,
  • BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Mardin'deki STK’lardan AB’ye kınama

Mardin'deki STK’lardan AB’ye kınama
Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavır ve tutumlarını basın açıklaması ile kınadı.

Mardin STK Platformu, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavır ve tutumlarını yaptığı basın açıklama ile kınadı.

Mardin'de faaliyet gösteren çeşitli dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu 56 sivil toplum kuruluşunun çatı kuruluşu olan Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavır ve tutumlarını yaptığı basın açıklaması ile kınadı. 

Basın açıklamasını okuyan Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Mustafa Aydın, Almanya ve Hollanda’nın referandumda kötü taraf olmakla kaybettiklerini söyledi.

Türkiye’nin çok önemli ve tarihi bir dönemeçten geçtiğini kaydeden Aydın, şunları söyledi: “16 Nisan'da gerçekleşecek olan anayasa referandumu yurt içinde ve yurt dışında ilginç tartışmalara ve gelişmelere yol açmaktadır. İçeride seçim atmosferine uygun ve olağan bir havada sürmekte iken, dışarıda özellikle Almanya, Hollanda, Avusturya gibi AB üyesi ülkelerde akıl ve hukuku zorlayan gelişmelere şahit olmaktayız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Dışişleri Bakanı Hollanda ve Almanya’daki seçim toplantıları engellendi. Hollanda polisi, itleri ve atları kullanarak tam bir terör estirdi. Hatta özel olarak bir günlük olağanüstü hal ilan etti. Yaşadığımız gelişmeler bütün dünyayı en az yarım asırdır 'demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve özgürlük' gibi cazip kavramlarla kuşatan AB ülkelerinin ne kadar samimiyetsiz ve tutarsız olduğunu ve gerçek suratını örten maskesinin düştüğünü ortaya koymuştur.”

Birkaç ay önce İngiltere'de AB süreci ile ilgili yapılan referandumu hatırlatan Aydın, “Türkiye dâhil, her ülke saygı gösterdi, İngiltere vatandaşlarının kendi tercihleri dendi. Bu saygı bize niye gösterilmiyor? Batı'nın gözde ülkelerindeki bu çılgınlık için Amin Maluf'un ‘Çivisi çıkmış dünya’ deyimi tam da yerini buluyor. Bazı AB ülkelerinin Türkiye'de yapılacak bir referandumda evet oyu çıkmasın diye açıkça ve kabaca taraf olması içişlerimize açıkça bir müdahaledir. Hollanda ve Almanya'nın bu barbar yaklaşımı, ülkemizin aydınlık yürüyüşüne engel olamayacaktır. Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığı, islamofobia, milliyetçilik ve göç karşıtı gibi durumlar AB için yakın gelecekte büyük bir felaket ve hezimete yol açacaktır.” diye konuştu.

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları olarak bakanlara yönelik hukuk dışı girişimleri şiddetle kınadıklarını vurgulayan Aydın, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Avrupa ülkeleri ülkemizi ve halkımızı aşağılamaktan vazgeçerek eşit ve medeni bir çizgiye hemen dönmeli, ülkemizden ve halkımızdan özür dilemeli ve sorumluları hesap vermelidir. Bu vesileyle halkımıza da açık çağrıda bulunuyoruz; 16 Nisan referandumunda mutlaka sandığa gidip iç ve dış barbarların oyununu bozmak tarihi ve vicdani sorumluluğumuzdur. Bunun gereğinin yapılacağına ve 17 Nisan'ın daha umutlu ve güvenli olacağına inanıyoruz. AB ülkelerinin bir kısmı yıllardır savunduğu değerlerini çiğnemekle adeta helvadan yonttuğu putunu yemekten kaçınmamaktadır. İnsanımızı ve ülkemizi rencide ederek bizi provoke edip terörize etmek isteyenlerin oyununa asla gelmeyeceğiz. Hukukumuzu, onurumuzu ve bağımsızlığımızı sonuna kadar koruyacak ve meşru şekilde savunacağız. Bu nedenle içerde ve dışarıda girişilecek her türlü provakasyona karşı uyanık ve hazırlıklı olmalı ve tuzaklarını boşa çıkarmalıyız. Dayanışma ve birlik içinde bunları da aşacağımız muhakkaktır.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55