,
  • BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

MÜSİAD ABD Başkanı Tuncer, ABD-Türkiye ekonomik ilişkilerini değerlendirdi

MÜSİAD ABD Başkanı Tuncer, ABD-Türkiye ekonomik ilişkilerini değerlendirdi
New York’ta gerçekleştirilen Dünya İş Zirvesi’nde konuşan MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer, Trump’ın döneminde gerçekleşmesi beklenen ikili anlaşmaları önemsediklerini ve fırsat olarak gördüklerini söyledi.

MÜSİAD ABD’nin ev sahipliğinde, TOA Grubu’nun sunduğu, DEİK ve TAİK’in de destek olduğu Dünya İş Zirvesi, New York’ta gerçekleştirildi. Konferansta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan gibi isimler söz alırken, MÜSİAD ABD Başkanı Mustafa Tuncer, ABD ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere değindi.

 

İki ülke arasındaki ticaret hacmi arttıkça Türkiye ekonomisinin daha da güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Tuncer, "Bu ilişkilerde kazan-kazan durumu yaratmamız gerekiyor. Türkiye’nin büyük önem taşıyan jeopolitik konumu, ekonomisine sınırsız güç katıyor. Türkiye bugün dünyada ben de varım diyen, politik arenada kendi sınırlarını kendi belirleyen, 2023 ve 2071 gibi kendine ciddi hedefler koyan, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen bir ülke konumunda. Bu ülkenin bir STK’sı olarak, ABD Başkanı Trump’ın döneminde gerçekleşmesi beklenen ikili anlaşmaları önemsiyor ve fırsat olarak görüyoruz” dedi.

 

Konuşmacılara büyük ilgi

 

19 ülkeden konuşmacı ve katılımcının bulunduğu etkinliğin finans, medya, inşaat ve teknoloji başlıkları altında gerçekleşen oturumlarına ise ABD’de gerçekleştirdikleri faaliyetlerle dikkat çeken isimler katıldı. Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, Türklerin etkinliklerinde yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu vurgularken, ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından ABC’nin sabah haberlerini sunan Kendis Gibson, finans oturumunun moderatörlüğünü yaptı. Finans oturumunun ilgi çeken diğer bir ismi ise finansal krizlerle ilgili yazdığı kitaplarla da tanınan Amerikalı yatırım bankacısı Daniel Alpert oldu. ABD Ticaret Odası temsilcisi Jennifer Miel, gelişmekte olan ülkelere yatırım ve finansmanla ilgili neler yapılabileceği hakkında bilgilendirmeler bulundu. Teknoloji oturumunda ise Pepsi Co. Başkan Yardımcısı Ümran Beba, Pepsi’nin insan kaynakları alanında teknoloji nasıl kullandığını aktarırken, geçtiğimiz yıllarda Beyaz Saray’da teknoloji konusunda danışmanlık yapan Comodo Başkan Yardımcısı Carlos Solari de online güvenlikle ilgili bilgi verdi.

İnşaat sektörünün önemli isimlerini bir araya getiren inşaat ve emlak oturumunda ise New York’un en büyük inşaat şirketlerinden CNY Group’un CEO’su Kenneth Colao ile JLL’in yöneticisi Joseph Yacovone konuştu. Türk işadamı Mike Sarımsakçı’nın yönettiği panelde, Herric Feinstein yönetici avukatı Barbaros Karaahmet de New York’ta emlak yatırımı yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55