,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Peygamber Sevdalıları'ndan her gün muhtaç ailelere iftar yemeği

Peygamber Sevdalıları'ndan her gün muhtaç ailelere iftar yemeği
Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörü Mustafa Kaya, Ramazan ayı boyunca yardıma muhtaç Suriyeli ailelere yemek yardımında bulunacaklarını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ramazan ayı dolayısıyla her gün çoğunluğu Suriyeli olmak üzere bin yoksul ve yardıma muhtaç aileye iftar yemeği dağıtıyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla her gün çoğunluğu Suriyeliler olmak üzere bin yoksul ve yardıma muhtaç aileye iftar yemeği dağıtımı yapıyor.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Gaziantep’e yerleşen Suriyeli ailelere günlük olarak sıcak iftar yemeği dağıtımı yaptıklarını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörü Mustafa Kaya, Ramazan ayı boyunca yardıma muhtaç Suriyeli ailelere yemek yardımında bulunacaklarını söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından daha önce tespit edilen, yaklaşık bin aileye her gün sıcak yemek dağıtımı yaptıklarını belirten Kaya, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Ramazan ayının birinci günden itibaren daha önceden tespit etmiş olduğumuz 130 fakir aileyi evlerine giderek yerinde tespit ettik. 130 ailenin 60 tanesinin eşleri Suriye savaşında hayatını kaybetmiş olan aileler, 6-7 tane çocuğu olup ve baraka tarzı bizim Antep yöresinde ambar dediğimiz yerlerde barınmak zorunda kalan ailelerdir. Bu ailelerin evlerinde tamamıyla hiç erkek yoktur. Ramazan ayının birinci günü ile birlikte hizmetimiz başladı. Allah izin verirse Ramazan ayının son gününe kadarda bu hizmetimizi devam ettireceğiz.” dedi.

Suriyeli muhtaç ailelerin yanı sıra Türkiyeli yoksul ailelere de iftar yemeği dağıtımı yaptıklarını belirten Kaya, “Bu aileler içinde Suriyeli aileler olduğu gibi Türkiyeli fakir ailelerde var. Ama çoğunluğu Suriyeli ailelerdir. Peygamberimiz ‘Mazlumun dini sorulmaz.’ diye buyurmaktadır. Bizler de Suriyeli, Türkiyeli diye bir ayrım yapmıyoruz. Fakat bizim derneğimizin bulunmuş olduğu bölgede fakir ailelerin geneli Suriyeli olmasından dolayı yemek dağıtımı yaptığımız ailelerin çoğunluğu da Suriyeliler.” ifadelerini kullandı.

Günlük ortalama olarak günlük bin kişiye yemek dağıtımı yaptıklarını belirten Kaya, “Yemek almaya gelenler genel itibariyle bir kap yemeğe muhtaç olan insanlardır. Fakir kişiler bu yemekleri aldıklarında ve yüzlerindeki sevinci gördüğümüz zaman biz gün içerisindeki bütün yorgunluğumuzu unutuyoruz. Gerçekten bu aileler mazlum insanlar. Bir kap sıcak yemek aldıklarında o güler yüzleri ile bize ‘Allah razı olsun.’ dediklerinde biz mükâfatımızı almış oluyoruz. Bu yoksul ailelerin sevinci bizi de sevindiriyor.” şeklinde konuştu.

Kaya, son olarak, “Burada çalışan bütün arkadaşlar gönüllü olarak çalışıyor. Sabah saat 08.00 itibariyle işbaşı yapıp akşam iftar saatine kadar burada hizmet veriyorlar. Bütün kardeşlerimizde fakir aileleri sevindirdiklerinden dolayı seviniyorlar. Hep beraber burada Allah için hizmet ediyorlar.” diye konuştu. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55