,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C

Sağlık Bakanı Koca: “Virüsün yayılma hızında azalma olmamıştır”

Sağlık Bakanı Koca: “Virüsün yayılma hızında azalma olmamıştır”
Coronavirus Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 virüsünün yayılma hızında azalma olmadığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirus Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, “Coronavirus’ün oldukça zor, pek çok bilinmezi beraberinde getirdiği bir dönemini aştığımız konusunda bir iyimserlik içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Tedbire daha az ihtiyaç duyulacak dönemi, şimdi uyguladığımız tedbirlerle hazırlıyoruz.” diyen Bakan Koca, maske kullanmamanın kişisel hukukun ihlali olduğunu belirtti.

Koca, “Ortak alanlarda herkesi bu kurala uymaya davet ediyoruz.  Bankta denize karşı yalnız oturuyorsak maske elbette gerekli değildir.” dedi.

“Dünyadaki vaka sayıları bizi tedbirlerin sürekliliği konusunda uyarıyor.” diyen Koca, “Maske tüm Türkiye'nin ortak sorumluluktur. Tedbirlere uymak normale dönüş yolunu kısaltacaktır. Bu havada maske kullanmak kolay değil, lütfen sıcaklara yenilmeyelim. Yaz aylarında virüsün yayılma hızında azalma olmadı.” diye konuştu.

Covid-19 virüsünün yayılma hızında azalma olmadığını belirten Koca, virüsün hasta etme gücünde azalma olduğu konusunda ise bilimsel bir kanıt olmadığını söyledi.

Koca, “Mevcut şartlarda büyüklerimiz ve kronik hastalığı olanlar, virüse karşı halen risk grubundadır.” dedi.

YKS adaylarının ailelerine uyarı

YKS ile ilgili uyarılarda bulunan Bakan Koca, "Sınav günü yığılmanın daha az olacağını umuyoruz. Ailelerin sınav merkezinin uzağında beklemelerini, gruplar oluşturmamalarını rica ediyoruz.” diye konuştu.

Bakan Koca, “Sınavın, ne getireceği meçhul bir zamandansa şimdi yapılmasına ilgili kurullar tarafından karar verilmesi doğru görünmektedir.” ifadelerini kullandı.

Tüm hayatın yeniden sağlık kazanmasının, eski temposuna yaklaşmasının vaka sayılarının kontrol altında tutulmasına bağlı olduğunu kaydeden Bakan Koca, bugün ki tabloya ilişkin bilgiler verdi.

24 kişi daha hayatını kaybetti, 1492 yeni tanı kondu

Coronavirus vaka sayılarını da açıklayan Bakan Koca, Türkiye'de son 24 saatte 1492 kişiye Covid-19 tanısı konulduğunu, 24 kişinin hayatını kaybettiğini ve toplam vaka sayısının 191 bin 657, can kaybının ise 5 bin 25 olduğunu açıkladı.

Koca, Türkiye'de son 24 saatte 1386 kişinin daha iyileşmesiyle Covid-19 tedavisi tamamlananların sayısının da 164 bin 234 olduğunu söyledi.

“İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz”

Covid-19 vakalarındaki artış ile ilgili Koca, "İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz. Birinci dalganın etkilerini görüyoruz." dedi.

Koca, "Eskiye göre hastane yükümüz daha az. Yoğun bakıma giren, entübe olan, entübe hastanın vefat etme oranı giderek düşüyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55