,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 19 °C

Van Barosu’na üye 56 avukat ve stajyer, baronun açıklamasına ve sapkınlığa tepki gösterdi

Van Barosu’na üye 56 avukat ve stajyer, baronun açıklamasına ve sapkınlığa tepki gösterdi
Van Barosu’na üye 56 avukat ve stajyer, yayınladıkları ortak bildiriyle AİDS hastalığının bulaştırmasına da neden olan cinsel sapkınlığı sahiplenen baronun açıklamasını reddettiklerini belirttiler.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, cuma hutbesinde, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, Eşcinselliği lanetliyor.” açıklamasının ardından cinsel sapkınlığı savunan İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Ankara Barosu’nun ardından Van Barosu da hem Ankara Barosu’nu hem de cinsel sapkınlığı sahiplendi.

Van Barosu’nun cinsel sapkınlığı sahiplenmesi açıklamasının ardından baroya üye onlarca avukat ve stajyerler, yayınladıkları ortak bildiriyle baronun açıklamasına tepki gösterdi.

Van Barosu’nda bu görüşleri paylaşan fazla sayıda meslektaşlarının olduğuna vurgu yapılan ortak bildiride, şimdilik sembolik olarak 56 meslektaşlarının imzasıyla tepki gösterildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 24.04.2020 tarihli cuma hutbesinde; İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları hakkında yapmış olduğu konuşmaya karşı bir STK tarafından suç duyurusunda bulunulması ve akabinde Ankara Barosu tarafından İslam düşmanlığı unsurlar içeren ve açıkça İslam inancını aşağılayan açıklamasına karşı, Van Barosu'nun 27.04.2020 tarihinde yapmış olduğu destek açıklamasını kabul etmiyor ve reddediyoruz. 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un birinci maddesi Diyanet İşleri Başkanlığının görevlerini bildirmiş olup, bu kanun uyarınca din konusunda toplumu aydınlatmak görevi Diyanet İşleri Başkanlığına tevdii edilmiştir. Diyanet İşleri Başkanı, kanunun kendisine yüklediği görevi ifa ederek, İslam dininin emir ve yasakları doğrultusunda toplumu aydınlatmıştır.” denildi.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, İstanbul Sözleşmesi hükümleri ile yasallık kılıfına büründürülüp, meşruiyet zemini oluşturulmaya çalışılan, ‘farklı cinsel kimliklere saygı’, ‘cinsel yönelim ve cinsel kimlik temelli ayrımcılık’ kılıfıyla, özendirilen cinsel sapkınlığın karşısında olduklarını vurgulanan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Kur’an-ı Kerim eşcinselliği ve bu yolla kurulan ilişkiyi yasaklarken, Lut kavmi örneğinde olduğu gibi ‘akledenler’ için alınacak ibretler olduğu açıktır. Bilinmelidir ki, inanç dünyamızın sınırlarını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları değil, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimin çağlar üstü olan hükümleri çizer.  Allah’ın lanetlediği sapkın eşcinselliğe insan hakları kılıfı altında destek verenler, bugün aleyhlerine olan hiçbir fikre hoşgörü göstermemektedirler. Zorunlu üyesi olduğumuz Van Barosu’nun temel görevinin yaşamış olduğumuz ‘pandemi’ sürecinde daha fazla ağırlaşan avukat ve stajyer avukatların mesleki sorunlarına çözüm üretmek olduğunu hatırlatırız. Farklı inanç ve düşünceden üyeleri bulunan baronun sadece belli bir kesimin fikrini meslek odasına yansıtması başta Van Barosu avukatlarını hiçe saymaktır. Ankara Barosu’nun İslam düşmanlığı unsurlar içeren basın açıklamasına karşı, meslektaşlarımızın büyük çoğunluğunun da katılmadığına inandığımız Van Barosu yönetimi tarafından yapılan destek açıklamasını kabul etmediğimizi saygılarımızla kamuoyuna bildiririz. “

Ortak bildiriye imza atan avukat ve stajyerler:

“Av. Abdülhalim Keleş

 Av. Abdülsamed Göl

Av. Arda Güldal

Av. Asım Şakar

Av. Büşra Cin

Av. Celal Tanhan

Av. Çağatay Akyol

Av. Doğan Serhat Avar

Av. Dündar Abi

Av. Faruk Demir

Av. Faruk Polat

Av. Fatih Şahın

Av. Ferhat Akkay

Av. Gülsüm Buzkan

Av. Gülsüm Buzkan

Av. Gülsüm Buzkan Hatice

Av. ÖZMEN Hilal Alten

Av. Özmen Hilal

Av. Özmen Hilal Alten

Av. İdris Sağlam

Av. İsa Say

Av. İsmail Aslan

Av. Kadir Vezir

Av. Koray Milanlıoğlu

Av. Kübra Soyçiçek

 Av. Mehmet Mehdi Oğuz

Av. Mehmet Şefik Kovca

Av. Mehmet Yıldız

Av. Mesut Yıldız

Av. Muhammet Yavuz

Av. Nihat Yardımcı

Av. Ömer Özcan Kaçmaz

 Av. Ömer Şiçşek Şimşek

Av. Rasim Sayın Ayğı

Av. Savaş Nurullah Kıyık

Av. Sedef İnci

Av. Selim Aytekin

Av. Serhat Yeltekin  

Av. Sibel Sevenç

Av. Suat Sercan

Av. Suna Taşkın

Av. Taner Karakuş

Av. Tayfun Umaz

Av. Tuncer Bozdemir

Av. Yavuz Yılmaz

Av. Zahir Soğanda

Stj. Av. Ahmet Kaçmaz

Stj. Av. Ahmet Özel

Stj. Av. Çağatay Çağ

Stj. Av. Elif Yaygız

Stj. Av. Habibe Güngör

Stj. Av. Habip İşsiz

Stj. Av. İlyas Bılır

 Stj. Av. Nurullah Yavuz

Stj. Av. Selen Hanım Yalçın

 Stj. Av. Turgay Avna

 Stj. Av. Ruhan Orhan” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55