,
  • BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Hür Gençlik'ten uyuşturucuyla mücadele etkinliği

Hür Gençlik'ten uyuşturucuyla mücadele etkinliği
HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları, kentin 6 farklı ilçesinde düzenledikleri basın açıklamasıyla uyuşturucunun toplum üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çekti.

 

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 6 farklı noktada gerçekleştirdiği "Bağımlı Olma Hür Ol" temalı basın açıklamaları ile her türlü bağımlığının olumsuz etkisine dikkat çekti.

Pendik'te Çarşı Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hayrullah Seçen katıldı.

Okunan basın açıklamasında madde bağımlılığının bireyselliği aşarak toplumsal bir sorun haline geldiği belirtildi.

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hayrullah Seçen, basın açıklaması öncesinde bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

"Bir milletin gençliği uyuşturucu bataklığına mahkûm ve mecbur ediliyorsa bu milletin geleceğinden endişe edilmesi gerekiyor"

 Hür Gençlik'ten uyuşturucuyla mücadele etkinliği

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Hayrullah Seçen

Devletin gerekli sorumlulukları üstlenmesinin yanı sıra sivil toplum ve medyanın da sorumluluk sahibi olması gerektiğini dile getiren Seçen, "Bir milletin gençliği uyuşturucu bataklığına mahkûm ve mecbur ediliyorsa bu milletin geleceğinden endişe edilmesi gerekiyor. Bir milletin çocukları sokaklarda torbacıların açık pazarı haline gelmişse Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu'nun ifadesiyle, bizim gençliğimiz maalesef endişe verici noktalara doğru sürüklenmektedir. HÜDA PAR olarak bugün, İstanbul'un tam 6 noktasında basın açıklaması düzenliyoruz, bir farkındalığa vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu anlamda gerek sivil toplum kuruluşları gerek medya ve gerek devletin yetkili mercileri bu noktada sorumluluk üstlenmelidir. Biz şu an bir kötülüğü dilimizle düzeltme çaba ve gayretindeyiz fakat devletin yetkili mercilerinde bulunan insanlar bu kötülüğü elleriyle düzeltmek zorundadırlar. Bizler de her sene düzenli olarak bu basın açıklamalarını yaparak devletin yetkili mercilerine hatırlatmada bulunuyoruz." dedi.

"Uyuşturucu ile mücadelede, ancak bataklık kurutulursa başarı kazanılır"

 Hür Gençlik'ten uyuşturucuyla mücadele etkinliği

HÜDA PAR Pendik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Akbulut

HÜDA PAR Pendik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Akbulut okuduğu basın açıklamasında, "Aziz İslam dininin beş temel maksadından biri olan akıl emniyetini tehdit eden uyuşturucu madde kullanımı, her geçen gün artmaktadır. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı arttıkça toplumumuz üretkenliğini, hayallerini, gençliğini; kısacası geleceğini yitirmektedir. Bu illetin kullanımı, kamusal alanlarda geniş bir yaygınlığa ulaşmıştır. Bu durum, uyuşturucu ile mücadelede bir zafiyet olduğunun da göstergesidir. Ülkemizde birçok alanda olduğu gibi uyuşturucu ile mücadele alanında da sorunun asıl kaynağına inilmemekte, sokak satıcıları ve kullanıcılar gibi sadece küçük figüranlar ile uğraşılmaktadır. Oysa büyük sermaye sahipleri, güvenlik bürokrasisi başta olmak üzere imtiyazlı kurumlarda görevli bazı isimler ile diğer bir kısım devlet görevlilerinin büyük uyuşturucu sevkiyatlarını organize ettiklerine dair ciddi iddialar zaman zaman medyada yer almaktadır. Bu uyuşturucu baronları servetlerine servet katarken tüm ülke gençliği ateşe atılmaktadır. Uyuşturucu ile mücadelede, ancak bataklık kurutulursa başarı kazanılır. Bu nedenle sokak başlarında torba tutan figüranlardan ziyade baronlar hedef alınmalı, özellikle yüksek mevkilerde olanlara asla iltimas gösterilmemelidir. Uyuşturucu ile mücadelenin çok boyutlu olduğu gerçeğinden hareketle; emniyet, yargı, eğitim, aile ve sosyal politikalar ile Diyanet İşleri Başkanlığından yetkililer arasında bu konuda güçlü bir eşgüdüm sağlanmalıdır." şeklinde konuştu.

"Toplumun tüm kesimleri bu sorunun çözümüne ulaşmalı ve ellerinden gelen gayreti göstermelidir"

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de uyuşturucu, kumar, alkol ve diğer madde bağımlılıklarının toplumdaki kullanım oranlarına bakıldığında bunun bireyselliği aşarak toplumsal bir soruna dönüştüğünün görüldüğünü belirten Akbulut, "Gençlerimiz madde bağımlılığına iten etkenlerin başında işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, duygusal yıpranma ve sevgi eksikliği gelmektedir. Aile ve gençlerin hayatını karartan madde bağımlılığındaki artış ne yazık ki ülkemizde esef verici boyutlara ulaşmıştır. Yapılan araştırmalar madde bağımlılarının bu alışkanlıklarını etraflarındaki kişilere kısa sürede bulaştırabildiklerini göstermektedir. Bu nedenle toplumun tüm kesimleri bu sorunun çözümüne ulaşmalı ve ellerinden gelen gayreti göstermelidir. Kamu, sivil toplum, üniversite, medya, sanat, spor ve tüm camialar toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket etmeli madde bağımlılıkların sebep ve sonuçlarını birlikte değerlendirerek bu sorun ile mücadele bütüncül bir yaklaşım sergilemelidirler. Aksi takdirde madde bağımlılığı önümüzdeki yıllarda daha ciddi boyutlara ulaşacak ve mücadele daha da zorlaşacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55