,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Mardinli gençler atlarıyla Kudüs'e gitmeye hazır

Mardinli gençler atlarıyla Kudüs'e gitmeye hazır
Mardin Kudüs Platformunca 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda kurulan çadırda Kudüs nöbeti devam ediyor.

Mardin'de kurulan "Kudüs Çadırına" destek vermek amacıyla atlarıyla gelen Rahvan Atları Kulübü üyeleri, Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak atlarıyla Kudüs'e gitmeye hazır olduklarını belirttiler.

Mardin'de aralarında Memur-Sen, MÜSİAD, Ensar Vakfı, Cihannüma, Dost-Der ve İlim Yayma Cemiyeti'nin de yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Mardin Kudüs Platformunca 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda kurulan çadırda Kudüs nöbeti devam ediyor.

Türkiye ve Filistin bayrakları ile 3 dilde pankart ve afişlerin asıldığı çadıra Mardinlilerden destek görüyor. Burada "Kudüs özgür olana dek" sloganıyla başlatılan ve her yaştan vatandaşın katıldığı nöbette Kur'an-ı Kerim okunuyor.

Kudüs Çadırına bir destek de Mardin Rahvan Atları Kulübü'nden geldi. Kudüs nöbetine destek vermek amacıyla çadırın bulunduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'na atlarıyla gelen kulüp üyeleri, vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaştı.

Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyarak sık sık tekbirler getirip, işgal çetesi ile ABD aleyhine slogan atan atçılar, renkli görüntüler oluşturdu.

Kudüs Nöbetine destek verdiklerinden dolayı kulüp üyelerine teşekkür eden Mardin Kudüs Platformu Başkanı Gazi Yıldız, "Bu dava, bu Kudüs nöbeti yankı buldu ve Mardin Rahvan Atları Kulübü de bu davanın neferleri olmak istediklerini belirtti. İnşallah yetişecek Selahaddinlere atlarımızı hazır edeceğiz. Genç atçılarımız o günü bekliyor. Tekrardan sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

Mardin Rahvan Atları Kulübü Başkanı Mehmet Emin Dündar ise Kudüs'ün önemine değindi ve "Canımız, malımız, her şeyimiz Mescid-i Aksa'ya feda olsun." dedi.

Dündar, "Bizler ecdadımızın kazanımlarını bir türlü sahiplenemedik. Bugün Müslüman camiaya bakıyorsunuz, kan, gözyaşı ve ölüm var. Bu bize reva görülmüş. Yıllardır bize 'demokrasi ve adalet getireceğiz' diye 26 buçuk milyona yakın Müslüman'ı öldürdüler. Kudüs bizim davamızdır, ilk kıblemizdir. Canımız, malımız, her şeyimiz Mescid-i Aksa'ya feda olsun. Allah yoluna feda olsun. Ey Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları! Bugüne bakarsanız birçok şeyi kaybettiğimizi görürsünüz. Bu yüzden bundan sonra silkelenmemiz lazım." diye konuştu.

Atçı Hamza Enes de Kudüs Nöbetine destek vermek amacıyla atlarıyla çadıra geldiklerini belirterek, gerekirse Kudüs'e atlarıyla gitmeye hazır olduklarını aktardı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55