,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

Mavi Marmara'nın 12'nci yıl dönümünde Ankara’daki STK’lar tarafından basın açıklaması düzenlendi

Mavi Marmara'nın 12'nci yıl dönümünde Ankara’daki STK’lar tarafından basın açıklaması düzenlendi
Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde gerçekleştirilen basın açıklamasına Mavi Marmara Gazileri, STK temsilcileri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Ankara’daki STK’lar adına basın açıklamasını Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Temsilcilerinden Yusuf Çiçek okudu.

Çiçek, adaletin Yahudi lobisinin gizli görüşmeleri ile engellemeye çalışıldığını söyledi.

“Yüzbinlerce Filistinli yerinden edilerek israil işgal devletinin kuruluşu ilan edilmiştir”

Basın açıklamasında “Bu sefer adalet ve kardeşlik için buluştuk” diyen Çiçek, “20. Yüzyılın başlarında Ortadoğu’da ciddi kırılmalar, bu kırılmaların getirdiği büyük değişimler yaşandı. Bölgenin hâkim gücü Osmanlı’nın zayıflamasıyla; uzun yüzyıllardır adalet ve barış çınarı altında yaşayan bu coğrafyada kanla işgal tarihi yazılmaya başlandı. Bu süreçte; önce Hristiyan Siyonizm’i, ardından Yahudi Siyonizm’inin girişimleri sonucunda dünyanın pek çok yerinden Yahudiler bölgeye getirilerek Filistinliler yerinden edilmeye başlandı. Bölgeye gelen Siyonistler, manda rejiminin de çabaları ile silahlı çeteler oluşturarak yerli halkı yerinden etmeye çalışmış, kolonileşme faaliyetleri içine girmiştir. ‘Etnik Temizlik’ diyeceğimiz bu süreçte sistematik bir soykırım yaşanmış, yüzbinlerce Filistinli yerinden edilerek israil işgal devletinin kuruluşu ilan edilmiştir.” dedi.

“Kurulduğu günden itibaren bölgedeki hak ihlallerine devam eden israil, uluslararası hukuku ayaklar altına aldı”

Mavi Marmara'nın 12'nci yıl dönümünde Ankara’daki STK’lar tarafından basın açıklaması düzenlendi

Yusuf Çiçek

Filistin topraklarının neredeyse tamamının işgalci terör rejiminin işgaline uğradığını belirten Çiçek, “Kurulduğu günden itibaren bölgedeki hak ihlallerine devam eden israil, uluslararası hukuku ayaklar altına alarak bölgede bitmek bilmez bir kriz sarmalı üretmiştir. Bu kriz, sadece Filistin toprakları ile de sınırlı kalmamış; dalga dalga tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüse dönüşmüştür. İsrail’in son yıllardaki karnesine baktığımızda, hemen hemen her gün ayrı bir hak ihlali ve yerinden etme ile görülmektedir. Çocuk, yaşlı ve kadınlar üzerinde uyguladığı sert ve acımasız politikalar ile milyonlarca insanın yerinden edilmesi, evleri yıkarak toprakların işgal edilmesi, mabetlere saldırarak din özgürlüğünün elinden alınması bu ihlallerden yalnızca bazılarıdır. Filistinlilerin yaptığı insancıl gösterilere uyguladığı orantısız güç ile binlerce gencin sakat kalmasına ve bir ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkûm olmasına sebep oldu.” ifadelerine yer verdi.

“Bağımsız Türkiye mahkemeleri, taraflı tutumu ile insanların hak ve hukuk arayışlarına engel üstüne engel koydu”

Açıklamasının devamında Çiçek, şunları aktardı:

“Son 70 yıldır Ortadoğu’da sadece problemden, kandan ve gözyaşından beslenen Siyonist işgal çeteleri, sadece Filistin için değil; Türkiye içinde bir güvenlik sorunudur. 2010 yılında insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisine, uluslararası sularda yaptıkları hukuksuz saldırı ile 9 vatandaşımız şehit edilmiş, 1 kişi 4 yıl boyunca komada kaldıktan sonra şehit olmuştur. 56 insani yardım gönüllüsü de ağır bir şekilde yaralanmıştır. Bu saldırı sonrasında yaşanan süreçte Mavi Marmara Derneği olarak tam 12 yıldır süren hukuk mücadelesine başladık. Ailelerimiz ve arkadaşlarımız adına ulusal ve uluslararası mecralarda yaptığımız kişisel başvurulara, gayri hukuki şekilde engel olunmaya çalışıldı. Mülkün temeli olan adalet; Yahudi lobisinin gizli görüşmeleri ile engellenmeye çalışıldı. Bağımsız Türkiye mahkemeleri, taraflı tutumu ile insanların hak ve hukuk arayışlarına engel üstüne engel koydu. Mavi Marmara saldırısından sonra apartheid israil güçleri, Türkiye’ye onlarca söz verdi. Gazze’de hala devam eden karadan ve denizden ambargonun kaldırılması, Kudüs’te bulunan Müslüman nüfusun taciz edilmesinin durdurulması, İslam’ın en önemli kutsal mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa’da ki saldırıların önlenmesi ve Filistinlilere seyahat/ din özgürlüğü tanınması gibi yerine getirilmeyen onlarca sözler verildi.”

“Mavi Marmara yoluna devam etmektedir”

Mavi Marmara Gemisi 2010 yılında başladığı yolculuğuna hala devam etmekte olduğunu aktaran Çiçek, “Dünyanın farklı ülkelerinden bir araya gelen ve farklı dillere sahip 700 kadar yolcu, bundan 12 yıl önce Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkmıştır. Mavi Marmara ile beraber 8 gemiden oluşan Özgürlük Filosu, neredeyse her gün insan hakları ihlallerinin yaşandığı Filistin coğrafyasını tekrardan Dünyanın gündemine taşımayı başarmıştır. Bugün geldiğimiz süreçte israil işgal güçleri, Filistin’in her bölgesinde uyguladığı yıkım ve göç politikası ile bölgede daha fazla problem üretmekte ve kendi ırkından başka bir millete yaşam hakkı tanımamaktadır. İyi bir insan olmanın verdiği mazlumdan yana olma tavrımız dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir. Buradan şunu tekrar belirtmek istiyoruz, Mavi Marmara yoluna devam etmektedir, Kutlu Sefer rotasını hiçbir zaman değiştirmemiştir. Kandan ve gözyaşından beslenen işgal güçleriyle yakınlaşmayı kabul etmiyor ve şunu tekrardan haykırıyoruz: Filistin Özgür olana dek, Mescid-i Aksa’daki işgal durdurulana dek seferimize devam edeceğiz ve mazlum coğrafyalar için her zaman ilk günkü samimiyetle yola çıkmaya hazırız.” diyerek açıklamasına son verdi.

“İsrail zalimdir, haindir ve güçten başka bir şeyden anlamayacak dünya çapında ayrı bir gruptur”

Mavi Marmara'nın 12'nci yıl dönümünde Ankara’daki STK’lar tarafından basın açıklaması düzenlendi

Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır

Yapılan basın açıklamasının ardından söz alan Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır, “Şu anda dünya çapında israil ile yakınlaşmalar, bütün bu olaylar ve şu anda Mescid-i Aksa'da ve Kudüs'te israil bayrak yürüyüşü adında Mescid-i Aksa adeta işgal ediliyor. Müslümanların sinir uçlarına dokunmaya çalışıyor. Ne yazık ki üzülerek ifade edeyim ki artık Müslümanlar refleks vermiyor ve sinir uçları harekete geçmiyor. Yani bizim ırzımıza, namusumuza, şerefimize ve onurumuza dokunuyorlar. Hala İslam ülkeleri şu anda israil ile iletişim kurmaya çalışıyor. Dışişleri Bakanımız 2 gün önce israildeydi. İsrail dediğimiz yer Kudüs. Batı Kudüs'te israilin bütün yönetimleri Kudüs'e taşındı. Bakanlıkları, başbakanlıkları ve diş işleri başkanlıkları gibi yönetimleri taşındı. Tabi ki Mescid-i Aksa da ziyaret edildi. Türkiye'den geldiği için bir takım misafirperverlikte gösterildi. Ama orada bulunan Filistinli kardeşlerimiz ve gençlerimiz dış işleri bakanımıza şu şekilde hitapta bulundu: 'Sayın Dışişleri Bakanımız biz sizi israille normalleşme süreci için buraya beklemiyoruz. Siz Fatih'in torunlarısınız. Biz sizi Türkiye askeri ile buraya bekliyoruz.' mesajını verdiler. Çünkü israil zalimdir, haindir ve güçten başka bir şeyden anlamayacak dünya çapında ayrı bir gruptur.” dedi.

Yapılan konuşmansın ardından ise İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin ile İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Harun Özçelik de birer konuşma yaptı. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55