,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Çukur olaylarında zarar gören okul onarıldı

Çukur olaylarında zarar gören okul onarıldı
Mardin'in Derik ilçesi Cevizpınar Mahallesinde, PKK’nın başlattığı çukur ve barikat olaylarında tahrip olan ve içerisinde Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir’in hayatını kaybettiği 4 katlı 24 derslikli Namık Kemal ilk ve ortaokulu onarılarak açıldı.

Mardin’in Derik ilçesinde PKK tarafından başlatılan çukur olaylarında zarar gören Namık Kemal ilk ve ortaokulu onarılarak açılışı yapıldı.

Derik ilçesi Cevizpınar Mahallesinde, PKK’nın başlattığı çukur ve barikat olaylarında tahrip olan ve içerisinde Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir’in (24) hayatını kaybettiği 4 katlı 24 derslikli Namık Kemal ilk ve ortaokulu onarılarak açılışı yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hakan Kafkas, eğitimin önemine değinerek, şunları söyledi:

“Okulumuz maalesef ilçemizdeki terör olaylarında tahrip edilmişti. Birleşmiş Markalar Derneği tarafından onarımı yapılarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim verilmeye başlandı. Bugün, değerli Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcımız Sayın Mübarek Kurt Bey ve Birleşmiş Markalar Derneği başkanı Sinan Öncel ve üyelerinin katılımıyla 4 katlı, 24 derslikli okulumuzun açılışını Derik halkımızın da iştirakiyle açılışını yaptık.”

“Bu okulların yapılması bizim için çok önemli”

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Mübarek Kurt, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas’ın daveti üzerine geldiğini belirterek, “Derik’e ilk defa geliyorum. Gerçekten çok güzel bir şehrimiz var. Böyle genç bir nüfusun bulunduğu bir şehre ilk defa gelmekten gerçekten mutluyum. Özelikle eğitime verilen önemi bir daha vurgulamak adına buralarda bu tür okulların yapılması bizim için çok önemli. Bu 24 derslikli okulumuzun inşallah öğrencilerimize çok güzel hizmet edeceğini düşünüyoruz. Öğrencilerimize, bu okulumuzun kıymetini bilmelerini tavsiye ediyorum. Şehit kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ü ve tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. İnşallah okulumuz hayırlara vesile olur.” diye konuştu.

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel ise ilçedeki karşılamayı ve kalabalığı görünce çok etkilendiğini ve heyecanlandığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Burada küçük bir çalışma yaptık okulumuzu yeniledik. Bundan sonra artık iş size düşüyor. Buradaki hocalarımızdan öğrencilere sahip çıkması gerektiğini kendilerinden rica ediyorum. Çocuklar! Bizim umudumuz sizsiniz.”

Açılışa ilçe Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Mübarek Kurt, Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hakan Kafkas, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Jandarma ilçe Komutanı Seçkin Karadağ, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel ve dernek üyeleri katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55