,
  • BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

"Gaziantep'in en güzel hanlarından birisi olacak"

"Gaziantep'in en güzel hanlarından birisi olacak"
Tarihi Mecidiye Han'da incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, restorasyon çalışmalarında sona gelinen tarihi hanın Gaziantep'in en güzel hanlarından birisi olacağını söyledi.

Gaziantep’in kültürel değerlerinin yansıması olacak olan Mecidiye Han'da restorasyon çalışmaları sürüyor. Yıllardır kendi kaderine terk edilmiş olan tarihi Mecidiye Han'da Şahinbey Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülüyor.

Restorasyon çalışmaları tamamlandığında içerisinde sahaflar çarşısı, okuma merkezleri, kitapçıların ve çay bahçelerinin olacağı Mecidiye Han’da, zaman zaman kitap tanıtımları ve imza günleri gibi kültürel etkinliklerinde düzenlenebileceği handa kentteki tüm kitapçılarda bir arada olacak.

Mecidiye Han’da incelemelerde bulunduktan sonra açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, handaki çalışmaların büyük bir bölümünün bittiğini ve haziran ayı içerisinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Tahmazoğlu, "Bu yıl kış ayının ağır geçmiş olmasına rağmen Mecidiye Han’da ki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ekipler gece-gündüz demeden çalışıyorlar. Buranın restorasyonu oldukça çok zordu. Çünkü üzerine betonarmeler atılmış, yapıya müdahaleler yapılmıştı. Han’ın üst katıda aslına uygun bir şekilde restore edildi. Yapılan çalışmaların büyük bir bölümü bitti ve haziran ayı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz." dedi.

"Gaziantep’in en güzel hanlarından birisi olacak"

Restorasyon çalışmaları tamamlandığında Mecidiye Han’ın Gaziantep’in en önemli değerlerinden birisi olacağını söyleyen Tahmazoğlu, "Burası tamamlandığın da Gaziantep’in en güzel hanlarından birisi olacak. İki kapısı olan bir han. Kapının biri Tuz Han'ı tarafında diğeri ise Şehitler Caddesi'ne bakıyor. Burayı Gaziantep kültürüne hizmet edecek bir şekilde Sahaflar Çarşısı olarak planladık. Gaziantep’teki bütün kitapçıları buraya getireceğiz. Burada her hafta imza günleri düzenlenecek. İçerisinde bir tane Millet Kıraathanemiz olacak. Gençlerimizin ders çalışıp kitap okuyacağı bir mekân olacak. Ayrıca yazarların söyleşi ve toplantı yapacakları salonlar bulunuyor. Bunların dışında hanın içerisine Gaziantep'imize gelen turistleri Gaziantep’in yöresel yemeklerini tadabilecekleri bir mekânda yapıyoruz. Şu andaki durumu dahi bizleri oldukça heyecanlandırıyor. Tamamlandığında Gaziantep’in en gözde ve ziyaret edilen yeri olacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55