,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

"İdam edilenlerin 'ah'ları arş-ı alaya ulaşıyor"

"İdam edilenlerin 'ah'ları arş-ı alaya ulaşıyor"
9 İhvan üyesi gencin idam edilmesine tepki gösteren Şanlıurfalı STK'lar, mazlumca idam edilenlerin 'ah'larının arş-ı alaya ulaştığını belirtiler.

Şanlıurfa'da bir araya gelen STK'lar, Sisi cuntasının yaptığı zulümlere düzenledikleri basın açıklamasıyla tepki gösterdiler. Şanlıurfa’da, valilik kararıyla açık hava toplantılarının yasaklanması nedeniyle basın açıklaması, Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi'nde düzenlendi. Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Çoşkun, dünyanın her yerinde Müslümanların zulüm altında olduğunu hatırlatarak, tek kurtuluş yolunun vahdet olduğuna vurgu yaptı.

Sisi, emperyalist efendilerinin sayesinde keyfi uygulamalarla Müslümanları zindana atarak idam ettiğine dikkat çeken Coşkun, "Darbeci Sisi hükümeti bugüne kadar göstermelik yargılamalarla 165 masum kardeşimizi idam etti. Mısır zindanlarında her an idam edilmeyi bekleyen 600 kişi var. Üstelik ağır işkenceler eşliğinde ve çelik kafesler içinde savunma hakkı verilmeksizin yapılan yargılamalar devam ediyor. Kurulan yargı tiyatrosunda yeni idam kararları veriliyor. Cunta yargısı geçen eylül ayında aralarında Muhammed Biltaci’nin de bulunduğu 75 kişiyi daha idama mahkûm etti. İdam kararlarını tüm dünyanın gözleri önünde sessiz sedasız uygulayan Sisi cuntası, bu kadar ölümlere rağmen kana doymuyor. Geçtiğimiz günlerde de 9 genç, cunta tarafından haksız yere idam edildi." dedi

"BM’nin idamları durdurma çağrıları boşlukta yankılanıp sönüyor"

Dünyanın Mısır’daki katliamlara sessiz kaldığına dikkat çeken Coşkun, şunları söyledi: "Sisi cuntası, arkasına aldığı emperyalist ülkelerin doğrudan, insanlığın sessizliğinin dolaylı desteği ile her gün yeni idamlar gerçekleştiriyor. Yeni barbarlıklara imza atıyor. BM’nin idamları durdurma çağrıları boşlukta yankılanıp sönüyor. İdam edilenlerin ahları arş-ı alaya ulaşırken, ailelerinin gözyaşları insanlığımızı boğuyor. Sisi’nin destekçilerinin idamları görmezden gelmek şöyle dursun, aksine terörle mücadele yalanıyla desteklediği bir vasatı yaşıyoruz."

Bugün İslam dünyasının benzeri saldırılarla kan gölüne döndüğünün altını çizen Coşkun, bu saldırılara karşı Müslümanların sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamasının devamında Coşkun, "Bangladeş hükümeti, Müslüman âlimleri ve önderleri idam ediyor, dünya sessiz. Çin’de, Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz idam ediliyor, bir milyon Doğu Türkistanlı kamplarda işkence görüyor, dünya sessiz. Filistin’de her gün siviller, masumlar katlediliyor, dünya sessiz. Arakan’da idamlar, katliamlar, sürgünlerle soykırım uygulanıyor, dünya sessiz. Yemen’de masumlar katledilip, halk açlığın soğuk ellerine terk ediliyor, dünya sessiz. Suriye’de her gün varil bombaları, kimyasallar, işkence ve tecavüzlerle insanlık yok ediliyor, dünya sessiz. İslam dünyasının neresine bakarsanız kan, savaş, katliam, idam…" diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55