,
  • BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

İttihad'ul Ulema'dan Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine destek!

İttihad'ul Ulema'dan Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine destek!
Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema), 30 Nisan Pazar günü Newroz Miting alanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılacak olan "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliğine destek vereceklerini açıkladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır Newroz Miting Alanında Pazar günü düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğine İttihat'ul- Ulema'dan destek geldi.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema), 30 Nisan Pazar günü Newroz Miting alanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılacak olan "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliğine destek vererek, etkinliğin ümmetin vahdetine ve aralarındaki ihtilafların son bulmasına vesile olmasını temenni ettiler.

Âlimler ve Medreseler Birliği Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, yaptığı açıklamayla tüm üye ve gönüllüleriyle birlikte etkinliğe tam destek verdiklerini belirtti.

Özer, Peygamber Sevdalıları Platformunun öncülüğüyle bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının her sene düzenli olarak birçok il ve ilçe de tertip ettiği Kutlu Doğum etkinliklerinin bu yıl yine coşku ve bereketiyle İslam ümmetine umut olduğunu söyledi.

Mart ayının sonlarına doğru başlayan Mayıs ayının ilk haftasına kadar devam eden bu muhteşem etkinliklerin en dikkat çekeni geçtiğimiz Pazar günü Batman'da gerçekleştirildiğini hatırlatan Özer, bu pazar günü ise bir benzerinin hatta daha kalabalığının Diyarbakır Newroz alanında yapılmasının beklendiğini ifade etti.

Her sene bir önceki yıllara nispeten daha çok merkezde, daha fazla ihtişamla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin halkın olmazsa olmazlarından olduğunu söyleyen Özer, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gazete manşetleri, köşe yazıları ve internet siteleri Efendimiz (aleyhissalatu vesselam)'a muhabbeti artıran bu etkinliklerin önüne geçemez artık. Âlimler ve Medreseler Birliği olarak temenni ederiz ki; bu etkinler ümmetin vahdetine ve aralarındaki ihtilafların son bulmasına vesile olsun. Müslümanlar olarak her zamankinden daha fazla şu an Peygamberimize ihtiyaç duymaktayız. O'nu her zamankinden daha fazla şimdi sahiplenmeliyiz."

Özer, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen etkinliklere, özellikle de bu Pazar günü Diyarbakır'da yapılacak olan dev mitinge Müslüman halkının, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla ve yetişkiniyle iştirak etmesini beklediklerini belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55