,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR'ın "25 yıllık evli kadınlara emeklilik hakkı verilmesi" talebine Ankaralılardan tam destek

HÜDA PAR'ın "25 yıllık evli kadınlara emeklilik hakkı verilmesi" talebine Ankaralılardan tam destek
HÜDA PAR'dan boşanmaları yavaşlatacak, evliliği özendirecek teklif olan "25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı tanınsın!" talebi Ankara'da halkın takdirini topladı.

 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) 2020'de açıkladığı verilere göre kadın nüfusumuzun yüzde 28'inin ev hanımlığı yaptığı belirtildi. Ankaralılar, HÜDA PAR'ın "ev hanımlarına emeklilik" teklifini olumlu bulurken ev hanımı olan bu kadınların işsiz olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ve emeklilik hakları olduğunu ifade ettiler. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz ay İzmir'de "25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik hakkı tanınsın!" talebini açıklamıştı. Anneliğin kutsal bir statü ve meslek olduğuna vurgu yapan Yapıcıoğlu, Hükümete; boşanmaları yavaşlatacak, evlilikleri kolaylaştıracak güzel teklifte bulunmuştu. HÜDA PAR'ın "ev hanımlarına emeklilik" teklifini kimi vatandaşlar şaşkınlıkla karşılarken kiminin ise takdirini topladı.

"Ev hanımları 7/24 çalışıyorlar"

HÜDA PAR'ın

Hülya Uygun

Ev hanımlarına emeklilik bir hak olduğunu belirten Hülya Uygun, "Ev hanımı kadınlar emekli olmalı tabi ki; o da çocuklarına bakıyor, evde çalışan bir bayan. Evde işçi sonuçta hatta bence en ağır işçi. Çünkü 7/24 çalışıyorlar. Mesai saatiniz yok. Her an çalışıyorsunuz. Mantıklı bir öneri olmuş." dedi.

HÜDA PAR'ın

Yiğit Demirtaş

Annelere her türlü desteğin sağlanması gerektiğini aktaran Yiğit Demirtaş, "Önce bizim çalışan vatandaşlarımız sonra annelerimizin önemli bir yeri var. Onlara da bir nebze destek sağlanmasını düşünüyorum. 25 yıl az bir süre değil, nereden baksan 30 seneye dayanıyor. Gerçekten onlarında bir kısım desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Uygulanırsa güzel bir yaklaşım olur." ifadelerine yer verdi.

HÜDA PAR'ın

Mahmut İpek

HÜDA PAR'ın "ev hanımlarına emeklilik" teklifinin iyi olduğunu belirten Mahmut İpek, buna herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

"Gelecek nesillerin devam etmesi için de böyle bir teşvik olabilir"

HÜDA PAR'ın

Ata Taşdemir

Avrupa'da buna benzer uygulamaların olduğunu Türkiye'de de hayata geçirilirse iyi olacağını söyleyen Ata Taşdemir, şunları aktardı:

"25 yıl evli kalan bayanlardan ziyade, Almanya'da şöyle bir sistem var; mesela ev hanımlarına çocuk başına 3 yıl sigorta hakkı tanıyor. Mesela 3 çocuksa 9 yıl 5 çocuksa 15 yıl, 15 yılda da minimum çalışma şartları ev hanımı da olsa bir bayana emeklilik hakkı tanıyor. Öyle bir sistem olabilir elbette. Çocuk teşviki açısından Almanya için, gelecek nesillerin devam etmesi için de böyle bir teşvik olabilir diye düşünüyorum."

HÜDA PAR'ın

Murat Avcı

Murat avcı çalışmayan kadınların emekli olmaması gerektiğin savundu.

HÜDA PAR'ın

Enes Atasoy

Böylesi bir teklif için şaşırdığını dile getiren Enes Atasoy, "HÜDA PAR böyle bir açıklama yapmışsa teşekkür ederim. Bugüne kadar HÜDA PAR gibi partilerin ağzından böyle bir düşünce görmedim. Bu düşünce çok güzel, onun için saygı duyuyorum ve desteklerim." dedi.

"Gecesini gündüzüne kattıkları için çok güzel bir düşünce"

HÜDA PAR'ın

Gürsel Kılıç

Vatandaşlardan Gürsel Kılıç, ise "25 yıl boyunca bir ailenin ayakta kalabilmesi için özveriyle, her türlü gücünü ve kuvvetini kullanarak ayakta sağlayan annelerin böyle bir imkân verilirse hakikaten çok güzel bir imkân olur. Bizim için çok güzel bir sebep olur. Çünkü bu zamanda evlilikle bu kadar uzun sürmüyor. İnsanların sabrı ve direnç kalmadı. Boşanma ve evlilik de kolaylaştı. Etraf dul insanlarla dolu." ifadelerine yer verdi.

HÜDA PAR'ın

Nevzat Eryıldırım

Bu uygulamanın makul olabileceğini düşünen Nevzat Eryıldırım, "Düşünce gerçekten iyi, inşallah olur." diye konuştu.

HÜDA PAR'ın

Seher Doğan

Boşanmaları yavaşlatacak, evlilikleri kolaylaştıracak teklifin iyi olduğuna değinen Seher Doğan, "Evde çalışanları şu an çalışan olarak saymıyorlar. Ama evde de çalışılıyor çoluk çocuk ve iş güç. Gecesini gündüzüne kattıkları için çok güzel bir düşünce." dedi.

HÜDA PAR'ın

Emine Candan

28 yıl evli olduğunu ve böylesi bir açıklamaya sonuna kadar destek verdiğini söyleyen Emine Candan, "Ben de ev hanımıyım. 28 yıllık evliyim. HÜDA PAR'ın bu teklifi tabi ki güzel bir şey ev hanımlarının yanında olunmuş. Bu konuya bakıp inceleyeceğim inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55