,
  • BIST 9937.32
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Gaziantepli öğrencileri umre ödüllü sınav heyecanı sardı

Gaziantepli öğrencileri umre ödüllü sınav heyecanı sardı
Gaziantep Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile Şahinbey Belediyesi’nin işbirliğinde öğrencilere ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirilen umre ödüllü "Kitap Okuma Yarışması" heyecanı başladı.

Gaziantep’te umre ödüllü "Kitap Okuma Yarışması" kapsamında lise öğrencileri, sınava girecekleri kitapları dağıtıldı.

Gaziantep Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile Şahinbey Belediyesi’nin işbirliğinde öğrencilere ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirilen umre ödüllü "Kitap Okuma Yarışması" heyecanı başladı. Yarışmaya girecek öğrencilere, sınava girecekleri kitapları dağıtıldı.

Şahinbey ilçesinde 66 lisede eğitim gören 43 bin 866 öğrenci sınav heyecanı yaşadı. Merkez Şahinbey Belediyesi’nin umre ödüllü kitap okuma yarışması kapsamında dağıttığı Mevlana Mesnevi Seçmeler kitabından sınava tabi tutulan öğrenciler, büyük bir heyecan yaşadı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sınav öncesinde de Mimar Sinan Lisesi öğrencilerini ziyaret ederek, öğrencilere başarılar diledi.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bu güne kadar çok çalışma yaptıklarını belirten Tahmazoğlu, "Açmış olduğumuz gençlik merkezleri, sosyal tesislerimize, kahvehanelere, camilere, taksi duraklarına ve kuaförlere kütüphaneler kurduk. Şu anda Şehreküstü içerisinde 3 bin adet kitap bulunan ilk Millet Kıraathanesini açtık." dedi.

Bunların yanı sıra öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için yaklaşık üç yıldan bu yana aylık kitap dağıtarak, dağıttıkları kitaplardan sınav yapıp onları ödüllendiriyoruz. Bu ayki kitap okuma yarışması sınavına 66 liseden 43 bin 866 öğrencimiz katılıyor. Bu sınav sonrasında her okulun birinci, ikincilerine ve üçüncülerine bisiklet hediye edeceğiz. Bu ay yine kitap dağıtımımızı gerçekleştirdik ve önümüzdeki ay sınav yapılacak. Bu sınav sonrasında da biz dereceye giren 164 öğrencimizi şubat tatilinde umreye göndereceğiz. Böylelikle çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırarak çocuklarımızı kitap sahibi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar 2 milyon 500 binin üzerinde kitap dağıtımı gerçekleştirdiklerini anımsatan Tahmazoğlu, "Çocuklarımızın hem kitap okumasını hem de kitap sahibi olmalarını sağladık. Dağıttığımız kitapları da sadece öğrenciler değil evlerde anneleri, babaları ve kardeşleri de okuyor. Böylelikle dinimizin ilk emri olan ‘oku’ emrine de icabet etmiş olacağız. Bu vesile ile sınava giren tüm öğrencilerimize de başarılar diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55