,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C

Shell: LGBT kapsayıcılığının öncüsü olmak için mücadele ediyoruz

Shell: LGBT kapsayıcılığının öncüsü olmak için mücadele ediyoruz
SHELL, gayr-i ahlaki ilişki içerisinde olan LGBT'liler için "farklı deneyimlere sahip göze çarpan kişilere destek olduklarını ve LGBT kapsayıcılığının öncüsü olmak için mücadele ettiklerini" açıkladı.

Enerji ve petrokimya şirketler grubu Shell, gayr-i ahlaki ilişki içerisinde olan LGBT'lilere sahip çıkarak, "Farklı deneyimlere sahip göze çarpan kişilere destek oluyor ve LGBT kapsayıcılığının öncüsü olmak için mücadele ediyoruz." açıklaması yaptı.

70'ten fazla ülkede ortalama 86 bin kişinin çalıştığı küresel enerji ve petrokimya şirketler grubu SHELL, gayr-i ahlaki ilişki içerisinde olan LGBT'liler için "farklı deneyimlere sahip göze çarpan kişilere destek olduklarını ve LGBT kapsayıcılığının öncüsü olmak için mücadele ettiklerini" açıkladı.

"Lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel (LGBT) personelimize destek olmaktan gurur duyuyoruz." denilen açıklamada, "Çalışma kurallarımız, tüm çalışanlarımıza, çalıştıkları yerden bağımsız olarak cinsel yönelimlerine veya cinsel kimliklerine bakmaksızın fırsat eşitliği sunmamızı öngörüyor." ifadeleri kullanıldı.

Shell'de LGBT Ağları

Shell'de, LGBT Ağları'nın kurulduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Shell LGBT çalışanların işyerinde kendileri gibi olmaktan çekinmemeleri için destekleyici bir alan olarak kuruldu. Shell'deki ilk LGBT Ağı, 1997'de ABD'de kuruldu ve bunu kısa sürede aralarında Birleşik Krallık, Hollanda, Kanada, Hindistan ve 2015'ten itibaren Güney Afrika'nın da olduğu dünya genelindeki diğer ağlar izledi. Bu ağlar, şirket genelinde destek oturumları yaparak ve yerel etkinliklere katılarak farkındalığı artırıyorlar."

Shell: LGBT eşitliğine olan desteğimiz

Shell, LGBT'lilere olan desteğini de şu ifadelerle belirtti:

"LGBT çalışanlara yönelik kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmak için 2012 yılında Amsterdam İşyerinde Onur Beyannamesi'nin eş-imzacısı olduk.

Shell, LGBT Amerikalılara eşitlik sağlamak için çalışan en büyük sivil toplum örgütü olan İnsan Hakları Kampanyası'nın (HRC) kurumsal ortağıdır.

Shell, Onur haftaları ve Uluslararası ”Coming Out” Günü sırasında birçok ofisinin dışında Onur bayrağını dalgalandırdı.

LGBT olmanın yasalarla kısıtlandığı ülkeler de dâhil olmak üzere dünya genelinde Shell'in operasyonunun olduğu her yerdeki bütün D&I eğitimlerine LGBT çalışanların katılımını sağlıyoruz.

Shell Güney Afrika'da LGBT Ağı oluşturan ilk şirket oldu." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55