,
  • BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Oğlunun katillerinin yakalandığını görmeden hayata gözlerini yumdu

Oğlunun katillerinin yakalandığını görmeden hayata gözlerini yumdu
6-7 Ekim saldırılarda katledilen Turan Yavaş’ın annesi Perizade Yavaş, oğlunun katillerinin yakalandığını göremeden hayata gözlerini yumdu.

PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim saldırılarında katledilen Turan Yavaş’ın annesi Perizade Yavaş(80), sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Midesindeki 2 damarın tıkanması sonucu rahatsızlanan ve Dicle Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Perizade Yavaş, 3 yıl önce katledilen oğlunun katillerinin yakalanıp yargılandığını göremeden hayata veda etti.

Annesinin hem FETÖ, hem de PKK mağduru olduğunu dile getiren Turan Yavaş’ın kardeşi Kenan Yavaş, ağabeyi Turan’ın FETÖ kumpasları nedeniyle yıllarca cezaevinde yattığını, cezaevinden çıktıktan sonra ise PKK/HDP'liler tarafından katledildiğini belirterek, annesinin yaşadığı mağduriyetlerden dolayı yıprandığını söyledi.

FETÖ kumpasları sonucu hem kendisini hem de ağabeyinin 5 yıl haksız yere cezalandırıldığını ifade eden Yavaş, ağabeyinin şehadetiyle annesinin yıkıldığını söyledi.

“Devlet isterse 24 saat içerisinde katilleri yakalıyor”

Ağabeyi Turan'ın 2014 yılında katledildiğini hatırlatan Yavaş, “Olayın failleri ile ilgili hiç kimse yakalanmamış ve soruşturma hâlen açılmamış. Bu konuda bize herhangi bir bilgi de verilmemiş. Daha öncede söylemiştim, bu da bir faili meçhul olarak kaldı. Devlet isterse 24 saat içerisinde katilleri yakalıyor ki; medyada görüyoruz kendilerine yakın veya önemli gördükleri kişilerle ilgili bir durum olduğu vakit 24 saat geçmeden katiller ya da şahıslar yakalanıyor. Daha öncede söylemiştik FETÖ mağdurları yeteri kadar görülmüyor, hükûmet bu konuda yeteri bir şekilde adım atmıyor. Daha önce de bu konuda emniyet müdürü ile görüştüm bana en kısa zamanda katilin bulacaklarını söylemişti. Olayın üzerinden 3 sene geçti hâlâ bir fail bulunmadı, bundan sonrada bulunacağını ümit etmiyorum. Çünkü hükümet üzerinde durmuyor, durmuş olsaydı en kısa bir şekilde kendilerinin de şehit olarak kabul ettikleri bir şahsın failini yakalardılar. Failler şu an ortadadır.” dedi.

“Biz cezaevinden çıktıktan sonra, 6-7 Ekim olaylarında PKK’nin darbesiyle bir daha yıkıldı”

Annesinin çok zorluk yaşadığını dile getiren Yavaş, “2000 yılında ben ve abim FETÖ mağduru olarak 5 yıl cezaevinde kaldık, annem bizim kahrımızı çekti. Biz cezaevinden çıktıktan sonra, 6-7 Ekim olaylarında PKK’nin darbesiyle bir daha yıkıldı. Annem 4 gündü yoğun bakımdaydı, mide kısmından 2 damarı tıkalıydı. Kalp rahatsızlığı, tansiyon ve şeker hastası olduğu için müdahale edilmiyordu. En son bu sabah vefat haberini aldım. Allah gani gani rahmet etsin. O çok çekti, inşallah ona çektirenlerde hem bu dünyada hem de diğer dünyada çekerler.” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, 7 Ekim 2014 tarihinde HÜDA PAR üyesi 2 çocuk babası Turan Yavaş, PKK/HDP'liler tarafından katledilmişti. Katliamın üzerinden geçen 3 yıla rağmen herhangi bir soruşturma açılmamış. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55