,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şubesi'nden CHP'li Özel'e tepki

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şubesi'nden CHP'li Özel'e tepki
Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Kur'an kursları ile ilgili çirkin benzetmesine "Halkının değerleriyle barışamayan köhnemiş CHP zihniyeti" diyerek tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde(TBMM) düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 4-6 yaş anaokullarını "orta çağ düşüncesi" olarak tanımlamış, bu okulların anayasaya uygun olmadığını savunmuştu.

Özel'in sözlerini sert bir dille eleştiren Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, CHP zihniyetinin ülkede Kur'an Kerim öğrenilmesini istemediğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının halkın talepleri doğrultusunda 4-6 çocuklar için Kur'an kursları açtığını ifade eden Gündüz, "Bütün bilimsel verilerle de desteklendiği üzere 0-6 yaş, çocukların kişisel ve bilişsel gelişimi için en önemli yıllardır. Bu gün dünyanın en gelişmiş eğitim sistemlerine sahip ülkelerde de gerek aile içinde gerekse 4-6 yaş anaokulu döneminde çocuklara değerler eğitimi, dini eğitim, dil eğitimi vs. verilmektedir. Ülkemizde de son yıllarda 0-6 yaş eğitiminin önemi kabul görmüş ve 4-6 yaş çocuklarının anaokuluna gitmesi sağlanmıştır. Bu çerçevede halkımızdan gelen yoğun talepler karşısında Diyanet İşleri Başkanlığımız'da çocukların gelişimine uygun bir şekilde hem Kur'an'ı Kerim öğretimi hem dini değerler ve çocukların okul öncesi eğitimini kapsayan bir programla 4-6 yaş okul öncesi çocuklarımıza eğitim vermektedir." ifadelerini kullandı.

Diğer dinlerde de çocukların küçük yaşlarda din eğitimi aldıklarını vurgulayan Gündüz, "Museviler, 2-3 yaşlarındaki çocuklarına Tevrat'ı ezberletmektedir. Hristiyanlar, bu yaştaki çocuklarına kendi dini eğitimlerini vermekte, kiliseye götürmektedir. Bunların hepsi çağdaş ve bilimsel eğitimler oluyor. Ama ülkemizde çocukların seviyesine göre hazırlanan programlarla anne babasının isteği ile bu kurslarda Kur'an öğrenmeleri, CHP'li Özgür Özel Bey'e göre 'Orta Çağ' zihniyeti oluyor. Üstelik çocuklara din eğitimi ve öğretimi Anayasa'nın 24. maddesine göre kanuni temsilcilerine yani anne ve babasına verilmesine rağmen Özgür Bey anne babalarının isteği ile çocukların bu kurslarda Kur'an'ı Kerim öğrenmesinin yasal olmadığını iddia ediyor. Çünkü CHP zihniyeti bu ülkede Kur'an öğrenilmesini, ahlaklı, dini ve milli değerlerine sahip çıkan bir nesil yetişmesini istemiyor. 28 Şubat'ın karanlık dehlizlerinde kalan bu zihniyet;  her fırsat bulduğunda yeniden hortluyor. Köhnemiş alışkanlıklarla, halkının değerlerinden, isteklerinden uzak olduğunuzu zaten biliyoruz da keşke iddia ettiğiniz gibi çağdaş ve bilimsel yanınızı geliştirseydiniz o zaman da çocuklara verilen bu eğitimin yerinde ve zamanında verilen bir eğitim olduğunu görürdünüz." şeklinde konuştu.

Açıklamasının sonunda 28 Şubat zihniyetini eleştiren Gündüz, "CHP halkıyla kavgalı bu zihniyeti maalesef bir türlü bırakamıyor. Kimse kusura bakmasın bu millet 28 Şubat zihniyetini sonsuza kadar yerin dibine gömdü ve bir daha kimsenin bunu hortlatmasına izin vermez. CHP'nin bu zihniyetinde Özgürlüğün Ö'sü, demokrasinin, milli manevi değerlerin D'si, bilimin de B’si yok. Halkın yanında olmak yanına göstermelik bir başörtülü almakla değil, gönülden halkının isteklerine, değerlerine kulak vermekle olur." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55