,
  • BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C

“Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine et dağıtmaya devam ediyoruz”

“Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine et dağıtmaya devam ediyoruz”
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, il yönetimi ile birlikte Yasin Börü'nün resminin üzerinde bulunduğu yeleği giyerek, Umut Kervanı Vakfı’nın başlattığı “Yasinler Kurban Dağıtmaya Devam Ediyor" kampanyasına destek verdi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledildiği bayramın 4’üncü gününde kurban eti dağıttı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, il yönetimi ile birlikte Yasin Börü'nün resminin üzerinde bulunduğu yeleği giyerek, Umut Kervanı Vakfı’nın başlattığı “Yasinler Kurban Dağıtmaya Devam Ediyor" kampanyasına destek vermek amacıyla ev ev dolaşarak fakir ailelere kurban eti dağıttı.

Gaziantep Umut Kervanı Vakfı tarafından daha önceden tespit edilen ailelere kurban eti dağıtan Erat, daha sonra İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

Erat, Yasin Börü’nün şahsında bütün İslam şehitlerine Allah'tan rahmet dileyerek, İslam âleminin bayramını tebrik etti.

HÜDA PAR olarak Umut Kervanı Vakfının 2015 yılında Türkiye genelinde başlattığı ‘Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini siz ulaştırın' kampanyasına bu yıl da fakir ailelere et dağıtımı yaparak destek verdiklerini belirten Erat, Yasin Börü ve arkadaşlarının fakir insanlara kurban eti dağıtırken vahşi bir şekilde şehit edildiğini hatırlattı.

“Şehit Yasin Börü ve arkadaşları çok vahşice şehit edilmişti”

Erat, “6-8 Ekim 2014 tarihinde halk arasında Kobane olayları olarak bilinen o olaylarda Selahattin Demirtaş'ın halkı sokağı çağırmasıyla beraber maalesef binlerce insan sokaklara döküldü. Vandallar sokakları yakıp yıktılar. Binlerce esnafın dükkânı yakıldı, sivil toplum kuruluşlarını ateşe vermişlerdi. Siyasi partilerin binalarına saldırdılar. Şehit Yasin Börü ve arkadaşları gariban insanlara kurban eti götürürken onları da yolda fark edip, bir evde sıkıştırıp üçüncü kattan aşağıya atmışlardı. Vücutları paramparça edilmişti, neredeyse vücutlarında darbe alınmadık yer kalmamıştı. Bununla yetinmeyen vahşi sırtlanlar onun kafasını taş ile ezmişler, nazik bedenini ateş ile yakmışlardı, üzerinden arabayla geçmişlerdi. Şehit Yasin Börü ve arkadaşları çok vahşice şehit edilmişti.” dedi.

“Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmadık”

O gün Arakan’ı aratmayacak görüntülerin ortaya çıktığını anımsatan Erat, “Bu zülüm öyle bir zulümdü ki yeri ve göğü inletti. Bütün Müslümanların yüreğinde ise bir burukluk oluşturdu. Bizler de Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmadık. Onlar belki o etleri ulaştıramadı. Ama bugün onların kaldığı yerden bizler et dağıtmaya devam etmekteyiz. Bugün fakir insanlara kurban etini ulaştırmaya çalıştık. Bu münasebetle şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını rahmetle yâd ediyorum ve katillerini de lanetliyorum.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Şehit Mustafa Çoban’ın kabrini ziyaret etti

HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen mezarlık ziyaretine de katılan Erat, bayram günlerinde şehitlerin ve vefat eden kişilerin de unutulmaması ve kabirlerinin ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi.

Erat, Kurban Bayramı dolayısıyla gençlik kolları teşkilatının da yer aldığı beraberindeki heyetle lise öğrencisi olan ve 1996 yılında İslami kimliğinden dolayı mukaddesata dil uzatanlara karşı çıktığı için hain bir saldırı sonucu şehit edilen Mustafa Çoban'ın Asri Mezarlığı'nda kabrine ziyarette bulundu.

Kabir ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Erat, “Gaziantep İl Gençlik Kollarımızın düzenlemiş olduğu mezarlık ziyareti etkinliğine iştirak ettik. 1996 yılında lise öğrencisi iken Allah'ın ismine hakaret edildiği için, mukaddesata küfür edildiği için şehit Mustafa Çoban kardeşimiz buna itiraz ediyor. Dili ile buna müdahale etmeye çalışıyor ve mukaddesata küfür eden gençleri uyarmaya çalışıyor. Buna karşın onlar da şehit Mustafa Çoban’ı bıçaklıyorlar. Mustafa Çoban Allah’ın ismi için hayatını feda etmiş genç bir kardeşimizdir. Dolayısıyla bugün de gençlerimiz, kardeşlerimiz ve üyelerimiz ile beraber kendisini ziyarete geldik. Kendisinin şahsında Rabbim bütün şehitlere rahmet etsin ve hepsinin mekânı cennet olsun. Rabbim bizleri onların yolundan ayırmasın. Duyarlı davrandıkları için tüm üyelerimize teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55