,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

Putin: Türkiye, enerji kaynaklarımız için en güvenilir tedarik güzergahlarından biri

Putin: Türkiye, enerji kaynaklarımız için en güvenilir tedarik güzergahlarından biri
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacmi istikrarlı bir şekilde büyüyor. Türkiye, bizim enerji kaynaklarımız için en güvenilir tedarik güzergahlarından biri haline geldi." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde bu yıl 22'ncisi düzenlenen Şanghay İşbirliği Teşkilatı Devlet Başkanları Zirvesinde Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

Tahıl anlaşmasının imzalanması yönünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çabalarından dolayı teşekkür eden Putin, Ukrayna tahılının önemli bir bölümünün yoksul ülkelere gönderileceğini umduğunu ancak şu ana kadar bunun sağlanamadığını belirtti.

Rus tahılının sevkiyatında, Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu ve teslimatların tüm ülkelere Türkiye üzerinden sağlanabileceğini söyleyen Putin, "Şu konuda sizi de bilgilendirmek isterim, ihracatçılarımız bizim ürünlerimizin de Türkiye üzerinden ihraç edilebileceğinin sinyalini aldı. Demek istediğim, Türkiye bu açıdan güvenilir bir partner ve kendi toprakları üzerinden dünyanın tüm ülkelerine güvenli tedarikleri sağlayabilir." dedi.

Ağırlıklı olarak Asya, Latin Amerika ve Afrika ülkeleri dahil olmak üzere tüm dünyaya satış yapabileceklerini belirten Putin, enerji konusunda da Türkiye'nin kendileri için güvenilir ortaklar arasında olduğuna işaret etti.

Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Putin, "Türkiye, bizim enerji kaynaklarımız için en güvenilir tedarik güzergahlarından biri haline geldi. Sadece kendi ihtiyaçları için değil, AB ülkeleri için de bu geçerli. TürkAkım üzerinden Avrupa'ya gaz sevkiyatı kesintisiz devam ediyor." dedi.

Kısa süre önce Mersin'de inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santraliyle ilgili bazı sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'la istişare ettiklerini söyleyen Putin, inşaat sürecinin organizasyonuyla ilgili belirli sorunlar olduğunu ifade etti.

Akkuyu ile ilgili tüm sorunların çözüldüğünü belirten Putin, "Dün, bu büyük inşaatın tarafları arasındaki tüm ilişkileri düzenleyen nihai belgeler de imzalandı. Akkuyu Nükleer Santrali'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yıl dönümünün kutlanacağı 2023'te hizmete başlamasını çok isterim" diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55