,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C

Bitlis’te TYÇP kapsamında 550 kişi işe alınacak

Bitlis’te TYÇP kapsamında 550 kişi işe alınacak
​Bitlis’te Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışmak üzere 550 kişi işe alınacak.

Bitlis’te Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışmak üzere 550 kişi işe alınacak. Alımlarla ilgili açıklamada bulunan İŞKUR Bitlis İl Müdürü Mücahit Gülmez, 19 Eylül Salı günü başlanacak olan başvuruların 23 Eylül Cumartesi sona ereceğini belirtti.

Gülmez, öncelikli başvuruların kabul edileceği yaş kategorilerine de dikkat çekerek, alımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Öncelikli olarak 19 yaş üstü kadınlar, 35 yaş üstü erkekler, 19 yaş üstü engelliler, 19 yaş üstü eski hükümlüler ve 19 yaş üstü terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar faydalanacaktır. Belirtilen grupların programlara katılımı sağlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar için 35 yaş altı erkekler programa alınabileceklerdir. Emekli ve malul aylığı alanlar, öğrenciler; (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç), uzaktan eğitim alanlar, aktif olarak 4a, 4b, 4c kapsamında çalışanlar programa başvuru yapamazlar.”

Başvuru yapanlarda aranması gereken şartlara da değinen Gülmez, “Başvurularda ikamet şartı aranacaktır. Vatandaşlarımız ikamet ettikleri ilçedeki alımlara başvuru yapabileceklerdir. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre aynı haneden birden fazla kişinin müracaat etmesi ve yine aynı haneden birden fazla kişinin asil belirlenmesi durumunda; programa katılacak kişi için kuruma kayıt tarihi esas alınacaktır. Kayıt tarihi eski olan başvuru sahibi asıl olarak seçilecektir. Kayıt tarihinin aynı olması durumunda ise yaşı büyük olan kişi programa alınacaktır. Başvurular neticesinde sadece asil liste belirlenecek olup, yedek liste belirlenmeyecektir. Toplum yararına programlarda çalışmak üzere belirlenen kişiler nihai liste olmayıp, gerekli incelemeler ve kontrol işlemleri sonrasında kesinleşecektir. İnceleme ve kontrol işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacaktır.” dedi.

Son olarak Gülmez, program dahilinde çalıştırılacak vatandaşlar 30 Haziran 2018 tarihinde işlerine son verileceğini sözlerine ekledi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55