,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Kudüs Anneleri Sözcüsü Zehra Kazan: "Hepimiz Meryem'iz, Hepimiz Kudüs Annesiyiz"

Kudüs Anneleri Sözcüsü Zehra Kazan: "Hepimiz Meryem'iz, Hepimiz Kudüs Annesiyiz"
Kudüs Anneleri Platformu sözcüsü Avukat Zehra Kazan, Kudüs'le ilgili başlatılan "Hepimiz Meryem'iz Kampanyası'na" sonuna kadar destek olacaklarını ifade etti.

​Kudüs Anneleri Platformu tarafından Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla Şanlıurfa Balıklıgöl Dergâh Camii'nde düzenlenen "Namaz ve dua" buluşmaları devam ediyor.

Avukat Zehra Kazan, platformun amacı, çalışmaları, ilişkileri ve Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği (UKEAD) tarafından, Filistinlilere destek olmak amacıyla başlatılan "Hepimiz Meryem'iz" kampanyası ile ilgili İLKHA mikrofonlarına konuştu.

Kudüs Anneleri Platformu'nun kurulma amacına değinerek sözlerine başlayan Kazan, "Bizler Kudüs Anneleri Platformu'nu kurma fikrini; 115 hafta önce ABD'nin, Kudüs'ü israilin başkenti ilan etme kararından sonra aldık. Bizler bu kararı aldıktan sonra her hafta, cumartesi günü kadınları bir araya getirerek, gündemimize Filistin'i, Kudüs'ü ve orada Müslümanlara yapılan zulümleri alıyoruz ve gündemimizden Filistin'i düşürmüyoruz." şeklinde konuştu.

"Kudüs'ü gündemimizden düşürmeme fikriyle yola çıktık"

Kudüs için sürekli olacak bir eylem başlattıklarını belirten Kazan, "ABD'nin israilin başkentini Kudüs olarak ilan etmesinden sonra bizler şöyle bir kanaate vardık; Ne yazık ki Müslüman ülkelerde; Filistin ve diğer İslam ülkelerinde bir zulüm meydana geldiği zaman anlık tepkiler gelişmekteydi. Bir tepki veriliyor ondan sonra Kudüs ve diğer zulme uğrayan yer gündemden düşüyordu. İnsanlar yeniden günlük hayatlarına devam ediyorlardı. Bizler sürekli olacak bir faaliyette bulunmak istedik ve böyle bir karar aldık. Her cumartesi günü, aynı yerde bir araya geleceğiz, Kudüs için dua edeceğiz ve Kudüs'ü gündemimizden düşürmeyecektik. Böyle bir fikirle yola çıktık." diye konuştu.

"Kudüs Anneleri, gönüllülerden oluşuyor"

Kudüs Annelerinin tamamen gönüllü kadınlarından oluştuğunu ifade eden Kazan, "Kudüs Anneleri, gönüllülerden oluşuyor. Her ne kadar organizasyonun başını biz çekiyor olarak görünsek de biz bu faaliyette, Kudüs'e gönül bağı ile bağlı kadınlarımızı bu minvalde kabul ediyoruz. Bizde bir organizasyon şeması, başkan ve sözcümüz yoktur. Kim metni okumak istiyorsa kim etkinliğimize katılmak istiyorsa cumartesi günü öğle namazından sonra brandamızı açıyoruz ve bütün halkımızı brandamızın arkasına davet ediyoruz." dedi.

"Biz burada Filistinli kadınlar adına toplanıyoruz"

Herhangi bir kimse için değil, sadece Filistinli kadınlar için bu buluşmaları gerçekleştirdiklerini belirten Kazan, "Biz burada Filistinli kadınlar adına toplanıyoruz. Filistinli kadınlar orada kendi yuvalarından, kendi çocuklarından, kendi eşlerinden, kendi ailelerinden her şeyden feragat ediyorlar. Filistinli kadınlar, sırf Müslüman oldukları için sistematik olarak bir zulme uğruyorlar. Bizlerde Urfalı kadınlar olarak oradaki Filistinli kadınların acısını anlayabilmek ve bir nebzede olsa empati yapabilmek için bir araya geliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kudüs özgür oluncaya kadarda mücadelemize devam edeceğiz"

Kudüs özgür oluncaya kadar her hafta eylemlerine devam edeceklerinin altını çizen Kazan, "Urfa'dan dünyaya şunu söylüyoruz; Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın kalacaktır. Ne pahasına olursa olsun bir gün orada tekrardan İslam payidar olacaktır. Bizler Kudüs özgür oluncaya kadar eylem yapacağız sloganı ile yola çıktık. 115 haftadır buradayız. Umuyoruz ki Kudüs en kısa zamanda özgür olur ve bizlerde son basın açıklamamızı Kudüs'te,  Mescid-i Aksa'da gerçekleştiririz. Kudüs özgür oluncaya kadarda mücadelemize devam edeceğiz. Bize destek vermek isteyenler cumartesi günü, öğle namazını Balıklıgöl Dergâh Camii'nde kılıp, namazdan sonra basın açıklamamıza eşlik edebilirler." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının devamında Filistin topraklarını işgal eden işgalci israile seslenen Kazan, "Ne olursa olsun, Filistin'in, Kudüs'ün, İslam toprakları olduğunu akıllarından çıkarmamalarını, orada sadece işgalci konumunda bulunduklarını, bu işgalinde bir gün sona ereceğini iyi bilsinler. Kendilerine yeni bir yurt bulsunlar çünkü Filistin toprakları onlara yurt olmayacaktır." diye konuştu.

"Hepimiz Meryem'iz, Hepimiz Kudüs Annesiyiz"

 

Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği (UKEAD) tarafından başlatılan  'Hepimiz Meryem'iz Kampanyası'nı' desteklediklerini vurgulayan Kazan "Birçok uluslararası sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek Filistinli kadınları ön plana koydukları kampanya bizleri de mutlu etmiştir. Bizler, 'Kudüs Anneleri' sloganı ile yola çıkmıştık, onlarda 'Hepimiz Meryem'iz' sloganı yola çıktılar. 'Hepimiz Meryem'iz, Hepimiz Kudüs Annesiyiz!' Bu kampanyaya sonuna kadar destek veriyoruz.  Bizler Kudüs Anneleri olarak yola çıktığımız zaman birer Selahaddin yetiştirecek anneleri bilinçlendirmek amacıyla yola çıktık. Biz inanıyoruz ki; Kudüs çocukların elleri ile kurtulacaktır. Kudüs topraklarından veya diğer İslam coğrafyalarından bir 'Selahaddin' çıkacak ve orayı tekrar bir İslam toprağı haline getirecektir. Bizim umudumuz çocuklardır. Bu noktada kadınların, annelerin çocuklarını birer Selahaddin şuuru ile yetiştirmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55