,
  • BIST 9887.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan 4 dilde Mevlid Kandili mesajı

Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan 4 dilde Mevlid Kandili mesajı
Peygamberimizin dünyaya teşrifi dolayısıyla duygu ve temennilerini 4 dilde dile getiren Şanlıurfa halkı, tüm İslam âleminin Mevlid Kandili'ni kutlayarak kandilin hayırlar getirmesi için dua etti.

 

Müslümanlar için önemli olan " Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili" Hazreti Muhammed'in doğumu olarak kabul ediliyor. Bu özel gecede tüm İslam âlemi ibadetlerini eksiksiz şekilde yerine getirmek için hazırlıklar yapar, dualar eder, Allah'ın verdiği nimetlere şükreder.

Vatandaşlar, Cuma namazına iştirak için, başta Balıklıgöl Mevlid-i Halil Camii olmak üzere kentteki camilere akın ettiler.

Mevlid-i Halil Camii'nde Cuma namazı öncesi Kur'an-I Kerim ziyafeti verildi ve Eyyübiye ilçe Müftüsü Osman Ormağ tarafından dualar okundu.

Mevlid Kandili münasebetiyle duygularını dile getiren müslümanlar, kandilin hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Halk, Mevlid Kandili ile ilgili duygularını Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça dile getirdiler.

Halk, dünyayı şereflendiren ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in doğum gününü dualar ile ihya edeceklerini vurguladılar."Efendimizin dünyaya teşrifleri bizim için çok önemlidir"

Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan 4 dilde Mevlid Kandili mesajı

Peygamber Efendimizin insanlara bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderildiğini ifade eden Mevlid-i Halil İmam Hatibi Ömer Faruk Kahvecibaşı, "Mevlid Kandilinin ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini dilerim. Ülkemiz ve İslam âleminin içinde bulunduğu sıkıntıların def olmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Peygamber Efendimiz Rebiyülevvel ayının 12'nci gecesi yani bu gece dünyaya teşrif ettiler. Cenab-ı Allah insanlara bir lütuf, bir rahmet, bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdi. Cenab-ı Allah ayeti kerimede, 'Ve Ma Erselnake İlla Rahmeten Lil Alemin' Ve biz seni, ancak alemlere rahmet olarak gönderdik diye buyuruyor. O yüzden Efendimizin dünyaya teşrifleri bizim için çok önemlidir. Ve yine ayeti kerimede örnek verelim, 'Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının ' buyuruyor Cenab-ı Allah, Efendimize Allah'ın emrettiği şekilde tabii olursak Allah'ın izniyle efendimiz ile mahşerde Havz-ı Kevser'in başında buluşacağız." şeklinde konuştu.

"Peygamberin izninde devam edeceğiz"

Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan 4 dilde Mevlid Kandili mesajı

Hazreti Muhammed'în ümmetinden olmanın bir nimet olduğunu ifade eden Şeyh Abdusselam Haznevî Kuddise Sırruhû, "Mevlid-i Nebi münasebetiyle hem kendimi hem de İslam âlemini tebrik ediyorum. Bu Peygamber ulu bir peygamberdir. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş. Müminlere rahmet olarak kılındı. Bu münasebeti fırsat alarak Dönmeyi gerçek tövbe ile Allah'a söz verelim. Peygamberin izninde devam edeceğiz. Ey Müslümanlar Allah'u Teâla bizi hazreti Muhammed'in ümmeti olarak kılması büyük bir nimettir. Bu nimet için şükretmek gerekiyor. Bu şükür lisanla olmaz, ibadetle, takvayla ve Salih amelle olur. Bütün İslam âlemine dua edeceğim, siz de 'amin' deyin." diye konuştu.

Şeyh Sırruhû, okuduğu dua ile konuşmasını sonlandırdı.

"Allah, O'nun yolunda yürümeyi hepimize nasip etsin"

Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan 4 dilde Mevlid Kandili mesajı

Kandillerin özel bir yerinin olduğunu belirterek herkesin Mevlid Kandilini tebrik eden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Rabbim öncelikle Peygamber Efendimizin ahlakıyla ahlaklanmayı, sünnetini itiba etmeyi nasip eylesin. Kandillerin özel bir yeri vardır. Birlik beraberliğimizi tecessüf etmede, insanların birbirlerinin güzel duygu ve düşüncelerini aktarmada ve Peygamber Efendimizin sünnetini daha derinden hissetmek adına çok değerli anlardır. Gördüğüm kadarıyla Urfa halkı bunu derinliklerine iliklerine kadar hissederek yaşıyor. Bu da Urfa'nın maneviyatıyla alakalıdır. Urfa'nın Peygamberler Şehri olmasının özü manasında söyleyebilirim. Biz de hem bu akşama özel olsun hem de Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak güzel programlar icra ettik, tüm halkımızı davet ediyoruz. Dünyayı şereflendiren ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin şefaatine nail eylesin. O'nun yolunda yürümeyi hepimize nasip etsin. Tüm İslam âleminin, ülkemizin, milletimizin ve Urfa halkının da bu mübarek gününü kutluyorum. Rabbim bu geceyi hayırla yâd edebilmeyi ve bol bol dua edebilmeyi hepimize nasip etsin." dedi.

"Resulullah'a salavat getiriyorum"

Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan 4 dilde Mevlid Kandili mesajı

Tüm Müslümanların Mevlid Kandilini İngilizce kutlayan Mazelyalı Şüheda Ahmar, "Buraya Şanlıurfa'yı ziyaret etmeye geldim. Isparta'dan buraya geldik çünkü kocam orada çalışıyor. Kızım ve oğlumla birlikte buraya gezmeye geldik. Şanlıurfa'yı çok ilginç buldum. Bugün Mevlid Kandilidir. Dünyanın her tarafındaki Müslümanların Mevlid Kandilini kutluyorum. Her zaman dua ediyor ve Resulullah'a da salavat getiriyorum." şeklinde konuştu.

"Allah herkesin kalplerini temiz kılsın"

Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan 4 dilde Mevlid Kandili mesajı

Kandil münasebetiyle Kürtçe dua ve niyazda bulunan Şanlıurfalı bir vatandaş, "Mevlid Kandilimiz mübarek olsun. Bütün Ümmetin ve bizim dualarımız kabul olsun. Allah biz ve tüm herkesin dualarını kabul etsin. Allah bizlere ellere düşürmesin. Burası Halil-ür Rahman (Hazreti İbrahim'in makamı) Allah bizi, çocuklarımızı ve herkesi ıslah et ve doğru yola iletsin. Allah herkesin kalplerini temiz kılsın. Tüm ümmeti rahmet etsin." ifadelerini kullandı.

"Allah bizleri hak yolunda sabit kılsın"

Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan 4 dilde Mevlid Kandili mesajı

Kandil günü hasebiyle yapılan duaların kabul olmasını dileyen Mehmet Yoğurtçu, "Allah, bizi doğru yolda ve Resulullah'ın yolunda dosdoğru kılsın. Allah herkesi iman edenlerden eylesin. Burada düzenlenen Mevlid-i Nebi programına katıldık ve cuma namazını kıldık. Programa müftü ve hocalarda katıldı. Allah bizleri hak yolunda sabit kılsın, perişan ve rezil etmesin. Tüm Ümmet-i Muhammed'in dualarını kabul eylesin." temennisinde bulundu.

"Ümmet-i Muhammed'in Mevlid Kandili mübarek olsun"

Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan 4 dilde Mevlid Kandili mesajı

Kandilin İslam Ümmetinin kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Mustafa Demir, "Mevlid Kandilimiz Ümmeti Muhammed'in kurtuluşuna vesile olur inşallah. Allah bu gecenin ve Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi hürmetine Ümmet-i Muhammed'in kurtuluşuna vesile kılar. Allah bu geceyi bizlerin kurtuluşuna vesile kıldığı gibi Ümmet-i Muhammed'in kurtuluşu içinde vesile eyler. Allah bizleri Peygamber Efendimizin izinden giden kullarından eylesin. Allah, Ümmet-i Muhammed'in Mevlid Kandilini mübarek kılsın." diye konuştu.

"Peygamber Efendimiz, insanlığa bir lütuf olarak gelmiştir"

Peygamberler şehri Şanlıurfa'dan 4 dilde Mevlid Kandili mesajı

Peygamber Şehri'nde Hazreti Muhammed'in anmanın güzel olduğunu vurgulayan Mustafa Subaşı, "Bugün mübarek Mevlid Kandilidir. Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin günüdür. Allah mübarek eylesin. Mübarek mekânları bizlere nasip eden Allah'a hamd ederim. Peygamber Efendimiz, insanlığa bir lütuf olarak gelmiştir. O'nun izninden gitmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Mübarek mekânları gördüğümüzde inancımız daha çok artıyor. Peygamber Şehri'nde Peygamberimizi anmak çok güzeldir." ifadelerini kullandı.

İsa Turan ve Malezyalı aile de mübarek Mevlid Kandilinin hayırlar getirmesini dileyerek tüm Müslümanların kandilini kutladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55