,
  • BIST 9883.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Karacadağ şehitleri mezarları başında anılacak

Karacadağ şehitleri mezarları başında anılacak
​Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Yıllarca Mahallesi'nde (Gogweri)1994 yılında PKK tarafından yola döşenen mayınların patlaması sonucu şehit olan 11 kişinin şehadetinin 29'uncu yıl dönümü münasebetiyle pazar günü anma etkinliği yapılacak.

1990'lı yıllarda Diyarbakır başta olmak üzere bölgede kendisinden başka hiçbir gücü kabul etmeyen ve Müslümanlara yaşam hakkı tanımayan PKK, 10 Mart 1994'te Çınar ilçesine bağlı Yıllarca Mahallesi yoluna döşediği mayının patlaması sonucu 11 Müslüman şehit olmuştu.

Kurulan hain pusu neticesinde şehit edilen 11 Müslümanın şehadet yıldönümünde Şehitler Kervanı Platformu tarafından pazar günü Yıllarca Mahallesi'nde anma programı düzenlenecek.

29 yıl önce cereyan eden acı hadiseyi aktaran Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, 12 Mart Pazar günü saat 12.00'de düzenleyecekleri anma programına herkesi davet etti.

"Şehitlik Peygamberlerin, Salihlerin ve Sıddıkların yegâne arzusu olmuştur"

Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şehitlik mertebesine verdiği değere değinen Çelik, "Yüce Rabbimiz ayet-i kerimede 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin onlar diridirler fakat siz onların farkında değilsiniz.' buyuruyor. Tarih boyunca hazreti Adem'den günümüze kadar Peygamberlerin, Salihlerin ve Sıddıkların yegâne arzusu olmuştur Allah yolunda şehit olmak. Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadisinde 'Ben Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi sonra tekrar Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi ve tekrar Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi ne kadar çok istiyorum.' diyerek şehitliğin mertebesinin ne kadar yüksek olduğunu bizlere anlatıyor." diye konuştu.

Şehitliği arzulayan bir toplumun asla esir olmayacağını ifade eden Çelik, "Allah (Celle Celaluhu) ayetinde alemlere rahmet olarak gönderdiği ve ahlakının en güzel olduğunu beyan ettiği ahir zaman peygamberi şehadeti arzuluyorsa bu elbette tüm Müslümanların yegâne arzusudur. Müslümanları ayakta tutan onlara mücadele azmi veren şehitlik gayesidir. Eğer bir toplum Şehitliği benimsemişse, şehitliği arzuluyorsa ve şehit olmak için bahane arıyorsa o toplum hiçbir zaman esir olmaz köle olmaz ve hiçbir müstekbir güç, o topluma esaret prangası vuramaz. Tarih buna şahit olmamıştır." dedi.

"Toprağa düşen her Müslüman bir tohum gibidir"

Mürted örgütün birçok Müslümanı vahşice katlettiğini söyleyen Çelik, "1990'lı yıllarda bu bölgenin üzerine kâbus gibi çöken, bu bölgenin insanlarını katleden, Müslümanları katleden, Müslümanlar üzerinde sinsice planlar yapan ve haince tuzaklar kuran bu mürted örgüt birçok Müslümanı vahşice katletmiş ve şehit etmiştir. Tabi ki onların anlamadığı bir şey vardı, Allah (Celle Celaluhu) kafirler için münafıklar için 'Onlar akıl etmezler, onlar fehmetmezler, onlar anlamazlar, onlar Müslümanlara zor kullanarak Müslümanları katlederek Müslümanları bitireceklerini zannettiler.' Tarihin hiçbir döneminde Müslümanlar gördükleri şiddetten dolayı veya öldürülmelerinden dolayı dinini terk etmemişlerdir." diye konuştu.

Mürted örgütün kukla bir yapılanma olduğunu dile getiren Çelik, "Toprağa düşen her bir Müslüman bir tohum gibidir yüzlerce binlerce meyve verir ondandır ki onlar Müslümanları öldürerek yok edeceklerini zannettiler fakat büyük bir yanılgı içerisine girdiler. Onlar öldürdükçe Müslümanlar bilendi ve güçlendi. Fakat anlayışsız bir Kavim oldukları için, anlayışsız bir örgüt oldukları için, kukla bir yapılanma oldukları için ve uçları dışarıda bir örgüt oldukları için kurulduğu günden bu yana Kürt halkına eziyetten, zulümden, kandan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir." şeklinde konuştu.

'Şehitlik bizim için en uç gayedir'

Şehitliğin Müslümanlar için en uç gaye olduğunu belirten Çelik, "1994 yılında Gogweri köyü üzerine haince bir pusu kurdular ve mayın döşediler. Bu mayını patlatmaları neticesinde 11 Müslüman şehit oldu. O tarihten bugüne hem Karacadağ bölgesinde hem de bu bölgede Müslümanların sayısı daha da fazla oldu Şehadete olan arzusu ve iştiyakı daha da fazla olmuştur. Şehitlik bizim için en uç gayedir. Hepimiz namaz kıldığımızda anlımızın çatısına şehadet duası koyarak büyüdük çok şükür. Çocuklarımızı öyle büyütmeye gayret gösterdik. Şehit olan kardeşlerimizi tekrardan yad ediyoruz. Allah makamlarını ali etsin, bizleri de onların yolundan ayırmasın." dedi.

Tüm halkı etkinliğe davet eden Çelik, "Bu bağlamda Şehitler Kervanı Platformu olarak 12 Mart Pazar günü saat 12.00'de Gogweri köyünde Karacadağ mayın şehitlerini anma etkinliği düzenlenecek. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Bu programda şehitliğin önemi ve şehitlerin hayatından kesitler sunacağız İnşallah." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55