,
  • BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C

Gaziantep’te asayiş operasyonları

Gaziantep’te asayiş operasyonları
Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinde otomobillerin akülerini çaldıkları ve iş yerlerinden de hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep'te otomobillerin akülerini çaldıkları ve iş yerlerinden de hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hırsızlık şüphelilerine yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişinin gözaltına alındığı ve şüphelilerden E.Ç’nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

Kentte bir otomobil ve 6 işyerinde farklı tarihlerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili çalışmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada, hırsızlıkları yaptıkları tespit edilen 8 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda M.T, E.D, T.Ç, E.Ç. ve O.Ö.A’nın yakalanarak gözaltına alındığı bildirilen açıklamada, bir başka suçtan arandığı belirlenen E.D'nin evinde yapılan aramada çalıntı olduğu değerlendirilen 3 televizyon ile bir tabanca ve 7 dolu fişek ele geçirildiği ifade edildi.

Gözaltına alınan E.Ç'nin de ayrıca “nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan arandığı tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.Ç. tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Otomobillerden akü çalan şüpheliler yakalandı

Öte yandan kentin değişik mahallelerinde 6 ayrı otomobilden akü çalınması olaylarıyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“İlimizde değişik mahallelerde 6 ayrı otomobilden akü çalınması olaylarıyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekiplerimizce  yapılan çalışmalar sonucu olayları gerçekleştirdikleri tespit edilen R.S, B.P. ve O.C.U. isimli şüpheli şahıslar  yapılan operasyonla  yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda şüpheli şahıslardan ele geçirilen 5 adet akü sahiplerine teslim edildi. Haklarında yapılan yasal işlemler sonrası adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslar, tutuklanmalarına müteakip cezaevine teslim edildi.”

Uyuşturucuya 3 tutuklama

Ayrıca uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan 6 şüpheliden 3 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

Uyuşturucu madde ticareti yaptıklarından şüphelenilen A.K. ile R.K'yi teknik ve fiziki takip sonucu A.K'nin Şehitkamil ilçesi Kayaönü Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenlendiği, evde yapılan aramada 415 hap, bir hassas terazi, 9,4 gram metamfetamin, bir av tüfeği, 2 dolu kartuş, 2 tabanca, 5 dolu fişek, 26 kurusıkı mermi ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 140 lira para ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonda A.K. ile uyuşturucu satın almaya gelen A.Ş. ve İ.A. isimli şüphelilerin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, R.K'nin ise Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesinde uyuşturucu satışı yaparken V.B. isimli kişiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındığı ve R.K'nin yapılan üst aramasında ise 35,5 gram metamfetamin, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 720 lira ve V.B'nin üzerinde de 410 lira ele geçirildiği belirtildi.

Ayrıca Hacıbaba Mahallesi'nde “uyuşturucu madde ticareti” suçundan aranan A.D’nin de yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 3 şüphelinin serbest bırakıldığı, adliyeye sevk edilen A.K, R.K. ve A.D’nin ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55