,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

PKK, Kürt siyasetçi Burkay'ın programını sabote etti

PKK, Kürt siyasetçi Burkay'ın programını sabote etti
Hak ve Özgürlükler Partisi'nin (HAK PAR) İsviçre'nin Basel şehrinde düzenlediği program, Özgürlük/demokrat hareket diye gösterilen PKK,Kürt siyasetçi Kemal Burkay'ın Basel'de yaptığı konuşmayı sabote etti.

PKK, Kürt siyasetçi Burkay'ın programını sabote etti
İsviçre HAK PAR dayanışma komitesi, dün Basel'de partinin eski genel başkanı Kemal Burkay'ın konuşmacı olarak katıldığı bir program düzenledi. Program, HAK PAR dayanışma komitesi üyelerinden Cafer Sterk'in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra bölgedeki son gelişmeler ve HAK PAR'ın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulunması için Kürt siyasetçi Kemal Burkay mikrofona davet edildi. Yaklaşık 70 kişinin hazır bulunduğu salonda katılımcılara Kürtçe hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Burkay, salonda bulunan 6-7 kişilik PKK'li grubun Abdullah Öcalan, lehine slogan atması üzerine konuşmasına ara vermek zorunda kaldı.

Burkay'dan PKK'lilere sert tepki

Bir süre slogan atan PKK'lilere, yetkililer tarafından salonu terk etmeleri istendi. Buna rağmen slogan atmayı sürdüren PKK'lilere sert tepki gösteren Kemal Burkay, “Defolun lan alçaklar, defolun! Alçak herifler, haydi! Serokunuz da siz de köpekler! Bunları buraya bırakmanız büyük hataydı. Kontrol yok muydu kapıda? Bunları tanımıyor muydunuz? Bu çok büyük bir tedbirsizlik.” şeklindeki ifadelerle tepkisini dile getirdi.

Salondan çıkarılan PKK’li grubun sözlü saldırıları salon dışında da kapı ve camlara vurmasıyla devam etti. Organize oldukları gözlenen grubun kısa sürede sayıları artarken, sonradan gelen bazı şahısların ellerindeki sopalar dikkat çekti.

Polise ilk şikayeti PKK'liler yaptı!

HAK PAR’lıların PKK’lileri uzun süren ikna çabaları fayda vermeyince polise haber verildi. Yarım saat sonra olay yerine gelen Polise ilk şikayeti elinde sopa bulunan PKK’linin yapması ise ‘pişkinliğin böylesi’ dedirtti.

“Kürt halkı kimsenin malı değildir”

Konferans Polisin tedbir almasının ardından saat 15.30'da tekrar başladı. Yaşanan provokasyondan dolayı Kemal Burkay ve katılımcılardan özür dileyen Cafer Sterk, “Biz istedik ki Sur'da, Kürdistan'da ne oluyor öğrenelim. Acaba halkımızı hangi provokatörlerin eline terk etmişiz, bunları bilelim? Sizden ricam, bu güzel toplantımızı başlamadan bölenleri yargılamanız. Kürt halkı kimsenin malı değildir. Kürdistan'ı Devletin provokatörlerine yem yapmayacağız.” ifadelerini kullandı.

"Halkımız ne zaman bu beladan kurtulacak?"

Kısa konuşan Cafer Sterk sözü Kemal Burkay'a bırakırken, yaşanan olumsuz havadan etkilenen Burkay'ın bir süre konuşmakta zorluk çektiği görüldü. PKK’nin kendilerine yönelik daha önce benzer provokasyon girişiminde bulunduğu aktaran Burkay, “Ortaya çıktıkları günden bu yana Kürt hareketinde provokatör rollerini oynadılar. Bugün de yaptıkları budur. Tanımadığınız insanları salona almayacaktınız. Eğer o kesimden olduğunu biliyorsanız hiç içeri almayacaktınız. Sadece sömürgeci rejimle mücadele etmiyoruz, bir de provokatörlerle mücadele ettik bugüne kadar. Ne yazık ki Kürt hareketi bu provokatör örgüt eliyle, büyük bir çıkmaza sokuldu. 70’li yıllardan başlayarak, özellikle de 80’lerden itibaren ve bugün halen devam ediyor. Bu Kürt halkı ve özellikle Kuzey parçası için çok büyük bir talihsizlik. Halkımız ne zaman bu beladan kurtulacak bilemiyoruz. Ama bu belayla bizim yol almamız mümkün değil.” dedi.

Burkay, HAK PAR'da yaşanan bölünmeye de değinerek, Kürdistan Sosyalist Partisi'nin (PSK), kuruluşunu doğru bulmadığını ifade etti.

Konferans Burkay'a yöneltilen soruların ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55