvetine bağlı olduğunu belirten Tarihçi Yazar Sadullah Aydın, Müslümanlara çağrıda bulunarak mazlum Yemen halkının yardım çığlığına koşulması gerektiğini söyledi.

Yemen tarihinin en büyük vahşet, katliam ve hatta soykırımıyla karşı karşıya. Amerika ve siyonist çetenin desteğini arkasına alan Suud Hanedanı bir taraftan Yemen’in şehir ve kasabalarını füzelerle harabeye çevirirken, öbür taraftan Yemen’i ablukaya alıp halkı açlık ve sefalete mahkûm ediyor. Binlerce Yemenli kadın ve çocuk bombaların altında can verirken yüz binlercesi de açlıkla pençeleşiyor.

İslam ümmetinin tarihlerinin en zor dönemini yaşadığını belirten Tarihçi Yazar Sadullah Aydın, Müslümanlara çağrıda bulunarak mazlum Yemen halkının yardım çığlığına koşulması gerektiğini söyledi. Aydın, "Müslümanlar kendi İslam tarihlerinde işgaller, zulümler, saldırılarla karşılaşmışlardır. Haçlı, Moğol saldırıları bunlardan birkaçıdır. Ama Müslümanlar tarihin hiçbir döneminde modern asırda uğradıkları zulümlere, acılara uğramamışlar. Modern asırda Batı’nın Müslümanlara yönelik zulümleri, saldırıları, barbarlıkları tarihin hiçbir döneminde ne yazık ki yaşanmamıştır." dedi.

"Müslümanlar tarihlerinin en acı, kahredici ve çaresiz dönemini yaşıyorlar"

Modern asırda İslam topraklarının büyük kısmının işgal ve saldırı altında olduğuna vurgu yapan Aydın,  "Müslümanlar bugün tarihlerinin en acı, en kahredici ve en çaresiz dönemini yaşıyorlar. İslam coğrafyasının birçok yeri işgal ve zulüm altında. İslam şehirleri vahşice, barbarca dünyanın ilgisizliği ve sessizliği altında yakılıyor, yıkılıyor. Müslüman halklar vahşice öldürülüyor ve katlediliyorlar. Bu ülkelerden biri de Yemen’dir. Ne yazık ki insanlık Yemen’de öldü. Yemen belki de insanlık tarihinin en büyük ve kahredici katliamlarından, vahşetlerinden, hatta soykırımlarından biriyle karşı karşıya olmasına rağmen dünyanın, medyanın gözleri önünde her gün yüzlerce Yemenli kadın ve çocuk açlıktan ve başlarına yağan füzelerden ölmelerine rağmen dünya büyük bir ilgisizlik, duyarsızlıkla bunu izliyor." diye konuştu.  

"İnsanlar ot, ağaç kabuğu bile bulamıyorlar"

Yemen’de Müslüman kadınların, çocukların açlıkla pençeleştiğini söyleyen Aydın, "Hatta medyadan izlediğimiz kadarıyla insanlar ot bile, ağaç kabuğu bile bulamıyorlar. Yemen, Amerika destekli Suudi Hanedanının saldırısı altındadır. Yemen yakılıp yıkılıyor. Yemenli kadın ve çocukların, halkın tek suçu Amerika’nın sömürgesi olmayı, işgali kabul etmemek, izzetlice bir yaşamı benimsemektir. İzzetlice, özgürce ve insanca yaşamak istedikleri için topraklarının, zenginliklerinin talan edilmesine karşı çıktıkları için Yemen halkı vahşice öldürülüyor." ifadelerini kullandı.

"Batı ve onların yerli uşakları bu konuda da sınıfta kaldılar"

Birçok konuda olduğu gibi Yemen konusunda da Batı’nın sınıfta kaldığının altını çizen Aydın, "Bu konuda da Batı’nın çirkin yüzü ortaya çıktı. Bir gazetecinin, Kaşıkçı’nın katledilmesi kadar Yemen’deki vahşete ilgi göstermeyen, ses çıkarmayan Batı ve onların yerli uşakları bu konuda da sınıfta kaldılar. Biz bundan da şunu anlıyoruz; Müslüman halklar, İslam ümmeti hiçbir zaman Batı’ya güvenmemeli, Batı’nın yardımına umut bağlamamalı, Batı’dan medet ummamalı. Batı’nın gözünde Müslüman halkların hiçbir değeri yok. Batı’nın gözünde İslam ümmetinin hiçbir önemi yok. Onların bize bakışı; Irak’ta, Yemen’de, Suriye’de, Afganistan’da, Çeçenya’da, Keşmir’de ve daha birçok yerde ortaya çıktı. Batı’nın gözünde İslam şehirlerinin yerle bir edilmesinin hiçbir önemi yok ve onlar için insan hakları sadece kendilerine var." şeklinde konuştu.

"Yemen’in çığlığına koşmalıyız"

Aydın, konuşmasının devamında şunları söyledi: "İslam ümmetine sesleniyorum; velilerin serdarı Veysel Karani’nin, İslam’ın ilk şehitleri Sümeyye ve Yasir’in, Resulullah’ın dostu, aziz arkadaşı Ammar’ın ülkesi Yemen büyük acılar içinde. Yemen halkı açlıktan ölüyor. Yemen’in çığlığına koşmalıyız. İslam ümmeti olarak vahdet, birlik ve beraberlik içerisinde bizi imdada çağıran, ‘bir kurtarıcı yok mu’ diyen mazlum Yemen halkının yardımına koşmalıyız. Yemen’i bu hale getiren başta büyük şeytan Amerika ve onun uşağı hain Suudi Hanedanı olmak üzere; İslam coğrafyalarını kana bulayan tüm zalimleri mahkûm etmeli ve Müslüman halklara her anlamda yardım eli uzatmalıyız."

 "Yetimler Vakfı’nın, Umut Kervanı Vakfı’nın Yemen halkı için başlattığı yardım kampanyalarına destek vermeliyiz"

Yemen’in kurtuluşunun ümmetin vahdet ve uhuvetine bağlı olduğunu aktaran Aydın Müslümanlara çağrıda bulunarak konuşmasına şöyle devam etti: "Özellikle Yetimler Vakfı’nın, Umut Kervanı Vakfı’nın Yemen halkı için başlattığı yardım kampanyalarına destek vermeli, mazlum Yemen halkının acılarını az da olsa dindirmek anlamında başlatılan bu kampanyaların verimli geçmesi için katkıda bulunmalıyız. Yine mazlum Yemen halkının sesini, çığlığını her tarafa duyurabilmek için sesimizi yükseltmeli, STK’lar, kanaat önderleri, âlimler, aydınlar, yazarlar olarak başta Yemen halkı olmak üzere İslam âlemindeki bütün mazlum Müslüman halkların imdadına koşmalı ve bu anlamda Müslümanların kurtuluşu için İslam ümmetini vahdete, birliğe, ittihada çağırmalıyız. Müslümanlar olarak tek kurtuluşumuz; Şii’si, Sunni’si ile vahdet içerisinde İslam düşmanlarına karşı direnmektir. Umudumuzu Batı’ya, Batı’nın sahte ideolojilerine, Batı uşağı yönetimlere değil, Müslümanların ittihadına, vahdetine ve uhuvvetine bağlamalıyız." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55