,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

​Sanayicilerin nitelikli eleman ihtiyacına cevap verilecek

​Sanayicilerin nitelikli eleman ihtiyacına cevap verilecek
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, sanayicilerin en büyük ihtiyaçlarından olan nitelikli eleman ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla eğitimlerine 2018 yılında da devam edeceklerini söyledi.

​GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı ve GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, sanayicilerin en büyük ihtiyaçlarından olan nitelikli eleman ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla eğitimlerine 2018 yılında da devam edeceklerini söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) olarak sanayicilerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan nitelikli eleman ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla 2018 yılında eğitimlerine devam edeceklerini söyleyen Ünverdi, kurslardan Suriyeli mültecilerinde yararlanabileceğini belirtti.

Sanayide tüm sektörlerde yetişmiş eleman bulamamanın sanayicilerin imalatta karşılaştıkları büyük problemlerden birisi olarak sıklıkla gündeme geldiğini belirten Ünverdi, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu’nun (GIZ) proje önerisi ile Ocak ayında Mesleki Eğitim Merkezi’nde başlayacak eğitimlerde birçok sektöre kalifiye eleman yetiştireceklerini aktardı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın destekleri ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ortaklığı ile kurulan eğitim merkezinde sanayicilerin eleman ihtiyaçlarına cevap verebilecek alt yapı kurularak 2017 yılının Mayıs ayından itibaren mesleki eğitimler başladı.

Sanayiye nitelikli elaman yetiştirilmesinin katma değerli üretim açısından önemli olduğuna değinen Ünverdi, GSO-MEM’de mesleki eğitimlere son sürat devam ettiklerini belirterek, “GIZ destekleri ile gerçekleştirilecek olan mesleki eğitimler 50 eğitim programını içerecek şekilde planlandı. Eğitimlere başvurmak isteyenler geç kalmadan www.gsomem.com.tr internet adresinden kursları inceleyerek başvuru yapabilirler.”dedi.

Ünverdi, eğitimler planlanırken kente sanayisinin en fazla ihtiyacı olan konularda eğitim programları oluşturmaya gayret ettiklerini, programları belirlerken GSO’nun yapmış olduğu anketler ve İŞ-KUR’un işgücü piyasa araştırması raporunun kullanıldığı bilgisini verdi.

Eğitimlerle birçok sektöre kalifiye eleman yetiştireceklerini de ifade eden Ünverdi, şu bilgileri verdi:

“İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan GSO-MEM’de mesleği olmayan kişilere meslek edindirme, mesleğini geliştirmek isteyen kişilere meslek geliştirme, kurumsal yapı oluşturmak isteyen firmalara çeşitli kurumsal eğitimler, kişisel eğitim altyapısını geliştirmek isteyen kişilere kişisel gelişim eğitimleri veriyoruz. Bunların yanı sıra mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen kişilere de sınav öncesi mesleki yeterliliğe dayalı eğitimler veriyoruz. Firmalarımız GSO-MEM’de bulunan 20 atölye ve laboratuvarı prototip ürün imalatı için atölye olarak kullanabilirler ya da burada fason imalatlar yapabilirler.”

GIZ proje önerisi ile metal sektöründen, iplik sektörüne, makine imalatından inşaat sektörüne pek çok konuyu içeren eğitimlerle iş arayanlara düzenli bir gelire kapı açmayı da hedeflediklerini ifade eden Ünverdi, merkezdeki kurslardan Suriyeli mültecilerin kurslardan yararlanabileceğini belirtti.

Ünverdi, “GSO-MEM’de mesleki eğitimlerden önce kursiyerlerimize iş sağlığı, güvenliği, temel yaşam becerileri, iş ve meslek etiği, iletişim becerileri ve beden dili eğitimleri veriyoruz. Daha sonra mesleki eğitimler veriyoruz. Eğitimlere katılacaklara servis, öğle yemeği, iş elbisesi, kreş imkanı sağlayacağız. Ayrıca kursiyerlerimize asgari ücretin yarısı kadar harcırah verilecek. Bazı eğitimlerimiz kapsamında milli eğitim onaylı eğitim sertifikası vereceğiz. Kurs bitiminde kursiyerlerimizin iş bulabilmeleri için de çalışmalar yapacağız. Kurslara katılmak isteyen Suriyelilere derslerden önce bir ay Türkçe eğitimleri vereceğiz.” diye konuştu.

Bunların yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu-MYK tarafından belirlenen 81 meslek arasına giren eğitim konuları için kursiyerlerin belge almalarına da imkan sağlanacak. Bu eğitimlere katılacak kursiyerlerin başvuru ve seçimleri GSO-MEM’de devam ediyor. Kursiyerleri istihdam etmek isteyen firmalar, GSO-MEM ile irtibata geçerek kursiyer seçimlerini beraber yapabilecek, eğitimlerine katkıda bulunabilecek ve eğitim sonucunda kendi belirledikleri kursiyerleri istihdam edebilecek.

Dış ticaret elemanı, CNC tezgahları ve programlama, yönetici asistanı, bilgisayar destekli muhasebeci, endüstriyel yatırım, AR-GE proje planlama elemanı, PVC doğramacı, 3D yazıcı operatörü, modelleme, ambalaj, paketleme elemanı, iplik fiziksel test elemanı, mobilya üzt yüzey İşlemleri, temel tesviyecilik, tornacı eğitimleri 2018 yılı Ocak-Şubat döneminde, örtülü elektrod ve ark kaynağı eğitimi ve frezecilik eğitimi ise 2018 yılı Şubat ayı sonunda başlayacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55