,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Bitlis'te bir yılda 7 bin kişi istihdam edildi

Bitlis'te bir yılda 7 bin kişi istihdam edildi
Çalışma ve İş Kurumu Bitlis İl Müdürü Mücahit Gülmez, 2018 yılı içerisinde 6 bin 695 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu Bitlis İl Müdürü Mücahit Gülmez, kentte 2018 yılında 7 bin kişiyi istihdam ettiklerini belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu Bitlis İl Müdürlüğü 2018 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Çalışma ve İş Kurumu Bitlis İl Müdürü Mücahit Gülmez, 2018 yılı içerisinde 6 bin 695 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.

İŞKUR'un bir kamu istihdam kurumu olduğunu aktaran Gülmez, "İŞKUR olarak düzenlemekte olduğumuz işgücü yetiştirme kursları, işsiz ve mesleksiz durumda olan vatandaşlarımıza meslek edindirmekte ve kurs süresi boyunca cep harçlıklarını karşılayarak işgücü piyasasına girmelerini kolaylaştırmaktayız. İşbaşı eğitim programları ile işverenlere hiçbir maliyeti olmadan hem istediği nitelikte eleman yetiştirme fırsatı hem de işsiz vatandaşa meslek kazanma fırsatı sunuyoruz. Toplum yararına çalışma programlarıyla uzun süreli işsiz olan ve istihdamında güçlük çekilen dezavantajlı grup statüsünde yer alan vatandaşlarımıza kısa süreli iş imkânı sunarak, gelir ve işgücü piyasasından kopmama fırsatı tanımaktayız. İşsizlik sigortasıyla kendi istek ve kusuru dışında işini kaybeden vatandaşlarımıza geçici olarak gelir desteği sunuyoruz." dedi.

2018 yılı faaliyetleri hakkında da bilgi veren Gülmez, "2018 yılında il müdürlüğümüzce işverenlere kendi elemanının tüm giderleri kurumumuzdan karşılanarak yetiştirme fırsatı sunan işbaşı eğitimi programından bin 177 kişiyi istihdam ettik. Bin 373 kişiyi özel ve kamu işyerlerinde istihdam ettik. Bununla beraber kamu kurum ve kuruluşlarında park, bahçe, okul temizliği ve güvenliği gibi toplum yararına işlerde 9 aya kadar tüm giderleri kurumumuzca karşılanarak TYP kapsamında 4 bin 145 kişinin istihdamını sağladık. Kurumumuzca il genelinde toplamda 6 bin 695 kişi 2018 yılında istihdam edildi." ifadelerini kullandı.

Mesleki eğitim kursları ve danışmanlık faaliyetleri hakkında da bilgi veren Gülmez, 2019 yılında aynı şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Başvuruda bulunan 2 bin 982 kişiden bin 130 kişinin işsizlik maaşı almayı hak kazandığını dile getiren Gülmez, "Genellikle tekstil iş yerlerine açılmış olan istihdam garantili mesleki eğitim kurslarımızdan 586 kişi, halk eğitim merkezi müdürlüklerimizle işbirliği kapsamında açılan kurslarımızdan 233 kişi, halk eğitim merkezleri ve il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü ile ortaklaşa özel politika gerektiren gruplara yönelik açılan kurslardan 479 kişi, girişimci adaylarının kendi işlerini kurmalarına yönelik açılan girişimcilik kurslarından da 365 kişi faydalanmıştır. Danışmanlık faaliyetlerimiz kapsamında 759 iş yeri ziyareti yapılarak işverenlere kurum hizmetlerimiz ve teşviklerimiz hakkında bilgi verilmiş. 10 bin 856 işsiz vatandaşımıza da iş ve meslek danışmanlığı faaliyetinde bulunularak iş arama kanalları, özgeçmiş hazırlama, iş takibi yapma ve diğer konularda bilgi verilmiştir. Bununla beraber işsizlik sigortası hizmetimizden faydalanmak üzere kendi istek ve kusuru dışında işini kaybeden 2 bin 982 kişi il müdürlüğümüze başvuruda bulunmuş. Bunlardan bin 130 kişi işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55