,
  • BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C

Rahmet Eli Gıda'dan 2016 faaliyet raporu

Rahmet Eli Gıda'dan 2016 faaliyet raporu
Umut Kervanı Platformu Üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, 2016 yılı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, 2016 yılı faaliyetleri kapsamında, yaklaşık 3 bin aileye, 207 bin 256 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Konuyla ilgili olarak basına bilgi veren Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği Başkanı Sabri Yıldırım, 2016 yılı içerisinde 2 bin 917 aileye, 256 TL değerinde ayni ve nakdi yardımlar yapıldığını bildirdi.

Bir yılı daha muhtaçlara yardım etmenin mutluluğuyla geride bıraktıklarını söyleyen Yıldırım, "Kurulduğu ilk günden bu yana fakirin umudu, hayırseverlerin bağış kapısı ve yardım gönüllülerinin huzur kaynağı olan Van Rahmet Eli Gıda Bankası, bir aile olarak bereketli geçen bir yılı daha geride bıraktık. Sosyal yardımlaşmayı esas alan, muhtacın namerde muhtaç olmaması adına gayret gösterip, toplumun kanayan yarası olan fakirlikle etkin bir mücadele sonucu ortaya çıkan derneğimiz Elhamdülillah kendisine vazife bildiği bu yardım seferberliğini İslami ve insani bir şuurla çalışarak bu günlere geldi." dedi.

"Maddi ve manevi hastalıklara karşı mücadelede hep var olmaya çalıştık"

Yardıma muhtaç olan her kesimin yanında olduklarını dile getiren Yıldırım, "Derneğimiz 2010 yılında Diyarbakır'da kurulan ve 78 üyesi bulunan Umut Kervanı Yardım Platforma üye olup gerek tek başına gerekse de platform bileşenleri olarak çalışmalarına devam etmektedir. Toplumun mustarip olduğu maddi ve manevi hastalıklara karşı mücadelede hep var olmaya çalıştık. Yine bu süreçte dernek bünyesinde esnaf, hayırseverler ve gönüllülerin de katılımıyla düzenli, eğitici ve bilgilendirme seminerleri yapılmıştır." diye konuştu.

"Van halkımızın yardım yapma duyguları artmıştır"

Her geçen yıl Van halkının yardım yapma duygusunun arttığını ifade eden Yıldırım, "Suriye'de ve Afganistan'dan kendi ülkelerinde yaşanan iç karışıklıktan dolayı şehir epey bir göç almıştır. Bize müracaat eden Suriyeli ve Afganlara da gerekli yardımlar yapılmış, aynı şekilde şehirlerindeki iç karışıklıktan dolayı Yüksekova, Cizre, Şırnak gibi yerlerden ilimize gelen ailelerimize yardım yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam ediyoruz. Allah'a hamd olsun ki hayırsever Van halkımızın yardım yapma duyguları daha da artmış ve bağışlarını derneğimizden eksiltmemişlerdir." şeklinde konuştu.

Çalışmalarında kendilerine destek veren üye, gönüllü, hayırsever ve esnafa teşekkür eden Yıldırım, son olarak şunları kaydetti:

"2016 Yılı sonu itibari ile 6 bin aile derneğimize müracaat etmiş, bunların ziyaret edilerek tespitleri yapılmış ve kayıt altına alınmıştır. Tespit edilen ailelere imkânlar ölçüsünde yardımlar ulaştırılmış ihtiyaçları giderilmeye çalışılmıştır. Bu yıl toplam 2 bin 917 aileye, 207 bin 256,65 TL değerinde ayni ve nakdi yardımlar yapılmıştır. Van’da bir marka haline gelen Rahmet Eli Gıda Bankasına her kesimden destek bekliyoruz. Çalışmalarımız artarak devam etmektedir. (İLKHA)


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55