,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

İstanbul'da Siyer Sınavı'nda dereceye girenler ödüllerini aldı

İstanbul'da Siyer Sınavı'nda dereceye girenler ödüllerini aldı
İstanbul Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Onu Oku, Onu Yaşa" Umre Ödüllü Siyer Sınavı kapsamında dereceye girenlere törenlerle ödülleri verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda İstanbul’da dereceye girenlere ödülleri verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 29 Ocak’ta düzenlenen "Onu Oku, Onu Yaşa" Umre Ödüllü Siyer Sınavı kapsamında dereceye girenlere İstanbul İl Koordinatörlüğü tarafından Avrupa ve Anadolu yakasında düzenlenen törenlerle ödülleri verildi.

Avrupa yakasında düzenlenen ödül törenine HÜDA PAR İl Başkanı Erdal Elibüyük, Mustazaflar Cemiyeti İl Başkanı Mehmet Eşin, kanaat önderleri katıldı.

Ödül törenin açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu İl koordinatörlerinden Ramazan Ensar, sınavda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Gönül ise bu yıl yapılacak Kutlu Doğum programlarının ana teması olarak seçilen "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)" hakkında konuştu.

İslam tarihinde yaşanmış bir olayla konuşmasına başlayan Gönül, "Humus kentini ele geçiren İslam orduları orada bulunan Yahudi ve Hristiyanlardan onları koruma karşılığında onlardan cizye adındaki vergiyi almışlardır. Bizans orduları büyük bir kuvvetle şehre saldırmaya hazırlandıklarını gören şehrin Müslüman idarecileri, kenti korumayacaklarını anladıkları zaman aldıkları vergileri oradaki halka geri vererek "Biz sizi korumayacağımız için bu vergileri size geri vermemiz gerekir." diyerek hak ve adalete ne kadar önem verdiklerini göstermişlerdir." dedi.   

Seslendirilen ezgilerin ardından dereceye giren Peygamber âşıkları birer birer sahneye davet edilerek ödüllerini aldılar. Umre ödülü kazanan 9.sınıf öğrencisi Kader Yıldız ödülünü Yetim-Der İstanbul temsilcisi Hatice Ensar’ın elinden aldı. Umre ödülü kazanan Aziz Talayhan ise ödülünü Mehmet Ali Gönül’ün elinden aldı. Dereceye giren diğer katılımcılara ise laptop, bisiklet ve kol saati gibi hediyeler takdim edildi.

Dereceye girerek ödül almaya hak kazanan ve görme özürlü Zehra isimli kız çocuğu ise annesinin yardımıyla sınava hazırlandığını ve peygamber efendimizin hayatını öğrendiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Ödül töreni Molla Abdülbari Hocanın okumuş olduğu dua ile sona erdi.

Anadolu Yakası

Öte yandan Anadolu Yakasında gerçekleşen ödül törenine Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran, Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman ve birçok katılımcının yanında dereceye girenlerin aileleri de katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlerinden Cengiz Kurtaran yaptı.

Kurtaran konuşmasında Ocak ayında yaptıkları Siyer Sınavn'da, özellikle doğuda kar yağışına ve soğuğa aldırış etmeden sınava katılan peygamber sevdalılarının katılımlarından derin etkilendiklerini belirtti.

En büyük hedeflerinin Hz. Muhammed'i okumak, okutmak ve yaşatmak olduğunu belirten Kurtaran, "Değerli peygamber sevdalıları kardeşlerim, insanlığın içine düştüğü buhrandan kurtuluş reçetesi olarak gördüğümüz Peygamber Efendimizi (sav) hayatımızın merkezine alarak onu okumak, onu anlatmak, onu yaşamak ve onu topluma anlatmalıyız. Damlaydık deniz olduk. Çölleşmiş hayatlara ve yüreklere abıhayat taşıyan büyük bir sevda olduk. En büyük hedefimiz onu okumak, okutmak ve yaşamaktı. Ulaşabildiğimiz her kardeşimizi küçük-büyük, kadın-erkek demeden yediden yetmişe herkese bu mesajı ulaştırabilmek adına bu halkaya iştirak ettirmek istedik. Neticede peygamber sevdalıları kardeşlerimizin çabalarıyla yüzbinlere ulaştık. Bu yıl 200 bine yakın katılımla Siyer Sınavımızı gerçekleştirdik." diye belirtti.

Programın sonunda Siyer Sınavı'nda dereceye giren 3 kişiye dizüstü bilgisayar, bir kişiye tablet, bir kişiye yarım altın, 6 kişiye kitap seti, 5 kişiye futbol topu, 12 kişiye kol saati ve 12 kişiye ise başörtüsü hediye edildi.

Program Mehmet Akyol Hocanın okuduğu dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55