,
  • BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Sebzede fiyatlar yarıya düştü!

Sebzede fiyatlar yarıya düştü!
Sebze ve meyvede aşırı fiyat artışıyla ilgili yapılan denetimler ve marketlerin yüksek fiyat gerekçesiyle bazı sebzeleri satmama kararının ardından fiyatlarda düşüş görüldü.

Sebze ve meyvede aşırı fiyat artışıyla ilgili yapılan denetimler ve marketlerin yüksek fiyat gerekçesiyle bazı sebzeleri satmama kararının ardından fiyatlarda düşüş görüldü.

Sebze ve meyvede aşırı fiyat artışıyla ilgili yapılan denetimler ve marketlerin yüksek fiyat gerekçesiyle bazı sebzeleri satmama kararının ardından fiyatlarda düşüş görüldü. Zam şampiyonu patlıcan ve biberin hal çıkış fiyatı yüzde 50 düşerek 5,50 liraya kadar geriledi.

Türkiye genelinde sebze ve meyve fiyatlarındaki yüksek oranlarda artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlere denetimler konusunda yapılan çağrıların ardından yapılan denetler ve bazı marketlerin patlıcan ve biber satışını durdurması fiyatları düşürdü, zam şampiyonu patlıcan ve biberin hal çıkış fiyatı yüzde 50 düşerek 5,50 liraya kadar geriledi.

Mardin’de, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin, Ticaret İl Müdürlüğü ve Defterdarlık personeliyle birlikte meyve ve sebze hali ve marketlerde başlattığı fiyat denetimleri sürüyor.

Kızıltepe Sebze ve Meyve Hali’nde yapılan denetimlerde hal giriş fiyatları ve market fiyatları karşılaştırıldı. Domates, biber, patlıcan, soğan ve patates gibi 19 ürün başta olmak üzere mevsimine göre listede yer alan ürünlere göre hal, pazar ve marketlerdeki alış ve satış faturaları incelendi, yüzdelik kar marjı hesaplandı.

“Fiyatlar daha da düşecek”

Komisyoncu Şehmuz Acar, denetimlerin olumlu olduğunu, geçen haftaya göre fiyatların yarıya kadar düştüğünü söyledi.

Acar, “Son zamanlarda özellikle sebze fiyatları ateş pahası olmuştu. Biber çeşitleri 12 liraya kadar çıkmıştı, patlıcan hakeza. Domates 6 lira olmuştu. Ancak şu an fiyatlar düştü. Domates 3 liraya, biber ve patlıcan 5,50-6 liraya kadar düştü. Meyve, narenciye fiyatları normaldir. Şu an yeşil soğan ve havuç fiyatları biraz yüksek, yeşil soğan 10, havuç 2,50 liradır. Sarımsak fiyatları normal şu an. Yetkililer bu işe el attığından beri fiyatlarda düşüş var, inşallah daha da düşecek. Fiyatların düşmesini biz de istiyoruz. Çünkü bizler de artık satış yapamayacak duruma gelmiştik. Millet de ne yapacağını bilemiyor. İş-güç yok ama fiyatlar ateş pahası. Bir insan markete gittiği zaman ve her birinden yarım kilo bile alsa 100-150 TL arasından bir para ödemek zorunda kalıyor. Millet aç geziyor.” dedi.

“Denetimlerimiz aralıksız devam edecektir”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Denetim Zabıta Şube Müdürü Ahmet Olgaç, denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Olgaç, “Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü, Defterdarlık ve Vergi Dairesi ekipleriyle beraber denetimlerimizi yapıyoruz. İlk olarak Artuklu Sebze Hali’nde denetimlerimiz oldu, ardından pazar ve marketlerde denetimlerimiz oldu. Bugün de Kızıltepe Sebze Hali’nde denetimlerimizi yaptık. Mardin Büyükşehir sınırları içerisinde yaptığımız denetimlerimizi Midyat ve Nusaybin ile devam edecek. Denetimlerimizde ürünün hale giriş ve çıkış fiyatları ile kâr marjına bakıyoruz. Fiyatlarda artış sel ve hortum gibi doğal afetlere bağlıyorlar. Bu felaketlerin ardından fiyatların bugün itibarıyla düştü. Örneğin patlıcan 15-16 liraya çıkmıştı, bugün 5-6 liraya kadar gerilemişti. Biber hakeza, havaların düzelmesiyle fiyatların daha da düşeceği belirtiliyor. Tabi bizim de denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55