,
  • BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

"Birbirimizi sevmesek nasıl peygamberin karşısına çıkacağız?"

"Birbirimizi sevmesek nasıl peygamberin karşısına çıkacağız?"
Diyarbakır’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Molla Kerbela Şanlı, Hz Muhammed'in, ümmetin fertlerinden birbirlerini sevmelerini istediğini hatırlatarak, “Birbirimizi sevmesek nasıl peygamberin karşısına çıkacağız?” diye sordu.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Kaldırım (Şadî) köyünde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Çevre köy ve mezralardan katılımın olduğu alanda, Kürtçe (Kurmanci-Zazaki) ve Arapça ‘Hoş geldiniz’ yazılı pankart asıldı.

Köy meydanında öğle namazını müteakip düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Özlem Ajans bünyesinde faaliyet yürüten Grup Aksa’nın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlik, Kürtçe Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak Molla Kerbela Şanlı, Hz Muhammed'in, ümmetin fertlerinden birbirlerini sevmelerini istediğini hatırlatarak, “Birbirimizi sevmesek nasıl peygamberin karşısına çıkacağız?” diye sordu.

Peygamberin yolundan gidilmesi gerektiğini ifade eden Şanlı, “Peygamber Efendimiz; adaleti, doğruluğu, kardeşliği, kadın ve komşulara hak ve hukuk getirmişti. Bununla beraber hayvanların hak ve hukukunu da belirlemiştir. Onun için Peygamber Efendimizi sevmeliyiz. Peygamberimizin kutlu doğumu vaktinde aşk ile ayağa kalkmalıyız. Biz bunu yapmazsak bunun hesabını Allah bizden soracak. Peygamberini tanımayan, hayatını okumayan ve onun yolundan gitmeyene yazık.” dedi.

“Eğer Peygamber Efendimize kıymet vermezsek zarar gören biz oluruz” diyen Şanlı, “Bakın insanlık bugün ne hale düşmüş. Eğer ki bir hayvanımız 3-4 kilometre uzaklıkta olan yaylada ayağı kırılsa ve çobanımız elindeki hayvan sürüsünden dolayı onu getiremezse, en yaşlımız da olsa gider o hayvanı sırtına alır getirir, ama bugün Allah’ı ve peygamberini anlatan bir topluma girmiyoruz. Bugün imanımız ne hale düşmüş. Hayvanımız ve malımız için bu fedakârlığı yapıyorsak, Peygamber Efendimiz için yapmıyorsak imanımızın zayıflığı ortaya çıkar.” ifadelerini kullandı.

Hz Muhammed'in ‘hak ve adalet’ peygamberi olduğunu dile getiren Şanlı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bize doğruluğu, dürüstlüğü, kardeşliği, sevgiyi Peygamber Efendimiz getirmiştir. Onun için birbirimizi sevmeliyiz, komşularımızın kıymetini bilmeliyiz. Kini, buğzu, nefreti ve düşmanlığı kalbinizden atmalısınız, atmadığınız takdirde mümin değilsiniz. Birbirimizi kabile ve aşiretlerimizle, isim ve sesimizle sevmeliyiz. Biz, ‘Bu fakirdir, bunun ailesi kimsesizdir, ben zenginim’ dememeliyiz. Böyle bir şey İslam’da yoktur. Komşularımızı ziyaret etmeliyiz. Biz birbirimizi sevmezsek nasıl peygamberin karşısına çıkacağız? Bu kutlu doğum etkinliğinin birbirimizi sevmemize vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.”

Şanlı’nın konuşmasının ardından Grup Aksa tekrar birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdi. Etkinliğe katılan köylüler, seslendirilen ilahi ve ezgilere de eşlik etti.

Daha düzenlenen etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi. Ayrıca programa katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55