,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!

TSK'dan PKK Operasyonları Açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Siirt, Mardin, Van, Şırnak, Bingöl, Hakkari ve Irak kuzeyi Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerinde PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Siirt/Pervari’de icra edilen arazi aramasında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirilmiş, beraberindeki beş el bombası ve iki RPG-7 roketatar sevk fişeği ile birlikte ele geçirilmiştir.

Mardin/Nusaybin’de icra edilen temas aramasında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, beraberindeki bir Kalaşnikof piyade tüfeği, dört şarjör, 90 adet fişek, bir tabanca ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Van/Gürpınar’da devam eden operasyonda; bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiş, 38 adet roketatar sevk fişeği, muhtelif yaşam malzemesi ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 16 adet mutfak tüpü ele geçirilmiştir.

Şırnak/Beytüşşebap’ta devam eden hava destekli operasyonda;
- Operasyon birliklerine silahlı saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik düzenlenen hava harekâtında, üç terörist etkisiz hale getirilmiş,
- Bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ve bir tabanca ile birlikte yakalanmıştır.

Bingöl/Solhan’da devam eden operasyonda; 20 adet Kalaşnikof piyade tüfek fişeği, çok miktarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, 130 kg gıda maddesi ile muhtelif malzeme ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Hakkâri/Şemdinli’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında; toprağa gömülü bir çuval içerisinde 400 adet Biksi makineli tüfek fişeği ele geçirilmiştir.

Hakkâri/Yüksekova’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde, bir roketatar mühimmatı, birisi tuzaklanmış hâlde dört el bombası ele geçirilmiştir.

Irak kuzeyi Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerinde, hudut hattındaki üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar, düzenlenen hava harekâtı ile imha edilmiş, dört terörist etkisiz hale getirilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)" denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55