,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Kassam Tugayları ilk kez esir aldıkları işgal askerinin ses kaydını servis etti

Kassam Tugayları ilk kez esir aldıkları işgal askerinin ses kaydını servis etti
​Gazze'deki HAMAS hareketinin askeri kanadı Kassam Tugaylarının ilk kez servis ettiği ses kaydında esir işgal askeri, "Ben, HAMAS tarafından esir tutulan israil askeriyim. Umarım israil bizi geri almak için çalışıyordur." diyor.

Gazze'deki HAMAS hareketinin askeri kanadı Kassam Tugayları, El Cezire aracılığıyla esir işgal askeri Avraham Mengistu'nun ses kaydı ile 2011'de takasla serbest bıraktıkları Gilad Şalit'in videolarını yayınladı.

Kassam Tugaylarının ilk kez servis ettiği ses kaydında işgal askeri, "Ben, Hamas tarafından esir tutulan israil askeriyim. Umarım israil bizi geri almak için çalışıyordur." diyor.

Esir işgal askeri, "Ülke liderlerinin, mahkumlar ve askerler arasında ayrım yapıp yapmadığını merak ediyorum. Her gün yeniden ölüyorum ve yakında ailemle birlikte olacağımı umuyorum." ifadelerine yer veriyor.

İbrani basını, Kassam Tugayları tarafından yayınlanan sesin Gazze'de esir alınan askerlerden birine ait olduğunu ve adının Avraham Mengistu olduğunu doğruladı.

İşgal ordusu yetkilileri, "Gazze'de esir düşen askerlerimizden birinin El Cezire tarafından yayınlanan ses kaydını inceleyeceğiz." dedi.

İşgal basınından Kanal 12 ayrıca, Gazze'de esir tutulan Avraham Mengistu'nun annesinin şunları söylediğini aktardı: "Kaydı herkes gibi duydum ve açıkça söyleyebilirim ki bu benim oğlum değil, onun sesi değil. Oğlumu en kısa zamanda görmeyi umuyorum." diye belirtti.

İşgal basınından Kanal 20 ise, "Hamas israile karşı psikolojik bir savaş yürütüyor ve Gazze'de esir aldığı askerlerinden birinin ses kaydını yayınladı." ifadelerini yazdı.

Ordu Radyosu, "El Cezire, Gazze'de yakalanan israil askerlerinden birinin kaydını, Gilad Shalit'in yeni videolarını, Marwan Issa ile ilk röportajı ve Olmert ve diğer şahsiyetlerle röportajları yayınladı." diye duyurdu.

Kassam Tugayları ayrıca 25 Haziran 2006 tarihinde yaptıkları operasyonla esir aldıkları Gilad Şalit'in videolarını da ilk kez yayınladı.

Kassam Tugayları, 5 yıl boyunca rehin tuttuğu Gilad Şalit'i 18 Ekim 2011'de işgalci rejimle varılan tutsak takası anlaşması çerçevesinde serbest bırakmıştı. (İLKHA)

"">http://

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55